Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
kolege verdi i aussie,
pratim već dugo i to ne samo na ERNT-u ” čudno ponašanje” u kojem kandidat ruši cijenu dionice s željom da se ukrca.
No ako to radi pojedinac, fizička osoba ili rodjak i netjak fizičke osobe onda se ta manipulacija još i može razumjeti,ali ne i opravdati, ali ako to rade organizirane fond strukture onda to znači da su okupljene u kartel.
Koliko me sjećanje služi takva udruženja zakon ne tolerira.
Imaju li gospoda regulatori, odnosno HANFA možda neki komentar ili oni ne čitaju ove naše “jeftine” forume?
Ili neznaju što bi to regulirali?
da, da malidone teorija je jedno a praksa drugo,dobrodosao na bb. iliti banana burzu, izgleda da je ova zima totalno zaledila i burzu, ipak par dionica je oslo po 85 sto bi trebalo biti zadnja linija u pijesku ispod koje ni desperadosi ne bi trebali saginjati glavu, naime bolje je mali promet uz ocuvanje vrijednosti nego veliki uz zrtvovanje cijene, tko hoce unutra ili nek plati ili nek stoji vani (a vani minus petnaest)[emo_palacg]
ja bas i ne kuzim kako to radi bid i ask, naime zadnja prodana cijena dionice je 85 automatski se kupci pozicioniraju na 71 sto je u redu ali prodavci ostaju na 85 umjesto da i oni prate kupce i pozicioniraju se oko 99, sta se ovime dobija jeste da prodavci rade sami protiv sebe jer se na sljedecoj prodaji trazi kompromis izmedju kupovne i prodajne te to vodi naravno prema dolje.Zakljucak:kako su ovi kupci mudri a prodavci bas i nisu, da ne upotrebim rijec koja bi mogla posluziti moderatoru da izbrise post
evo sve kao sto sam i predskazao na prodajnoj strani vec se nudi po 80 za nekoliko minuta bit ce 75 mozda i nize te ce se pojaviti misteriozni kupac za 200-300 dionica pA ja sam toliko dobar da bi trebao poceti snimati filmove (tko kaze da su brojke zamorne i dosadne)
Erste snizio preporuku jer je uvidio da je rast izazvan samo poslom u rusiji, kojeg u 2013 više neće biti….nekako sve izgleda kao da tonemo…..nadam se da nije tako…ali možda nebi bilo loše izaći na 1280
evo ga opet prolazi trgovina ovom dionicom mimo burze s tim da se samo registrira na burzi, naime upravo je proslo 140 dionica po 77 a da to nije bilo objavljeno niti na strani prodaje niti na strani kupnje, pitam se pitam kakve su to dumine i tko tu koga, kako je to moguce i kakva je to vrsta dogovorne burze, moguce je da nam je to ostalo iz sistema dogovorne ekonomije, cini se da nekolicina pametnjakovica ismijava cjelokupan sistem i sve dionicare koji se nalaze u ovoj dionici ovo je totalno bezakonje i javasluk koji prolazi uz blagoslov (presutni) regulatora koji ocigledno nisu dorasli poslu, SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!![emo_ljut]
Što se to dešava? počelo je nekakvo grupiranje na 1220? samo da ne bude umjetnog spuštanja prije skoka pred objavu dividende, kako bi neki ušli i ostvarili što veći skok….
as ti gospe nikako da se dokopamo tih 1180
volumeni su veoma niski na ovoj dionici za ovo doba (rani decembar), moze se ocekivati da bi se to trebalo uskoro korigirati a zna se sa volumenom dolazi i korekcija u cijeni, naravno fondici se jos uvijek femkaju ali i pijetlu vrijeme ide, ja na to gledam kao na neminovnost(kao sto svaka rijeka ide svome moru)sto duze budu cekali budu vise platili ali imaju oni novaca i to ne svojih tako da svi mogu mirno spavati[emo_smijeh][emo_palacg]
1180 na vidiku, sve stoji, zapamtite da priča nije nitko neda svoje, nego ja bih se zapitao zašto druga strana nije spremna platiti toliku cijenu za koju tvrdite da će toliko toga donijesti, da je tako, svi bi navalili na ernt,ali……
druga strana zna da moze platiti sad ili malo poslije,tj. slicno kao sa racunom za struju svi misle da je previse ali ce svi na kraju platiti e sad njihov je izbor da to ne ucine prije dospijeca, na ovoj burzi nema previse igraca osim fondova i sice stoga nema niti navale, a sto se tebi desilo hahaha sjecam se postova ne prodati ispod 350 ni u ludilu itd..