ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 14:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Meni je ova cijena odlična…svaki put kada odem u dućan…kupim još pomalo!

Meni je od petka upalo novih 65 komada e sad dali sam skuo platio vidjet ćemo.

Vidjet ćeš kad ti sjedne dividenda…nisu ovo vremena za hrabrost!

Već mi je sjela ,što se mora napravit kod prijave poreza da isplate onu razliku od 12% do 12000 (1440 kune iznad tog ostaje državi)

Nisi obvezan ispuniti poreznu prijavu osim ako dohodak ne primaš iz više izvora (najčešći slučaj dohodak od nesamostalnog rada te dopunski dohodak od samostalnog rada kao npr.autorski honorar i sl). kako je dohodak od dividendi neoporeziv porezom na dohodak od kapitala isti nisi niti dužan prijaviti.

Tako kažu ovdje na forumu

Link

http://www.poslovni.hr/forum/tema/dividenda-i-prijava-poreza-3781

Već mi je sjela ,što se mora napravit kod prijave poreza da isplate onu razliku od 12% do 12000 (1440 kune iznad tog ostaje državi)

Ispuni poreznu prijavu u drugom mjesecu 2013 pa ce ti drzava UZETI razliku od 12% do onog postotka u koji ti ulazi godisnja placa. [emo_zloban]

Nema povrata tih 12%. Suti i ne talasaj.

Kada smo već kod pisanja porezne prijeve vjerojatno prije toga SKDD mora poslat papire o dividendi za 2012g.
Sve se to moglo drugačije napravit, a ne da mi pojedinačno moramo tražit povrat sredstava preko porezne prijave i trošenja nepotrebnog vremena. Pa sve to ide preko SKDD i do 12.000 kn u dividendi je moglo biti bez poreza. Ovako smo posudili svoju lovu državi na skoro godinu dana i baš me zanima od kuda će druge godine naći sredstva za povrat duga. Stvarno nije u redu da umirovljenici i drugi koji imaju paket od 69 HT dionica moraju pisat tu prijavu za nekakvih 70-tak kn. Takvi će zatrpat naveliko porezne uprave, jer neće htjeti dati 10kn za preporučenu pošiljku. Ja se nadam da će napokon proraditi slanje i preko E-maila.

@Tomcat

1. Vjerujem da država računa kako će rijetko tko ispuniti tu poreznu prijavu za povrat poreza iz ovih ili onih razloga, npr ja ju neću ispuniti

2. Pročitao sam da će onima koji ispune poreznu prijavu gledati sve dohotke tokom godine, i da će se moći dogoditi da umjesto povrata tih 1400kn dobijes uplatnicu za jos poreza (no ovo nisam dodatno provjerava, svakako provjeriti)

Da je bezobrazluk, je !

...

@HaoRen
Ha čuj, što se mene tiče neka gledaju što hoće. Ja sam blizu tih 1.400 i to je moje. Nije bitno što sam radi toga morao dosta prodavat i kupovat, i čak se isplatilo. No za nešto imaš posve pravo i tu je caka za koju će uskoro svi doznat.
Pošto se sve vrijednosti dividende iznad 12.000kn oporezuju, svi oni koji pored toga imaju i neke druge izvore zarade će dobrano izgubit. Recimo oni koji primaju plaću od nesamostalnog rada. Pošto se iznos dividende pribraja dohotku tu se više ne radi o 12% poreza, već više. Sve to zavisi kakav ti je dohodak.
Recimo da je bruto plaća 10.000kn što je godišnje 120.000kn. Poslije svih odbitaka porezna osnovica ti je oko 70.000kn. E tu se sad dodaje iznos dividende i ne samo da ćeš platit 12% već i 25% i više, tako da onaj koji je dobio 32.000kn dividendi na koncu će morat platrit više od onih 12%. U kunama je to blizu 7.000, a to ispada nevjerojatnih 35%.
Sve to ispada tako ako će se dividenda pribrojit dohotku, a tako je bar navedeno u prijavi za poreznu karticu. Bojim se da će država lovit i one koji neće pisat poreznu prijavu, pogotovo one koji su im dužni. Bit će tu još svašta jedino ako se porez na dohodak i dobit ne odvoje.

Jucer potpisan jos jedan ugovor u vrijednosti 40 mil kuna na dvije godine. Nastavak odrzavanja i prosirenja sustava u zdravstvu u HR.

Javne objave o potpisu jos nema.
Ovdje vam je najava tog ugovora.
Link na najavu[/url]

Hvala na negativnim ocjenama [emo_namigusa].

Neki nisu vjerovali za ogromni ugovor u Rusiji i propustili su kupiti ovu dionicu po 900 kuna. Ovi ugovori od 40-50 mil nisu ni do koljena tom ugovoru, ali cisto evidencije radi. Eto, ne moze covjek sa nekima ovdje podjeliti nikakvu cinjenicu, a da nekome to nije u interesu [emo_plazi].

Steta loseg stanja u drzavi i na trzistu, ali ipak vjerujem da ce nakon objave GFI sve sjesti na svoje mjesto.

Sto se dividende tice. Ja cu ubuduce sve dividendne dionice prodavati prije Last dividend day-a. Ukljucujuci i ERNT ako bude i ove godine jedna solidna dividenda. Brokerska provizija je ipak puuuno manje od 12% minimalnog poreza koji treba platiti.
Na stranici porezne vam pise tko su obveznici prijave godisnje porezne prijave. Primitak od dividende jos uvijek vas ne ubacuje u kategoriju obveznika prijave.
Prica o 12000 kuna neoporezivo je jedno najobicnije podvaljeno kukavicje jaje od strane ove Vlade.

nevjerovatno ali istinito 1255 moje cestitke kupcima a prodavcima “cestitamo na gubitku od najmanje 20%”

počinje rasprodaja, neki su zakasnili, kao kolega sa 460 komada, koji bi izašao ali se malo prekasno sjetio jer ovdije idemo samo dole trenutno….vidimo se na 1180

počinje rasprodaja, neki su zakasnili, kao kolega sa 460 komada, koji bi izašao ali se malo prekasno sjetio jer ovdije idemo samo dole trenutno….vidimo se na 1180
potcjenjujes glad fondova prijatelju ako je itko zakasnio onda su to oni koji se hoce ukrcati na 1180

New Report

Close