ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 20:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,57
71.043
387
183,00
184,00
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Njegovo pisanje su ljudi uvijek mogli protumačiti samo kao druk na dolje. Kako kaže 550kn dividende [lol]

Nebi se složio sa kolegom "hahaba"…..ovdje kupuje mudar igrač koji ne želi pretjerano dići cijenu…. dovoljno je samo malo da se povuće i već se sakupi dovoljan broj dionica u ponudi ispod 1200 kn.
Svi znamo da će izvješće biti odlićno, tako da ima još dovoljno vremena za dokup…..LP

namjerno rušenje prije izvješca?

Čekajte da osvane još jedan ugovor u pripremi prije kraja godine, samo vi čekajte na kupovinu, i sa prometom malo jačeg restorana čekajte da vam bude žao. Gomilanje na 1300-1500, po nekolik stotina naloga itd……., a i tko zakasni na dividendu ove godine biti će mu žao, samo da vas ne dočeka scenariji ove godine da nakon objave dividende ne bude pada kao inače, uz sva ova dobra izvješća…:-)

PREPORUKE

Erste podigao preporuke za dionice Ericsson NT-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.10.2012. – 10:17:00
Zadnja izmjena: 03.10.2012. – 10:26:15
ZAGREB – Analitičari Erste grupe investitorima preporučuju prikupljanje dionica Ericssona Nikole Tesle. U posljednjoj su analizi pozitivno revidirali dosadašnja očekivanja poslovanja te kompanije, a samim time i kretanje cijene dionica.
Stoga je, piše analitičar Daniel Lion, preporuka za ovu dionicu povećana s “držati” na “akumulirati”. Revidirana je i njezina ciljana cijena pa Erste grupa smatra da će u idućih godinu dana dionica Ericssona NT-a iznositi 1313 kuna, što je, s obzirom na cijenu od 18. rujna (1140 kuna) kada je rađena analiza, povećanje od 15 posto, ali je u odnosu na sadašnju vrijednost dionice na Zagrebačkoj burzi (1165 kn) rast od 12,7 posto.

Glavni razlog promjene Ersteova stava prema Ericssonu je ugovor koji je ta kompanija potpisala s ruskom tvrtkom Rostelecom. Krajem lipnja s vodećim ruskim pružateljem telekomunikacijskih usluga potpisan je ugovor kojim je Ericsson NT odabran za proširenje djelatnosti na nove pokretne mreže najsuvremenije tehnologije te za dobavljača mreže za isporuku različitih sadržaja korisnicima.

“Ugovor s Rostelecomom potaknuo nas je na povećanje dosadašnjih procjena za 2012. za gotovo 100 posto s obzirom na to da pretpostavljamo da je ukupna vrijednost ugovora 1,1 milijardu kuna”, smatra analitičar Lion.

Aha, na 900 kunića nije bilo dobro kupovati (kada sam kupovao), a sada po 1.194 kn je super.

Zanima da li su RBA analitičari promijenili preporuku iz smanjiti.

Ako nisu ja bi kupio nekoliko 1000 po 900 kn.

A što je ono ATPL akumulirati na 700kn, kad mi je nešto Mrgud prodao za moj rođendan.

Smajlić s prstom prema dolje (falilo i u staroj verziji).

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Evo krenulo je, ali znam da zvuči čudno, krenuti će za neko vrijeme dole kako bi se prije super rasta ove dionice svi oni koji trebaju mogli nakrcati i tako se za Novu godinu počastiti dobrom zaradom, 1,1 miljarda kuna ruski posao, na poslove od nekoliko milijuna su neke dionice skakale po 30% a ernt stoji. Samo strpljenja i nedajte ovu dionicu ispod 1250, topla preporuka a sa dividendom koja sljedi vraća se zasluženi burzovni sjsj ovoj dionici koja ona u poslovnom svijetu zaista ima. Strpljenja i nedajte ispo 1250, osim ako vam je sila, a svi ovi koji kupuju po 10-20 dionica brzo će se osvijestiti…….Čujemo se na 1250……

evo kao što sam rekao polako tone na 1192,do kraja dana smo na 1180, do kraja tjedna 1150 kada kreće ukrcavanje privilegiranih i onda rast prije objave rezultata i novog posla, jupiii ….. sve po planu….a onaj tko može neka se drži 1250, ovo je samo simuliran pad radi ukrcavanja povlaštenih, a samo gledajte promet, ovoliko napravi jači restoran u dvije večeri, ma dajte molim vas, koje mazanje očiju…..1250

Anonimno, 03.10.2012. u 12:42

PREPORUKE

Erste podigao preporuke za dionice Ericsson NT-a
…..

očito su završili s kupnjom pa bi sad da im drugi dignu cijenu pa da lijepo zarade!

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Od kada je uveden porez na dividendu, dividendne dionice nisu toliko atraktivne za ulaganje, jer su im i prinosi manji.

I to je jedan od parametara koji se moraju uzeti pri kupnji dionice.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

02. listopada 2012.
Povodom obilježavanja 30 godina uspješnog rada Ericssona Nikole Tesle u Splitu, u petak, 28. rujna održana je konferencija za novinare na kojoj su, uz mr.sc. Gordanu Kovačević, predsjednicu Ericssona Nikole Tesle, govorili Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Spita i dr.sc. Srđan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Prvim zaposlenicima splitskog tima i zaslužnim partnerima dodijeljena su priznanja i zahvale.
[Okupljeni]

Mr. sc Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, komentirajući 30 godina uspješnog rada Centra za istraživanje i razvoj Ericssona Nikole Tesle u Splitu naglasila je:

