ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 03:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,26
127.034
697
182,00
183,50
-0,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ima li kakva konkretna vijest o dividendi?Nikad ovo nisu napravili da prilikom godišnjeg izvješča ne bude i prijedlog dividende[emo_zacudjen].

Nije bas tako. Tek unazad dvije – tri godine sa rezultatima izlazi obavijest o dividendi. Prije je islo samo stalno nakon sjednice NO (tada obicno u trecem mjesecu).
To sto sada nije objavljeno na predstavljanu rezultata je za zamisliti se…?

priča se samo o dobiti i eventualnoj dividendi! da li je netko zavirio malo i u prihode?? možda baš zbog njih nema niti riječi o dividendi?! pogledajte dobro cijeli izvještaj, pa se onda mogu donositi zaključci.

što više čitam FI sve mi se manje sviđa, teško da će ovdje biti dividende [emo_mrgud]

O cemu vi trabunjate?
Pa ne radi firma za prihode vec za profit.
Ako su vam vazni prihodi – onda si kupite Petrokemiju. Ona ima super prihode.

Jesu vam lijepo napisali da su prihodi manji jer je prosle godine samo Rostelekom bio skoro 800.000.000. Ove godine nema te stavke, ali je profit veci jer je ugovor u Gruziji bio puno manji, a cak i profitabilniji.
Ako ove godine prihodi budu na razini 2013 – to ce biti super.

Da, stvarno ce im biti tesko isplatiti dividendu jer imaju samo 411.328.191,00 u BLAGAJNI! I jos nekih 100 milijuna u novcanim ekvivalentima.
Jadni, jedva bi mogli skupiti 400-450kn dividende.

Oni koji “znaju” kao vas dvojica, bolje da se maknu od dijonicarstva. [emo_vrtimise]
Nemam dionice ERNT.

što više čitam FI sve mi se manje sviđa, teško da će ovdje biti dividende [emo_mrgud]

FI uopće nije loš, mogao bih reči iznad mog očekivanja. Pad prodaje mi je očekivan, ali je neočekivano toliko visoka dobit, po dionici ako se ne varam cca 108 kn, što jamči izdašnu dividendu, kao i svake godine.

Možda je kompanija trebala objaviti pad dobiti ili stečaj pa bi došlo do rasta dionice.
Vidim da kompanije koje su objavile rast dobiti i dobre rezultate(ERNT, SAPN, PLAG…) su uglavnom izgubile na vrijednosti dionice prilikom objave izvješća.
Toliko o logici ulaganja na ZSE.

vidi se po rasprodaji danas koliko su ulagači “oduševljeni” rezultatima [emo_naivan]

vidi se po rasprodaji danas koliko su ulagači "oduševljeni" rezultatima [emo_naivan]

Razlog je samo jedan – nema objave dividende na koju su svi racunali.
To sto je narasla na cca 1550 je bilo samo iscekivanje dividende.

Nego, kako vidim da si expert za FI – ajde ti nama objasni sto to tebe zulja u GI za 2013. Mozda smo svi mi drugi nesto propustili (da ne kazem da smo coravi).

Po meni je ovo odlično izvješće za Hrvatske prilike. Da li će vlasnik biti zadovoljan to može biti pitanje jer njima letvica uvijek stoji visoko.

Zahvaljujem dezurnim drhtavcima koji su toliko lijeni da niti ne odu procitati sluzbene stranice Ericssona gdje lijepo pise da ce iznos dividende biti objavljen naknadno. U jedan dan sam izasao i usao u Ero sa 3500 eurica dobiti. Hvala vam i porucujem da i dalje ne citate, ne informirate se i ne koristite razum. Hvala.

worlock

ako si ti našao recept da firma sa malim prihodima može ostvariti veliku dobit, daj onda to obznani! to će biti revolucionarno otkriće i sigurno si kandidat za nobelovu nagradu!

worlock

ako si ti našao recept da firma sa malim prihodima može ostvariti veliku dobit, daj onda to obznani! to će biti revolucionarno otkriće i sigurno si kandidat za nobelovu nagradu!

Ja nisam, ali eto Ernt jeste ;p

Kad bi npr. HT, Podr, Ptkm, Ddjh, Vdkt, Kras, Adrs i slicni imali profitabilnost oko 12% kao Ernt – Crobex bi bio na barem 4000-5000, a svima nama dzepovi puni para.
Kad bi vi znali nesto o poslovanju, nebi pisali ovakve bedastoce. Prosla godina i ugovor od 100mil EUR se nazalost nece tako cesto dogadjati.
Procitajte barem strukturu prihoda i raspitajte se pa mozda naucite koji i koliko pojedini prihodi daju profita. Ernt moze sniziti internu cijenu sata i povecati broj zaposlenih i dici prihode blizu 2mlrd, ali pritom poslovati sa minusom ili barem nulom – to zelite?

New Report

Close