ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 08:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ipak je istina što su neke kolege upućivale na ovaj posao…čini mi se kolega Googo ili kako već…u svakom slučaju jedna od najboljih na zse…ali nažalost kod nas se obraća na firme kojima su računi u blokadi… [lol]

Nadam se da su burekđije sve dionice prodali odmah nakon isplate njihove nezaslužene dividende i da su uložili u građevinare, koje smeće od Burze, da je ovakav ugovor napravio neki od gubitaša na zse ( zna se na koje mislim ), onda bi valjda došao kolektivni orgazam među njihovim dioničarima, ali nema veze, ima pravde, ima…

Po meni Ero bi mogao i izaći sa ZSE, šteta ovakav dijamant uopće prodavati pored smeća !

Nadam se da su burekđije sve dionice prodali odmah nakon isplate njihove nezaslužene dividende i da su uložili u građevinare, koje smeće od Burze, da je ovakav ugovor napravio neki od gubitaša na zse ( zna se na koje mislim ), onda bi valjda došao kolektivni orgazam među njihovim dioničarima, ali nema veze, ima pravde, ima…

pa oni i ulažu u građevinare gubitaše čija dionica košta par kuna jer nemaju ovdje ni za 1 dionicu ERNT [rolleyes]

Sjelo…..147,56

......BESPLATNI SAVJET,NAJSKUPLJI SAVJET...

Raiffeisen sjelo
147,50kn po dionici

meni 147,56 !
[/quote]
I meni točno 147,56 (na PBZ)

Zanimljivo da je ova vijest objavljenja u trenutku isplate dividende. Mislim da će ere biti ispod 900kn

http://www.ericsson.com/hr/vijesti/2012/klub_izvoznika.shtml

Pa kaže…………

Nakon službenog dijela brojni izvoznici i novinari sa zanimanjem su razgledali radne prostore Ericssona Nikole Tesle te se dodatno informirali o novim izvoznim razvojno istraživačkim aktivnostima ovog najvećeg hrvatskog izvoznika znanja.

Ali svi uspjesi ove tvrtke ne znače da ćete zaraditi na dionicama jer je zarada u firmama s blokadom računa,pred stečajem.bez novih poslova …..ŽIVILA RVACKA I RVACKI INVESTITORI

[lol]

Zanimljivo da je ova vijest objavljenja u trenutku isplate dividende. Mislim da će ere biti ispod 900kn

kolega uskoro će objava polugodišnjih rezultata, pričekajmo još malo bit ćemo pametniji…

Raiffeisen sjelo
147,50kn po dionici

meni 147,56 !
[/quote]
I meni točno 147,56 (na PBZ)
[/quote]

Ma i meni je toliko…..samo ne dajem važnost lipama pa nisam napisao

No eto.

Kako smo mislili tako je i ispalo.
Ugovor bi trebao biti veličine reda oko 100 m€. Ako uzmemo stopu profitabilnosti i stopu FCF-a koji proizlazi iz nje + neki drugi elementi – sasvim zadovoljno ERNT moze dalje ići.

Naravno, to su "endogene" varijable u samom poslovanju i one kojih bi se svaki "dugoročni" investitor trebao držati. One pak "egzogene" varjable poput cijene na burzi – koje nisu definirane poslom već uglavnom "osjećajima" sigurno budu išle na goe ali i na bolje.

Ugl. svakako će još cijena i padati i rasti – ali ovaj je posao odlična najava novih investicija u sektoru komunikacija – Rusija i već prije Japan – tako da se ciklus "okreće". Klima je teška (poslovna) ali još uvijek – takva je klima najbolja za kupovinu i ulaganja.

Biti će zanimljivo vidjeti rezultate slijedećih razdoblja.

Ps. veliki dio "investitora" stvarno niti nezna kako, gdje i kada će doći sa ulozima već se bave trenutnim vijestima poput: "potpisan možebitni ugovor suradnje na buduće stvorenim tržištima u planu" – i u industrijama koje jednostavno traže veliki kapitalne investicije i koje u zemljama visokih kamatnih stopa i visokog rizika nemogu napraviti dugoročnu profitabilnost (DDJH i PTKM) te se bolje držati firmi koje imaju već poznat brend, dobar odnos duga i kapitala, uhodano tržište, dobar tok slobodnog novca i znanje(ERNT).

Jedna lasta ne znaći proljeće pa niti ovaj ugovor ne znaci profit od 200 milijuna kuna godišnje, ali sam siguran da na dovoljno dug rok ERNT nadilazi ove dvije gore navedene firme na dugi rok – zbog industrije po sebi i same inovativnosti – što se i vidi – po rastu profita a sada i prihoda sa novim ugovorom dok u ove gore dvije navedene nema toga niti u tragovima a volatilnosti ima.

PS. firma poput DDJH i PTKM imaju stalno visok capex koji ima ne dozvoljava poboljšanje kroz P&L i nema tog pisanja po blogu, nema te "obrane" od takvih razultata osim inovacije firme iznutra i traženja novih partnera – a DDJH i PTKM sa sa državnim partnerom to jednostavno ne mogu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Sad nek plaću svi luzeri koji nisu vjerovali eri pa su prodali dionicu
koji je jedna od rjetkih u koje se isplati ulagati u HR.

Nevjernici čitajte:
http://www.ericsson.hr/investitori/2012/ugovor_rostelekom.shtml

scatman, 29.06.2012. u 17:02
"Nova Rostelekomova mreža, koja se temelji na Ericssonovoj opremi,
obuhvatit će više od 60% od ukupno 143 milijuna stanovnika Rusije
uključujući i najveće ruske gradove – Moskvu, Sankt Peterburg,
Novosibirsk, Ekaterinburg i druge."

Kaj mislite zašto je Ero dobio posao? Ljudi tako velike poslove mogu
raditi samo vrhunski stručnjaci, a ERO ih ima. Ljudi bit će para,
slavite! (ovi koji nisu prodali jel XD)

New Report

Close