Ovdje bi sad moglo nastupiti lagano hlađenje (čitaj ispuhivanje) i konsolidacija na nižim vrijednostima. Sve se zna, a moral nije na visini. [emo_namigusa]
Očito je u 1500 kn uračunato i 170 kn dividende, što i ne treba čuditi jer ERNT je lijepo narastao sa 900 na 1500 kn (skoro +70%) [emo_smijesak]
Ukupno na kupnju:381
Ukupno na prodaju:4664
ništa tu ni je uračunato. ovo je samo demonstracija moći pravih aktera na tržištu. samo se nadam da će ovo ponovno otjerati na 900 mlateći okolo sa tuđim mirovinama. ja ne uplaćujem ni u jedan fond pa mi je svejedno, a vi kad dođe te na red do tad će ukinuti institut mirovine pa je u biti i vama svejedno.
Ukupno na kupnju:381
Ukupno na prodaju:4664
ništa tu ni je uračunato. ovo je samo demonstracija moći pravih aktera na tržištu. samo se nadam da će ovo ponovno otjerati na 900 mlateći okolo sa tuđim mirovinama. ja ne uplaćujem ni u jedan fond pa mi je svejedno, a vi kad dođe te na red do tad će ukinuti institut mirovine pa je u biti i vama svejedno.
Zanimljivo,ne uplaćujete u nijedan fond,a brinete o tuđim mirovinama u koje ne ulažete,jako znakovito[emo_smijesak]
Na prodaji na 1493,98 kn je nalog od 800 komada, a cijela kupnja ima 364 komada [emo_vrtimise]
Tko je kupio kad je trebao,sigurno je zadovoljan i samo čeka i ove godine lijepu dividendu kao i svake godine,a ljeto se bliži[emo_smijesak] HT i ERNT svaka čast[emo_smijesak]
Ericsson Nikola Tesla lani je povećao prihod od prodaje za čak 64 posto, ostvarivši 1,9 milijuna kuna prihoda od prodaje uz neto dobit od 126,9 milijuna kuna, što je porast od 353 posto u odnosu na 2011. Kako u izvješću ističe Gordana Kovačević, predsjednice uprave, prihodi su rasli prvenstveno
zahvaljujući porastu prihoda na ruskom tržištu..
…to znaći kad ne rastu “doma” ode i dionica doma tj dolje.
Čisto ko sunce..evo primjer dionica “žšfl” firme poraste za 15 % jer je firma u kvartalnom izvješću imala dobit od 20% i velike su šanse da propadne.
Fala bogu da baš nisam “doma” u toj prići jer inaće odoh u Vrapće.[emo_vrtimise]
Očito je u 1500 kn uračunato i 170 kn dividende, što i ne treba čuditi jer ERNT je lijepo narastao sa 900 na 1500 kn (skoro +70%) [emo_smijesak]
Naravno da je uračunato,jer su o dividendi o ca. 200 kuna trubili svi mjesecima prije.
Kako je ovo vjerojatno posljednja ili pretposljednja godina sa ovako izdašnom dividendom a tvrtka je fundamentalno skupa u odnosu na ostatak tržišta, za očekivati je bilo da će objavom ove dobre vijesti, cijena početi padati.
Ako maknemo izvanrednu, redovna je kao i prošle godine 20 kuna što je dividendni prinos od malih ca. 1,4 %. Ima puno jeftinijih dionica sa puno većim dividendnim prinosom na tržištu, moje mišljenje.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica, niti investicijski savjet.
lp
ja sam kao dioničar ernt zadovoljan.,
očekivao sam i nadao se dobiti između 120-130 mil.-ostvareno.,
očekivao sam dividendu izmelđu 150-200 kn., – ostvareno.,
jedni od rijetkih na zse koji me nisu razočarali.,
iz ove su godine koliko, na brzinu vidim zadržali dobit od 75 kn po dionici i uz zadržanu dobit iz prethodnih godina i neku očekivanu dobit iz ove god i nagodinu mogu očekivati isti ili sličan iznos dividende.,što se cijena tiče, rampa na 1500kn je isto očekivana s tim da mislim da do isplate dividende može još bez problema rasti 100-tinjak kn.,po mome viđenju za neko buduče razdoblje, veče su šanse za neki značajniji rast nego pad cijene pogotovo ako ovu god odrade na razini 2012.,
doma ne cvatu ruže, a ove godine su bez rusa, hvala svima na skoku 900-1500, vidimo se brzo na 1200….i molim vas bez loših komentara jer svi ste mi se smijali da nema teorija da do 2 mjeseca dotaknemo 1500….pogledajte postove od osmog mjeseca….sretno svima, ukratko isti krug se vrti a novi igrači nasjedaju
dobit 120 mil kn_odlično
br dionica 1.3 mil
dobit po dionici 92,5 kn,premalko s obzirom na cijenu,utoliko prije jer
je ovo najveća dobit zadnjih pet šest godina
P/E=1500/92,5=15,4
Jasno je da veliki izlaze jer je dionica preskupa.
U ERNT teče med i mlijeko.Čestitam dioničarima!