Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,83 | 22.060 | 120 | 183,00 | 184,00 | 0,00% |
a možda ti svi veliki baš i ne žele van nego samo jeftinije kupiti.,a možda ni poslovni rezultati i dividenda za 2012 nisu tako loši.,možda čak ernt ni nije bez razloga rastao sa 900 na 1500 kn.,
prodaje ne začuđuje s obzirom da su neki sretnici imali casha kad je ERO u 2012 bio po 870 HRK, treba i kapitalizirati 70% dobiti u manje od godinu dana.
očekujem lagano klizanje do 1300 kn gdje bi ERNT mogao dočekati isplatu dividende, a onda nagli pad na 1000-1100 kn
Naravno da je uračunato,jer su o dividendi o ca. 200 kuna trubili svi mjesecima prije.
Kako je ovo vjerojatno posljednja ili pretposljednja godina sa ovako izdašnom dividendom a tvrtka je fundamentalno skupa u odnosu na ostatak tržišta, za očekivati je bilo da će objavom ove dobre vijesti, cijena početi padati.
Ako maknemo izvanrednu, redovna je kao i prošle godine 20 kuna što je dividendni prinos od malih ca. 1,4 %. Ima puno jeftinijih dionica sa puno većim dividendnim prinosom na tržištu, moje mišljenje.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica, niti investicijski savjet.
lp
Aha, znaci nije dividenda 170 vec 20Kn.
Znaci 20 redovnih kuna i 150 izvanrednih kuna. A za te izvanredne ne mo’s kupiti kruhi parizer u ducanu?
Da, nece to jos dugo ici sa dividendom. Imaju jos samo 500kn po dionici u novcu.
doma ne cvatu ruže, a ove godine su bez rusa,
a možda ipak nije sve ovako crno[emo_namigusa], pričekajmo koji mjesec-dva[emo_namigusa]
Dobar je ERNT, dobra je i dividenda.
Ipak ponovni Rostelekom ugovor u toj težini teško da će biti ove/slijedeće godine.
Dakle, dobit će pasti vrlo vjerovatno.
Ipak ponovni Rostelekom ugovor u toj težini teško da će biti ove/slijedeće godine.
Dobit ne ovisi od visine ugovorenih poslova, već od stupnja dovršenosti ugovorenih poslova
Nisam mislio komentirati, ali moram kada vidim kakve ljudi gluposti pišu o ERNT kao tvrtki i kao dionici. Pa na ovoj našoj jadnoj burzi i u još jadnijoj industriji i ekonomiji koje propadaju na dnevnoj bazi, ERNT je jedan od rijetkih svijetlih primjera koji prate svjetske trendove u tehnologiji i upravljanju. Neki ljudi dozvoljavaju sebi pričati o fundamentima, a ne znaju čitati osnove financijskih izvještaja! Za većinu takvih je najbolje da se drže građevinara u stečaju i dnevnih burek- špeukalcija na njima jer su taman na toj razini svijesti i znanja…
Ukupno na kupnju:381
Ukupno na prodaju:4664
ništa tu ni je uračunato. ovo je samo demonstracija moći pravih aktera na tržištu. samo se nadam da će ovo ponovno otjerati na 900 mlateći okolo sa tuđim mirovinama. ja ne uplaćujem ni u jedan fond pa mi je svejedno, a vi kad dođe te na red do tad će ukinuti institut mirovine pa je u biti i vama svejedno.
Zanimljivo,ne uplaćujete u nijedan fond,a brinete o tuđim mirovinama u koje ne ulažete,jako znakovito[emo_smijesak]
[/quote]
kad si me već našao pitat ja ovu dionicu držim samo radi dividende koju prebacim svom senioru jer mu je to bar 6 extra mirovina. nakon 40g. poštenog rada raznorazni ekonomski stručnjaci su tu generaciju doveli tu gdje jesu.
dobro se udala danas dionica ernt , blago mladoženji
Ukupno na kupnju:381
Ukupno na prodaju:4664
ništa tu ni je uračunato. ovo je samo demonstracija moći pravih aktera na tržištu. samo se nadam da će ovo ponovno otjerati na 900 mlateći okolo sa tuđim mirovinama. ja ne uplaćujem ni u jedan fond pa mi je svejedno, a vi kad dođe te na red do tad će ukinuti institut mirovine pa je u biti i vama svejedno.
Zanimljivo,ne uplaćujete u nijedan fond,a brinete o tuđim mirovinama u koje ne ulažete,jako znakovito[emo_smijesak]
[/quote]
kad si me već našao pitat ja ovu dionicu držim samo radi dividende koju prebacim svom senioru jer mu je to bar 6 extra mirovina. nakon 40g. poštenog rada raznorazni ekonomski stručnjaci su tu generaciju doveli tu gdje jesu.
[/quote]
To je to kolega,jadnom kada se ova dionica zajedno sa HT-om kupi po povoljnoj cijeni-ernt cca 1100-1200,ht 265-10%,nemate kaj gledati koja je trenutna cijena-divno se već godinama uživa i nikaj se ne dira.Ove dvije dionice nisu za manipulatore-fala Bogu
Koliki je udio u dobiti Rostelekom posla? Ostatak je vjerojatno dobit odrziva u iducim godinama.
Kad vise ne bude mogao isplacivati izvanredne dividende, sa smanjenim kapitalom, ERNT ce biti dobra dividendna dionica dobro profitabilnog poduzeca na nekim nizim razinama na kojima treba i ulaziti, a ja ovdje imam izrazito los ulazak, prosjek cak iznad sadasnjih cijena.
doma ne cvatu ruže, a ove godine su bez rusa, hvala svima na skoku 900-1500, vidimo se brzo na 1200….i molim vas bez loših komentara jer svi ste mi se smijali da nema teorija da do 2 mjeseca dotaknemo 1500….pogledajte postove od osmog mjeseca….sretno svima, ukratko isti krug se vrti a novi igrači nasjedaju
…potisuvam sve…i cujemo se tam negde oko 30.04..pa da malo pospikamo o “komentarima”[emo_beztona]