Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,83 | 22.060 | 120 | 182,50 | 184,50 | 0,00% |
Evo da sam sebi odgovorim… Možda će još nekom trebati…
Oni koji imaju aktiviran e-račun na skdd, imaju potvrdu u elektronskom obliku i neće im se slati poštom… Mogli su nas bar obavijestiti da je to tako, kao da ja gledam svaki dan na skdd…
Da li ima netko prognozu, kako ce ulazak Hr. u eu utjecati na cjenu dionice? ERNT do sada nije imao velik udio trzista u clanicama eu, ali pertpostavljam da ce biti zanimljiv stranim ulagacima..
Da li ima netko prognozu, kako ce ulazak Hr. u eu utjecati na cjenu dionice? ERNT do sada nije imao velik udio trzista u clanicama eu, ali pertpostavljam da ce biti zanimljiv stranim ulagacima..
neće jer ERNT već ima većinskog gazdu, a osim toga free float je za inozemne ulagače premali da bi uopće pogledali ERNT…
sve bi ja to skinuo do 1550 pa da vidimo ove na bidu kako plaču(ali nedaju brokerčići moraju oni brk omastiti).[emo_zloban]
He, he, bio si u pravu. Neću sad spominjati one koji su namjeravali kupovati na cca 1300 kn.[emo_palacg]
neće jer ERNT već ima većinskog gazdu, a osim toga free float je za inozemne ulagače premali da bi uopće pogledali ERNT…
A koliki je free float???
Ako je 51% premali free float onda u HR nemaju sto kupovati.
Sto se tice poslovanja, ulazak u EU nece znatnije utjecati na poslovanje. Po meni ulazak u EU moze donijeti samo pozitivne efekte na kretanje cijene dionice. Dionica je jedna od 10-15 na HR trzistu koje bi mogle biti zanimljive fondovima koji ulazu u EU dionice tj. imaju ogranicenje ulaganja u te dionice.
Obzirom na plitko HR trziste, dolazak od par milijuna EUR bi mogao probuditi prvo ove kvalitetnije dionice (tu racunam na ERNT) pa onda i one druge zbog prelijevanja svjezeg kapitala. Mozda se to vec dogadja zadnjih nekoliko tjedana.
Naravno da cijeli trend ovisi o jos mnostvu faktora pa mozda ne bude nista od cijele price vec bas suprotno [emo_naivan]
U potpunosti se slažem. Iz analize hanf-e, ANALIZA UTJECAJA ULASKA HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU NA FINANCIJSKI SEKTOR, http://www.ripe.hanfa.hr/repository_files/file/1304/, moze se iscitati da sam ulazak nema neku preveliku vaznost i da se prate globalni trendovi. Crobex se ponasao slicno kao i ostali indeksi u regiji, trziste jos nije dovoljno razvijeno ako se promatra tržišna kapitalizacija dionica…najvjerojatnije ce sve malo porasti..
protiv ove dionice je s jednog mjesta vodjena dosta prljava kampanja.
naravno da ta neznalica i bukač nije prepoznala dobru priliku, ali
zanima me misle li mali dioničari koji su prodali ove dionice po 800-1200kn pod utjecajem pisanja tog moćnika tužiti istog zbog navedenog (ne)djela?
hvala
..uglavnom za sada ide po procjenama nekolicine dionićara koji ovu dionicu smatraju upravo onakvom kakva je…za sada jedna od naj zdravijih na našem tržištu.
I prema mojoj ocijeni dosta podcjenjena uspoređujući ju sa “radnim” dionicama.
Za mene je bila i onda kad su predviđali i 700kn [emo_palacg].Ipak je sve u igri
velikih igraca!
Iskreno dok prinosi na ovoj dionici budu dvoznamenkasti uopće me nije briga tko “vodi” igru. [emo_namigusa]
Iskreno dok prinosi na ovoj dionici budu dvoznamenkasti uopće me nije briga tko "vodi" igru. [emo_namigusa]
..da da da…ali priznaj da ti taj dvoznamenkasti malo deblji donio bi ti veće zadovoljstvo..a mogao bi biti kad bi sve išlo po nekoj logici..jer dionicarsvo je rizik..ALI nije kladionica ilti kockarnica ..bar nebi trebala biti.