Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
Kad sam u travnju kupovala dionice pitala sam brokera kad se mogu prodati dionice, a da pritom ne izgubim pravo na dividendu on mi je rekao da do 29. svibnja ne smijem prodati. Znači vi tvrdite da brokeri lažu svojim klijentima .
Lani isto bio 24.5. zadnji dan i ako ste vi baš 25.05.2011. prodali dionice i dobili dividendu onda ću vam vjerovati , jer ako niste vjerovat ću svom brokeru.
ne vjeruj brokeru ni kad darove nosi [bye]
ili vjeruj, pa poslje provjeri [wink],
kako sa brokerima tako i sa svom ostalom ekipom (analizama, preporukama …, forumašima [wink])
ugl. netko je pomješao: poravnanje/ namiru, T3 …, al nebi se štel praviti pametan
lp
Kad sam u travnju kupovala dionice pitala sam brokera kad se mogu prodati dionice, a da pritom ne izgubim pravo na dividendu on mi je rekao da do 29. svibnja ne smijem prodati. Znači vi tvrdite da brokeri lažu svojim klijentima .
Lani isto bio 24.5. zadnji dan i ako ste vi baš 25.05.2011. prodali dionice i dobili dividendu onda ću vam vjerovati , jer ako niste vjerovat ću svom brokeru.
Ako si kupila dionice zbog dividende, to ti nije ni bitno. Sad te više treba zanimati jedan drugi datum, a to je kad će ti leć novci od dividende da ti navuku osmjeh na lice.
… a kad je ono to – najkasnije do 5. srpnja 2012. godine
I nazovi brokera da to raščistite, pa nam javi što je bilo.
Mislim da je dosta da se na ovakav način manipulira dionicama na burzi. Pogoduje se cjena kada određene osobe trebaju kupiti ili prodati dionicu, a sva pravila funkcioniranja tržišta padaju u vodu, otići u sportsku kladionicu ili se igrati na zagrebačkoj burzi postalo je podjednako isto. Mislim da je vrijeme da se malo pročešlj i hanfa i burza,jer iskreno njih u cijelom spektaklu nove vlasti nema a među prljavijim igraćima su. Nema tu više logike da u godinu dana tvrtka koja posluje još uvjek pristojno potone sa 1600 na 990 kn osima ko je netko tko drma državom dobio nešto novaca pa se treba pogodovati velikim igračima da se kupuje po što povoljnijoj cijeni. Zar stvarno netko vjeruje da uz svakodnevna svjedočanjstva o korupciji i prevarama , naša hanfa i burza imaju čiste ruke, vrijeme je za laganu kontrolu ali iz vana, jer tužiti u RH nažalost još uvijek nema smisla……….
e pupi pupi drugi put se malo informirati na stranicama od firme koja isplacuje dividendu. Tamo su uvijek dostupne zanimljive informacije 😉
…pa mislim da ne treba biti imalo neki lumen da vidiš prljave igre..nelogićnosti..i manipulaciju.
ERNT je upravo pravi primjer toga. Firma koji ima za hrvatsku stvarnost..i ako bi se mjerilo našim (CRO) mjerilima..bila bi sami vrh… kad ono pada i pada. Padne za 15-16% a tamo neke firme duhovi na respiratorima i infuzijama ako i pada padne cc 5% ili stagniraaa???
Genijala od brokera…menjaj Pupi…
…pa mislim da ne treba biti imalo neki lumen da vidiš prljave igre..nelogićnosti..i manipulaciju.
ERNT je upravo pravi primjer toga. Firma koji ima za hrvatsku stvarnost..i ako bi se mjerilo našim (CRO) mjerilima..bila bi sami vrh… kad ono pada i pada. Padne za 15-16% a tamo neke firme duhovi na respiratorima i infuzijama ako i pada padne cc 5% ili stagniraaa???
Pa to ti je onda idealna prilika za (nado)kupnju..misliš da vrijedi, a pada; zar ne?
Pa to ti je onda idealna prilika za (nado)kupnju..misliš da vrijedi, a pada; zar ne?
[/quote]
pa normalno..kad je normalno..ali to nije poanta moje priće ali da tvoje stoji..stoji i to neoborivo…)
Pitaj svog brokera pa će ti reći isto što i meni da ako do 24.5.2012. kupiš dionice , da bi imao pravo na dividentu ne smiješ prodati dionice do 29.5. znači tek 30.svibnja možeš prodati. Pitaj prvo svog brokera pa onda reci tko je glup, a tko pametan.
Jesi što zaradila kupujući ovo u travnju?
Nisam ništa zaradila već sam zajedno sa dividedom na pozitivnoj nuli. Valjda će do listopada nešto narasti jer tada planiram ulagati u neku drugu dionicu na kojoj sam već bila zaradila .Ove je godine ernet zakazao zbog glupe Grčke.