Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Zanimljivo da je ova vijest objavljenja u trenutku isplate dividende. Mislim da će ere biti ispod 900kn
Kakvo je stanje na trzistu – uvijek moguce.
Tajming sigurno nije odabran zbog isplate dividende i doista ne mogu vidjeti svrhu takvog tajminga.
Ovaj ugovor je nesto malo drugacije nego vecina dosadasnjih. Ovo je ugovor koji je sklopio ERNT, a bitan je za Ericsson. Pogledajte samo danasnje rezultate pretrazivanja uz kljucne rijeci Rostelecom i Ericsson na google-u. ERNT je morao ovo prvo objaviti na ZSE, a Ericsson na Nasdaq i ostalim burzama gdje je izlistan.
Zanimljivo je da nema iznosa ugovora. Isto tako je zanimljivo da se o ovome dugo suskalo, a nista sluzbeno nije izlazilo. Zasto? Stvar je u tome da ugovor ima dvije strane koje imaju svoje razloge 😉
Q2 danas zavrsava i kako bi izgledalo da izadju rezultati sa znatnim utjecajem nekih ugovora koji investitorima nisu poznati? Ovako ne mozemo reci da nam nisu rekli.
Sad samo kristalnu kuglu u ruke pa da vidimo koliko se prodalo i koliko se zaradilo 😉
Prihod će im biti sigurno veći jer bi ovaj veliki posao trebao biti obavljen do kraja godine, a to znači odlične rezultate i u ovoj godini. Heboga, i ja bih još kupovao po 900 kn, ali bojim se da ništa više od toga…
Ne znam zašto svi na forumu mislite da netko želi kupovati ili prodavati ako iznosi svoje mišljenje. Svaka čast eriksonu, ali mene prvo zanima vrijeme ispunjenja tog posla. Prije toga čekam 2Q da vidim kakve će rezultate tu dati. A kretanje same cijene dionice će ovisiti i o nastavku krize u EU i kod nas.
Sadašnja cijena može biti ok za ulaz, ako 2Q bude dobar. No prateći ovu dionicu, najbolji ulaz je početkom zime do 2mj. A prodaja 10 do 15 dana prije dividende.
Čini mi se da je vjest objavljena u krivo vrijeme,dionica je odradila rast kao i ostale zbog dogovora u EU u vezi banaka…..normalno bi bilo da cjena ide još gore ili rame uz rame sa INGROM koja ima blokiran račun i goleme probleme
INGR 7,40%
ERNT7,36%
Čudna burza a još čudniji investitori
… Prije toga čekam 2Q da vidim kakve će rezultate tu dati. A kretanje same cijene dionice će ovisiti i o nastavku krize u EU i kod nas.
Sadašnja cijena može biti ok za ulaz, ako 2Q bude dobar. No prateći ovu dionicu, najbolji ulaz je početkom zime do 2mj. A prodaja 10 do 15 dana prije dividende.
Kad izadju rezultati za Q2 vjerojatno ce vec biti kasno za neku reakciju.
Na nasem sve jadnijem trzistu je doista nezahvalno bilo sto predvidjati, a narocito kretanje cijene bilo koje dionice. Vidi se da je kupnja slaba na svim dionicama i vjerojatno niti spektakularni rezultati poslovanja nece nista moci pokrenuti.
Ja ocekujem jako dobre (mozda i fantasticne) rezultate za Q2, ali ne znam sto ce biti sa cijenom.
Čestitke dioničarima ali i i upravi na takvim velikim ugovorima, takvi prihodi koje će ostvariti na ruskom tržištu samo su plus za Hrvatsko izvozno gospodarstvo 🙂 D
100 milja ojra dogovoreni posao i dionica pada???
Savjetujem Eri da pocne povlaciti dionice sa burze jer treba poslusati onu biblijsku da se ne daje " biserje pred svi…e!
A gdje je uostalom sada vrla analiticarka Rba koja je samo dva tjedna prije objave posla u Rusiji predlagala " rijesite se dionica ernt-a" ha ha ha
100 milja ojra dogovoreni posao i dionica pada???
Normalno, sad su dogovorili posao i tko zna kad ce opet…Treba pobjec dok se jos moze 😉
Normalno, sad su dogovorili posao i tko zna kad ce opet…
Vrlo vjerojatno već iduću godinu