„Veoma sam ponosna na uspješan rad naše splitske grupe koja, zajedno s svojim kolegama u Zagrebu, inovativno radi i surađuje na najsloženijim i najzahtjevnijim globalnim ICT projektima. Velik doprinos i važna uloga našeg splitskog tima u poslovnom uspjehu kompanije dokazuju da su važni i ravnopravni članovi našeg tima koji skladno funkcionira kao jedan tim. Želim istaknuti da stalno pratimo globalne tehnološke trendove pa zato želimo biti vodeća poticajna snaga u Hrvatskoj, odnosno pokretač promjena koje se velikom brzinom u svijetu događaju na području ICT-a, a koje stvaraju nove mogućnosti za ljude, poslovanje i društvo. Smatram da je to, s obzirom na veoma zahtjevnu gospodarsku situaciju, iznimno važno za našu zemlju u kojoj se bez odgađanja moraju pokrenuti ključni procesi u društvu. Tu prije svega mislim na prilagodbu globalnim trendovima koji zahtijevaju: definiranje prioritetnih područja, stimuliranje bržeg razvoja ICT industrije, povezivanje znanosti, obrazovanja i gospodarstva, orijentaciju na zeleno gospodarstvo temeljeno na suvremenim tehnologijama, razvoj e-uprave te orijentaciju na e-poslovanje u svim sredinama, segmentima i procesima društva.
Zadovoljna sam što smo mi u Ericssonu Nikoli Tesli zapošljavanjem mladih, obrazovnih ljudi koji rade na visokovrijednim poslovima namijenjenim kupcima širom svijeta, promocijom i implementacijom novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija kao važnog preduvjeta regionalnog razvoja, prijenosom znanja, vještina i iskustava, suradnjom sa Sveučilištem te podrškom i suradnjom u lokalnim inicijativama pokazali i dokazali kako se i u hrvatskim uvjetima može ostvariti uspjeh te takvi možemo poslužiti kao pozitivan primjer u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u cijeloj Hrvatskoj.“
[Okupljeni]

Čestitku i priznanje kompaniji uputila je Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Spita, riječima:

„Kompanija Ericsson Nikola Tesle tijekom svoja prva tri desetljeća rada u Splitu pokazala je kako se može uspjeti i ostati u vrhu. Ponos su grada i primjer na koji način treba surađivati gospodarstvo i znanost, kako zadržati i razvijati mlade stručnjake, ali i potaknuti druge na rast. Konstantna spona Sveučilišta u Splitu, poglavito FESB-a, i regionalnog ICT lidera otvara vidike i prilike. Danas smo ovdje vidjeli kako rade kvalitetne kompanije s vrhunskim strategijama. Vjerujem da ovaj primjer može motivirati i druge te da imamo još potencijala za postizanje zahtjeva EU agende 2020.“

Dr.sc. Srđan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iznimno je sretan ovakvom ispreletenom sinergijom:

„Kroz 30 godina razvijeni su raznovrsni oblici suradnje: od rada na diplomskim, magistarskim i doktorskim radovima, praktičnoj nastavi u ICT području koju održavaju stručnjaci kompanije, ETK Ljetnog kampa, nagrađivanja najboljih studenata, donacija za opremanje laboratorija i drugo. Sretan sam što u Splitu postoji destinacija za zapošljavanja i razvoj top talenata, a tu činjenicu zna i nova generacija od čak 620 brucoša koji danas kreću u svoj akademski život.“

U prigodnom svečarskom ozračju, Ericsson Nikola Tesla dodijelio je priznanja prvim zaposlenicima splitskog tima Živani Mijačiki, Vjeranu Radatoviću i Ivi Radoniću za izniman doprinos vrhunskim rezultatima i uspješnoj suradnji Centra za istraživanje i razvoj u Splitu i Zagrebu. Isto tako, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Dinku Begušiću, dr. sc. Tomislavu Kiliću i dr. sc. Nikoli Rožiću dodijeljene su zahvale za dugogodišnju uspješnu znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Sto sam napisao u 5. mjesecu ove godine:

worlock, 04.10.2012. u 14:14
Naravno da je ukupna dobit od 140mil puno vise nego sto se realno moze ocekivati gledajuci zadnje dvije godine, ali i treba uzeti u obzir i dvije “nesretne okolnosti” u tom periodu vezane uz slucaj Kazakhstan i propadanje poreznih olaksica u BiH. Uz neki prosjek dobiti od 80-100 mil bi se cijena dionice uz omjer P/E=15 trebala kretati oko 1300-1500 kn.

Naravno da je ovo sve fundamentalno i da u potpunosti zanemaruje stanje na trzistu tj. ponudu i potraznju. Ali ipak neko argumentirano rasclanjivanje u odnosu na neke ovdje iznesene pausalne izjave.

Nakon objave ugovora sa Rostelecom-om je znatno poboljsana projekcija prihoda i dobiti (sto sam takodjer poslije pisao) pa je ocekivana dobit sada oko 130 mil kuna uz prihode od 1800 mil kuna. To je dobit preko 100kn po dionici koja jos vise ucvrscuje cjenovni rang 1300-1500 kn.
Osobno bih, kao sto sam i o tome vec pisao, istaknuo i kolicinu cistog cash-a na racunu koji ne sudjeluje u operativnim prihodima u visini od 400-tinjak kuna.
Za ocekivati je i ponovnu isplatu dividende u iznosu od 100-200Kn pa ako nekome to nesto znaci…
Ulaskom u EU ce strani investitori samo vidjeti dionicu koja je u 48-49% vlasnistvu Ericsson-a i koja odlicno posluje i ima ima fantasticnu bilancu. Mislite da ce im biti zanimljiva?

Ja se ovoj cijeni niti najmanje ne cudim. Cudio sam se neizmjerno na 900Kn i dokupljivao koliko sam mogao. Ovdje ima jos prostora za rast od 10-15%.

New Report

Close