Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Ovih 150 kuna izvanredne dividende je isplaćeno iz zadržane dobiti iz 2003 i dijel 2004.
“Dobitak sruštva za financijsku godinu 2012. u iznosu od 126.099.091,37 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit”
Mislim da će ovakva dividenda potrajati još neko vrijeme [emo_palacg]
Dioničari Ericssona NT, evo kada biste se mogli nadati dividendi
Praksa pokazuje da ERNT daje malu dividendu kad ima visoku cijenu, a veliku dividendu kad ima malu cijenu!
[emo_zacudjen][emo_zacudjen]jel vi to ozbiljno?!?[emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]
Ne znaš tko je pametniji, moderator koji skida postove ili ovi sa svojom predivnom logikom. Ostavite se logike i primite matematike i tada odlučite kako se postaviti prema ovoj dionici.
Cijenu dionice su zadnjih nekoliko godine određivale izvanredne dividende. Jasno je da to ne može ići unedogled. Može li ERNT i sljedeće dogodine isplatiti 20+150 kuna ili samo 20? Ako je samo 20 kuna onda bi svi oni koji igraju na dividendu mogli izaći.
Pa u prvom kvartalu ove godine ERNT zaradio je 37 kuna pa malo koja dionica trenutno na ZSE ima veću dobit za prvi kvartal, a vrlo malo dionica na ZSE ima još toliko kešovine na računu, isto tako danas proglašena firma najvećim izvoznikom u Hrvatskoj
Ovaj pad od 18% nakon isplate dividende sa 1530 kuna(na toj razini protrgovano 35 miliona kuna) na 1260(srušeno sa 2,5 miliona kuna) potpuno nelogičan svojstven za močvaru ZSE
[/quote]
Slažem se sa svime osim sa time da sumnjam da će se godina ponoviti kao prošla još manje da će slijedeća biti kao ova… e sad… Rostelekom je random event sa dobrim udaljavanjem od prosjeka događaja – nisu šanse da se skoro ponovi i sama CEO je to rekla na izvještaju. Očekujem pad prihoda i dobiti u budućnosti do slijedećeg takvog događaja(svake 3-4 godine).
ne znam šta kukate. dividenda je već u džepu i sad je parola što gore to bolje. na 1100 mi se ponovno pali senzor. ako ne bude vanrednih situacija.
ne znam šta kukate. dividenda je već u džepu i sad je parola što gore to bolje. na 1100 mi se ponovno pali senzor. ako ne bude vanrednih situacija.
Je, je, svi bi mi dokup po 900,00 kn kao zadnji put, ali ne znam kako bi dogurali do te cijene. Po meni je to najkvalitetnija dionica na tržištu kroz 90% svojih parametara. Po trenutačnoj cijeni se više ne isplati izlaziti za one koji su igrali na rast cijene zbog dividende. Znači ostaje negativan trend tržišta, eventualni lošiji poslovni rezultati te migracija love u dionicu za koji se dobije inside informacija koja bi pokrila izlazak iz ERNT-a.
Je, je, svi bi mi dokup po 900,00 kn kao zadnji put, ali ne znam kako bi dogurali do te cijene. Po meni je to najkvalitetnija dionica na tržištu kroz 90% svojih parametara. Po trenutačnoj cijeni se više ne isplati izlaziti za one koji su igrali na rast cijene zbog dividende. Znači ostaje negativan trend tržišta, eventualni lošiji poslovni rezultati te migracija love u dionicu za koji se dobije inside informacija koja bi pokrila izlazak iz ERNT-a.
[/quote]
je najkvalitetnija na tržištu, ali špekulantima nije zanimljiva barem idućih 6 mjeseci, i zato će kliziti prema dolje…trenutno su im u interesu druge špekulativne dionice, ali vratit će se ponovo oni…
[/quote]
je najkvalitetnija na tržištu, ali špekulantima nije zanimljiva barem idućih 6 mjeseci, i zato će kliziti prema dolje…trenutno su im u interesu druge špekulativne dionice, ali vratit će se ponovo oni…
[/quote]
U pravu si da klizi samo nisi u pravu za smjer
Interesantno prije nekoliko dana na 1250 kn gotovo panika na kupnji, sve prolazilo, pa čaki i skriveni nalozi, a danas – niko ne želi prodat ispod 1300!!!
ps Sve mi to izgleda da su informirani ušli (uključujući i poneke pojedince) i sad čekaju da ih naši mirovinci za koji dan na 1350 pometu!
Lijepa priča!
Sve mi to izgleda da su informirani ušli (uključujući i poneke pojedince) i sad čekaju da ih naši mirovinci za koji dan na 1350 pometu!
Upravo tako. Ništa čudno za slučajnu državu.