ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 18:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,26
127.034
697
182,00
183,50
-0,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Tomcat pomagaj!!!!
Da li nezaposleni bolje ili losije prolaze ako podnesu poreznu prijavu…
Naravno prosli su 12.000 kn.
Hvala unaprijed,

na ovom nivou dionica je znacajno potcijenjena i skok od 10-20% cak i prije nove godine nije nezamisliv a tada ce 1253 izgledati veoma smijesno

@HaoRen

Ha čuj, što se mene tiče neka gledaju što hoće. Ja sam blizu tih 1.400 i to je moje. Nije bitno što sam radi toga morao dosta prodavat i kupovat, i čak se isplatilo. No za nešto imaš posve pravo i tu je caka za koju će uskoro svi doznat.
Pošto se sve vrijednosti dividende iznad 12.000kn oporezuju, svi oni koji pored toga imaju i neke druge izvore zarade će dobrano izgubit. Recimo oni koji primaju plaću od nesamostalnog rada. Pošto se iznos dividende pribraja dohotku tu se više ne radi o 12% poreza, već više. Sve to zavisi kakav ti je dohodak.
Recimo da je bruto plaća 10.000kn što je godišnje 120.000kn. Poslije svih odbitaka porezna osnovica ti je oko 70.000kn. E tu se sad dodaje iznos dividende i ne samo da ćeš platit 12% već i 25% i više, tako da onaj koji je dobio 32.000kn dividendi na koncu će morat platrit više od onih 12%. U kunama je to blizu 7.000, a to ispada nevjerojatnih 35%.
Sve to ispada tako ako će se dividenda pribrojit dohotku, a tako je bar navedeno u prijavi za poreznu karticu. Bojim se da će država lovit i one koji neće pisat poreznu prijavu, pogotovo one koji su im dužni. Bit će tu još svašta jedino ako se porez na dohodak i dobit ne odvoje.

Vi ste to kolega krivo interpretirali, ali dobro. fala bogu imate još vremena da se malo educirate.[emo_palacg]

bas sam nesto proucavao grafove tzv. perjanica na zse kao npr.adris,podravka,koncar i primjetio da su nekim cudom premasile svoje najvise godisnje vrijednosti iako im rezultati ako se usporedjuju sa proslogodisnjim nisu bog zna sto spektakularni medjutim to je bilo dovoljno da se dignu i do 20% iznad svojih najvisih godisnjih vrijednosti.Onda sam pogledao i graf od ere i primjetio da se stvorila barijera bas oko te najvise godisnje vrijednosti kao da netko kaze “hej pa to je najvisa godisnja vrijednost-kuda dalje?”.Znaci stop za eru koji je duplao i triplao dobit u odnosu na proslu godinu a vec je nekim cudom stigao u zabranjenu zonu najvise godisnje vrijednosti a naprijed oni koji su poboljsali poslovanje samo za par postotnih poena?!Veoma interesantno.Medjutim odgovor na ovu sitnu diskrepanciju je ustvari veoma jednostavan.Naime prije tjedan dva posjetio sam lokalni brokeraj i ondje doznao da su fondovi veoma zainteresirani za eru ali da ne bi htjeli platiti ono sto se trazi u ovome trenutku te su cak zamolili da im se podhitno javi ako netko ima vecu poziciju koje bi se htio rijesiti jer bi oni mogli pomoci???U ovoj igri uvijek ima dobitnika i gubitnika to se ne moze izbjeci ali ponekad je dovoljno ne ciniti nista nego pustiti da vrijeme ucini svoje bas kao i sada sa erom.Tko bude htio uci u exkluzivno drustvo morat ce platiti premiju.

to je čista laž kolegaaussie, ne lažite narod, evo ja imam 2000komada i nisam ih prošli tjedan uspio rješiti po 1350, tako nemojte lagati narod, čeka nas pad koji je i krenuo i to je to, rusija je gotova biti će dividenda ali uštimavanje za dividendu je već krenulo zato, ljudi ne nasjedajte na ovakve priče.

dragi hahaha ja ne lazem jer za to nema potrebe samo sam iznijeo svoje slobodno misljenje koje iz nekih razloga vas duboko pogadja ako se tako ocajno zelite rijesiti jedne od najboljih dionica na zse sacekajte malo mozda dobijete i vise nego sto ocekujete

nije ni čudno da se druka prema dole radi kupnje….pametnome dosta

http://www.vecernji.hr/biznis/e-zdravstvo-je-ericsson-jedan-najboljih-projekata-europi-clanak-228757[emo_palacg]

dragi domobran oteo si mi rijec iz usta i jos se ljute ako netko objavi post koji ponesto otkriva njihovu prozirnost

to je čista laž kolegaaussie, ne lažite narod, evo ja imam 2000komada i nisam ih prošli tjedan uspio rješiti po 1350, tako nemojte lagati narod, čeka nas pad koji je i krenuo i to je to, rusija je gotova biti će dividenda ali uštimavanje za dividendu je već krenulo zato, ljudi ne nasjedajte na ovakve priče.

2000 komada? hahahahaha ova ti je dobra. vi ste neki fond ili je koja nula krivo upisana? treba se čovjek ponekad i nasmijati nije sve u parama.

who dares, wins

2000 komada? hahahahaha ova ti je dobra. vi ste neki fond ili je koja nula krivo upisana? treba se čovjek ponekad i nasmijati nije sve u parama.
[/quote]

kako se ponaša na forumu čovjek bi rekao da mu fali jedna nula još…..[emo_smijeh]

Tomcat pomagaj!!!!
Da li nezaposleni bolje ili losije prolaze ako podnesu poreznu prijavu…
Naravno prosli su 12.000 kn.
Hvala unaprijed,

To je ono što je mene mučilo i da ne bi bilo nismo znali morao sam “kemijat” po prvi put da budem blizu toj famoznoj cifri od 12.000kn. Pošto ne vjerujem nikom, a pogotovo državi koja ti uzima sa svih strana morao sam prodavat dividendne dionice i ustvari je ispalo dobro, jako dobro.
Po onome što ja čitam, a upravo opet gledam “Obrazac za Prijavu poreza na dohodak” na strani br. 4 tog Obrasca stoji pod 4.4 “Dohodak od Kapitala” i u njemu stupci OiB isplatitelja, Primitak, Neoporezivi dio Primitka (12.000kn), Dohodak i Uplaćen porez i prirez.
Upravo ono što si napisao da po ovom ispada da se nezaposlenima uzima 12%, a zaposlenima 12 i više, a pogotovo onima koji imaju dobra primanja. Pošto postoje tri grupe poreza na dohodak (12, 25 i 40%) može se zamislit u koju će poreznu skupinu doći onaj koji ima dividendni prinos recimo 100.000kn. Pošto sam i ja bio u toj skupini jednostavno nisam htio riskirat, pa sam se riješio dosta dionica sa velikim prinosima poput ERNT i HT-a, 5-7 dana prije same isplate. Napisao sam da ne vjerujem nikom, a pogotovo onom koji mi uzima nešto što je moje.

@shabaneli

Da li me možda vi kolega možete educirat oko ovoga kada sam toliko nepismen, pogotovo oko tog famoznog Obrasca Prijave poreza na dohodak i onoga što piše na str. br.4. [emo_zacudjen]

Pa stavite ih po 1250 na prodaju kad tak i tak velite da očekujete pad bolje rasprodati po 1250 nego još niže (makar odlazi mi dionica u kojoj imam najviše pa bi mi pasalo da ERNT padne iako sam nadokupljivao prošli tjedan po 1270, kunu sim ili tam)

New Report

Close