@ kosor
Kolega, da li znate kada je cijena ERNT bila zadnji puta na 2000 kn?
ja ću da vam pomognem…2008. godine…prije kolapsa…
A ne vidim šta se je toliko drastično promijenilo u poslovanju da bi cijena morala ići na 2000 kn…
treba biti i malo realan i objektivan…da se razumijemo, dugogodišnji sam dioničar ernt-a…
ma svaka čast na dividendi ali nakon nje što je sa fundamentima
Odakle vam to da su ovi koji danas kupuju zakasnili? Zar mislite da ekipa koja je danas utukla 10tak miliona kuna (promet je i veci, ali su dio kupili mali) ne zna sta radi?
Na trenutnoj cijeni je dividendni prihod oko 20%. Na cijeni od 2000kn je 16%. Zar mislite da fondovima to nije prihvatljiv prihod?
Kad se nakrcaju, a krenuli su vec danas brutalno, zar mislite da ce sa potencijalnih 2000kn nazad na vasih procijenjenih 1300? Koliko je to realno?
Odakle vam to da su ovi koji danas kupuju zakasnili? Zar mislite da ekipa koja je danas utukla 10tak miliona kuna (promet je i veci, ali su dio kupili mali) ne zna sta radi?
Na trenutnoj cijeni je dividendni prihod oko 20%. Na cijeni od 2000kn je 16%. Zar mislite da fondovima to nije prihvatljiv prihod?
Kad se nakrcaju, a krenuli su vec danas brutalno, zar mislite da ce sa potencijalnih 2000kn nazad na vasih procijenjenih 1300? Koliko je to realno?
ma nisu zakasnili nikuda…dobit će dividendu 320 kn…i dionicu koju su platili 1600+ kn, vrijedit će im na tk 1300 kn…dajte se malo potrudite pa vidite povijesne podatke o kretanju cijene dionice…rasla bi do dana objave kolka će biti dividenda, kasnije bi nakon ex-dividenda pala za 10-12% u jednom danu…nema razloga da tako ne bude i ove godine…rast je odrađen od 11. mjeseca prema vamo…bila vam je dionica ispod 1400 kn…sad je na 1600…šta vam to nije dosta?
vi bi sad kupovali kad se već sve zna i kad je gotovo…prekasno…ako vjerujete u kompaniju i poslovanje onda nema problema kupiti ni na 1600…al budite spremni i na to da ste postali tom kupovinom i dugoročni ulagač…svi bi nešto na brzaka…i još da vam u novinama piše velikim štampanim slovima KUPITE KUPITE….pa onda PRODAJTE PRODAJTE…
@taja
napisao sam vam prije o tome da li imam ili nemam dionicu…možda da ste pročitali ono što sam pisao, možda bi nešto i naučili…
i uopće se ne uzbuđujem…vidim neku ekipu u euforiji ovdje..da lupeta bezveze…vjerojatno ima i onih koji rasprodaju portfelj kako bi uletili ovdje…a šta ćete…naučit će s godinama da je lova koja se zarađuje na tk kruh sa 7 kora…
ma nisu zakasnili nikuda…dobit će dividendu 320 kn…i dionicu koju su platili 1600+ kn, vrijedit će im na tk 1300 kn…dajte se malo potrudite pa vidite povijesne podatke o kretanju cijene dionice…rasla bi do dana objave kolka će biti dividenda, kasnije bi nakon ex-dividenda pala za 10-12% u jednom danu…nema razloga da tako ne bude i ove godine…rast je odrađen od 11. mjeseca prema vamo…bila vam je dionica ispod 1400 kn…sad je na 1600…šta vam to nije dosta?
vi bi sad kupovali kad se već sve zna i kad je gotovo…prekasno…ako vjerujete u kompaniju i poslovanje onda nema problema kupiti ni na 1600…al budite spremni i na to da ste postali tom kupovinom i dugoročni ulagač…svi bi nešto na brzaka…i još da vam u novinama piše velikim štampanim slovima KUPITE KUPITE….pa onda PRODAJTE PRODAJTE…
Koliko vidim, vi ste ti koji pokusavate sugerirati kada kupiti i kada prodati.
Vi imate svoju logiku, a ja svoju. Vidjet cemo dan prije i dan poslije ex-div. datuma na kojim razinama ce biti. Ja tipujem na vrijednost iznad danasnjeg prosjeka.
Koliko vidim, vi ste ti koji pokusavate sugerirati kada kupiti i kada prodati.
Vi imate svoju logiku, a ja svoju. Vidjet cemo dan prije i dan poslije ex-div. datuma na kojim razinama ce biti. Ja tipujem na vrijednost iznad danasnjeg prosjeka.
Ništa ja ne sugeriram…samo kažem da je rast odrađen i da prodaju oni koji su dohvatili dividendu…tko nema dionice i hoće uzet dividendu, nek kupi sad i bude spreman biti jedno vrijeme dioničar ernt-a…što i nije tako loše…
ne vidim u čemu je problem…samo vidim ekipu koja je kupovala na 1600, dakle na vijest objave i sad se nada da je napravila dobar potez i drukana ovoj temi jer se nada ekstra zaradi u vrlo kratkom roku…
Pa jako jednostavno koja je svrha… Neko izlazi iz pozicije.
Ne štopa, izlazi. Odradio je što je mislio.
normalno da izlazi kad na zse dividenda ne znači ništa, osim zajebancije sa poreznom upravom. cijena nakon div.daya pada za iznos dividende. to je tako kad firma ne radi za dioničare nego samo za jednog – većinskog dioničara.