Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,10 | 45.409 | 248 | 182,00 | 183,50 | 0,00% |
ne vidim razloga zašto bi trebala cijena rasti?!
sad se tek akumulira kako treba, kupuju se tisuće dionica i to rade veliki igrači što se vidi po skidanju po 500 i više dionica odjednom s prodaje i po prometu od preko 15 milijuna kuna (a još ima 2,5 sata do kraja dana!)
pravi rast uslijedit će nakon ove akumulacije i onda se nemoj izenaditi ako cijena na zadnji dan dosegne 1900-2000 kn!
Ne vidim na osnovu čega bi se cjena trebala zadržati na 1300? Sljedeće i narednih inih godina možemo očekivati maks. 100kn dividende godišnje, a sad sam skroz optimističan..mislim da će skliziti prema 1000.
Isplate 320, ostane im zadrzane cca 100 mil ili 75kn po dionici. Taman da isplate to i da ne diraju dobit 2014. godine, i da cijena ostane kakva je sad to bi opet bio prinos od 4,6%.
Isplate 320, ostane im zadrzane cca 100 mil ili 75kn po dionici. Taman da isplate to i da ne diraju dobit 2014. godine, i da cijena ostane kakva je sad to bi opet bio prinos od 4,6%.
točno kolega,ali isto tako trebate uračunati ovogodišnji prinos,ako kupite dionicu po 1600 kn. nakon što platite porez na dividendu ostaje vam čistih 17%,pa ako u to pribrojimo prinos od 4% dogodine,prosječni prinos iznosi 10,5%. nije loše,zar ne?
točno kolega,ali isto tako trebate uračunati ovogodišnji prinos,ako kupite dionicu po 1600 kn. nakon što platite porez na dividendu ostaje vam čistih 17%,pa ako u to pribrojimo prinos od 4% dogodine,prosječni prinos iznosi 10,5%. nije loše,zar ne?
A mozes i orociti lovu na 5 godina ili kupiti Dioki 🙂
Nemrem verovat. Jer me netko može probudit. Znači opet kupujem Bandićevu Mazdu6 za full opremom. Samo kada se sjetim da sam je kupovao ispod 900kn. Ma ideš. Vauuuuu.[emo_smijesak][emo_palacg]
Kad sam reako da će cijena na 1300 kn, mislio sam na cijenu na koju će dionica kliznuti nakon ostvarenog prava na dividendu…kud će dionica nakon toga…ne znam…hoće li gore ili dole…o tome nisam nigdi govorio…samo znam da će taj dan roknuti dole za iznos dividende…
Molim da kolege malo pogledaju kako se cijena dionice kretala prethodnih godina…dakle, po nekim kolegama cijena bi sad trebala odraditi na obajvu ove vijesti rast od 10%, pa onda još do ex-dividenda još kojih 300 kn…
to se još ni dogodilo….nemojte padati u euforiju….
ovdje profitiraju dugoročni investitori,a ne oni koji danas kupuju…oni koji danas kupe, profitirat će možda kroz 2-3 godine…ovisno o poslovanju…
[/quote]
a jeste vi računali na to da će cijena roknuti nakon ex-dividenda?
pišete kao da će cijena ostati tu gdi i je…a ernt će vam isplatit dividendu od 320 kn….
Kakvog ste mišljenje u vezi Cloud Computinga ili ti ga na naški Računarstva u oblacima?
Jer izgleda da je i ERNT odlučio pratiti trendove i malo se posvetiti tomu. Koliko sam imao priliku vidjeti, krenuli su u dosta velika vrbovanja studenata viših godina, te tek diplomiranih inženjera računarstva i sličnih usmjerenja. U Splitu su se proširili i na ostatak kompleksa (koji je prethodno držala Hypo banka).
Ericsson smanjuje obim posla podružnici u Njemačkoj…i misle prebaciti u hrvatsku jer smo im jeftiniji…
Dio mog posta iz rujna 2013.
Vidjet ćemo ima li što istine tu ili su to samo glasine.
…ali bitno je kako forumaši misle kako ovi u ernt vesla cuclaju i bezveze zapošljavaju ljude. Očito je sasvim logično zaposliti veliki broj inženjera u dobra krize…bezveze. Da se pokažu malo…hehe.
sad se tek akumulira kako treba, kupuju se tisuće dionica i to rade veliki igrači što se vidi po skidanju po 500 i više dionica odjednom s prodaje i po prometu od preko 15 milijuna kuna (a još ima 2,5 sata do kraja dana!)
pravi rast uslijedit će nakon ove akumulacije i onda se nemoj izenaditi ako cijena na zadnji dan dosegne 1900-2000 kn!
[/quote]
Ma kolega, iskrcavaju se oni koji su kupovali po 1300 kn…i koji su znali kolki će biti iznos dividende…sad su upravo na tom iznosu…pa im se ne da čekati dividenda, ubrat će ju malo prije…možda zavrte što na Diokiju! ha ha ha
a jeste vi računali na to da će cijena roknuti nakon ex-dividenda?
pišete kao da će cijena ostati tu gdi i je…a ernt će vam isplatit dividendu od 320 kn….
ovisi S KOJE RAZINE će roknuti! fondovima koji danas kupuju ogromne količine ERNT-a zasigurno će odgovarati da ta razina bude što viša tako da nakon dividende cijena dionice na burzi ostane što viša!
npr. dignu cijenu na 2000 kn i nakon isplate dividende cijena se vrati na ove razine i ostane im zarada na dividendi od čistih +20% [emo_namigusa]