ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 17:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,26
127.034
697
182,00
183,50
-0,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ja mislim da je doslo vrijeme da netko u eri kupi dva luksuzna audija jer to je preduvjet da im dionica ode u dva dana 15%

evo nas brzo i na 1300 ponovno…..izgleda da novi ugovori prolaze

evo nas brzo i na 1300 ponovno…..izgleda da novi ugovori prolaze

izgleda da se na tvoje postove više nitko i ne obazire s razlogom….

ja mislim da je doslo vrijeme da netko u eri kupi dva luksuzna audija jer to je preduvjet da im dionica ode u dva dana 15%

[emo_smijesak]
Mislim da se predsjednica uprave vozi u Volvu S60 starom jedno 10 godina.
Trzisna cijena tog auta je mozda par tisuca EUR. A nasi drzavni revizori, upravitelji parkova i direktori gubitasa kupuju nove aute svake 3-4 godine i to za 500.000-600.000 kuna.
I taj detalj nesto govori o tome kako se upravlja u privatnim, a kako u drzavnom sektoru.

sve ovo izgleda kao zatisje pred buru, tko se mislio iskrcati i to uz profit naravno to je vec i ucinio, sadasnji trenutak bih okarakterizirao kao mentalnu pauzu kupaca, kojih je napretek, koji imaju ponesto teskoca prihvatiti da je 1180 davna proslost i da ce nakon stotinjak dionica na 1270 trgovina se brzo pomaknuti na 1290 i vise.Slozio bih se sa kolegom hahaha da cemo uskoro biti na 1300 iako jos do jucer njegov stav je bio da je 1180 ono sto nam neminovno slijedi.Uz to budi receno takav se pomak moze ocekivati bez obzira na potencijalne ugovore o kojima hahaha prica.Naravno da novi poslovi kojih ce sigurno biti, jer je ero kompanija koja ne sjedi skrstenih ruku na stecenim laureatima, ne mogu naskoditi potencijalnom uzletu.Tko bude zelio sjediti u exkluzivnom drustvu morat ce platiti premiju i to uskoro.

Stojimo i stojimo, ne mičemo se, 1260 s jedne strane, 1290 sa druge, tko pobjeđuje……..teško je ovima na 1260 dati 1290 jer ne vjeruju da će još puno dionica rasti, a situacija u državi je dosta loša…..iskreno ako se sjećate 7 njeseca i izvješća bez Rusije, vrijednost na 900kn….teško se odlučiti za stranu,bez nekog novog posla i bez rusije, izvješće će biti loše, pa se lako moguće vratimo na 1000, zapamtite da na 1300 nije bila dugo, ne računajući one umjetne skokove na dan objave rezultat i prometom na tim visinama u vrijednosti dvije kave….Iskreno ne vidim razlog da to dođe više negdije na 1400 jer je sve uštimano, realno ova dionica treba na 1800 ali nažalost mali ne odlučuju, stoga mi je vjerojatnije spust, a i počela je i sezona skijanja pa spust i nije baš za izbjegavat kaoi temu……

u ova teska vremena kada ni najbolja krava muzara ne daje ni kap mlijeka ero je ipak onaj sto obecava a ako je nekome draze igrati se sa gradjevinarima ili slicnim pred-stecaj firmicama a sto reci kako sadis tako ces i zeti a sto se tice 1400 to moze biti cilj al samo do nove godine

kupci uvijek vole kupiti jeftinije a prodavci prodati skuplje, razumljivo, medjutim ono sto mi nije jasno jeste situacija kada bid i ask dodju na manje od 0.5% a kupoprodaja izostane. Ispada da nekome zivot ovisi o nekoliko kuna ili se mozda radi o tvrdoglavosti i neozbiljnosti tzv. investitora.U trenutnoj situaciji ja bih rekao da vrijeme ipak radi protiv kupaca te da posao koji mozes zakljuciti danas nije pametno ostaviti za sutra osobito ako si u zoni od 0.5% od trazene cijene.Ako se pogleda graf ere mogu se vidjeti cesti skokovi cijene i to za puno vise od 0.5%.Ne kaze stara poslovica uzalud sto mozes danas ne ostavljaj za sutra jer sto se vise priblizava dan D premija na ulazak biti ce i puno veca.TIK-TAK,TIK-TAK,TIK-TAK…………….

idemo ako se ne potpiše nešto novo, ali na proljeće 2013 prvi kvartal bez novih ugovora i rusije izgledat će tužno i vraćamo se na 1100-1180…..i još jednom ponavljam meni odgovara i gore i dole jer imam puno i za prodat ali i za kupit,tako da meni svejedno, žao mi je samo sitne ribe….

e ljudi moji jos samo da mi netko objasni kako to da ti moze odgovarati ako cijena ide gore a istovremeno ti perfektno odgovara i ako ide dolje osim mozda ako hmm…???????????? ah da nasao sam odgovor na ovu zagonetku ako ti je pozicija 0 (nula) tj ako nisi u dionici svejedno ti je hoce li poskupiti ili pojeftiniti[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

pecarosi pecaju a fondici cekaju[emo_na[emo_zacudjen]ivan][emo_namigusa]

Poanta mi je povećavati broj dionica, a to jeftinijom cijenom i dokupom neprestano radim, tako da poslije i dividendom nadoknađuješ razliku,a broj dionica ti je veći itd….. ali ako ovakve stvari ne razumijete, šteta dalje objašnjavati, vjerovatno ste onda u dionicama kratko i niste ulagaš koji gleda stvari na duže od mjesec dana, ja razmišljam na razini 3-5 godina, pa kada uzmem u obzir što sve čeka u informatizaciji hrvatske, poanta mi je povećati broj i biti strpljiv….

New Report

Close