ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 07:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Postoji i mogućnost da cijena poraste poslije dividende, poštovani kolega……LP

Postoji i mogućnost da cijena poraste poslije dividende, poštovani kolega……LP

A kojoj je to još porasla cijena poslije dividende?

Ok je kupit poslije dividende, jer ćeš vjerojatno moć kupovat po većem rabatu nego je bila dividenda, a samim tim si isplatit sam dividendu (i to bez poreza na istu).

Razmišljaj na način da se uzme što više a ne s nadom u rast poslije dividende.

A i fundamenti su sve slabiji, tako da …

@ torpedo – reff – HT.

Neto dobit raste a fundamenti su sve slabiji?

Zanimljiva izjava.

Ili neto dobit tj profitna marža tj FCF nisu fundamenti?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ torpedo – reff – HT.

Zanimljiva izjava.

Neto dobit se da ušminkat. Pad prihoda je relavantan, a može se očekivat i u budućim kvartalima. A ne može se ni rezat troškove otpuštanjima dovijeka, jer netko i mora ostat radit.
Što se HT-a tiče, pa pogledajte malo regiju i prinose od dividendi npr. crnogorski telekom i banjalučki telekom (kojeg i sam imam) – prinos od dividende cca 14-15% na ovu cijenu (a ulazna mi je znatno niža) a prihodi svake godine lagano rastu i uzimaju sve veći tržišni udio tako da ne vidim ništa značajno u kupovini HT-a.

Očekivanja su ono što pokreće cijenu a ona nisu dobra ni u HT-u a ni u ERNT.

Bili živi pa vidjeli gdje će cijena ERNT biti idući tjedan.

Izašao san na 1271,82 a novi ulaz će mi biti značajno ispod dividende 170 od navedene cijene, odnosno ispod 1101,82 s tim da mi ostaje razlika poreza na dividendu.

Firma jeste dobra ali trenutne okolnosti nisu tako da se može iskoristit prilika i nakrcat za iduću godinu.

@ torpedo – reff – HT.

Zanimljiva izjava.

Neto dobit se da ušminkat. Pad prihoda je relavantan, a može se očekivat i u budućim kvartalima. A ne može se ni rezat troškove otpuštanjima dovijeka, jer netko i mora ostat radit.
Što se HT-a tiče, pa pogledajte malo regiju i prinose od dividendi npr. crnogorski telekom i banjalučki telekom (kojeg i sam imam) – prinos od dividende cca 14-15% na ovu cijenu (a ulazna mi je znatno niža) a prihodi svake godine lagano rastu i uzimaju sve veći tržišni udio tako da ne vidim ništa značajno u kupovini HT-a.

Očekivanja su ono što pokreće cijenu a ona nisu dobra ni u HT-u a ni u ERNT.

Bili živi pa vidjeli gdje će cijena ERNT biti idući tjedan.

Izašao san na 1271,82 a novi ulaz će mi biti značajno ispod dividende 170 od navedene cijene, odnosno ispod 1101,82 s tim da mi ostaje razlika poreza na dividendu.

Firma jeste dobra ali trenutne okolnosti nisu tako da se može iskoristit prilika i nakrcat za iduću godinu.
[/quote]

Ma ne govorim za cijenu na burzi, to je varijabla na koju se neda utjecati i vrlo je nepredvidljiva.

Govorim o "fundamentima" koje ste naveli kao lošije – a bolji su pa nalazim nekonzistentnost u poruci, jer nisu lošiji.

Apropo Crnogorskih i Banjalučkih telekoma, kako stoji njihova valuta naspram naše i inflacija? Koliko je realno od tih nominalnih 13% da ste uložili u njih?

Ht ima potpuno drugu prodajnu bazu od ERNT.. dok je HT Hrvatska firma u HRvatskoj, ERNT je HRvastka firma u ino i time ima veliku tj veću disperziju rizika nego da je lociran samo na CRO eco.

Usporedba HT ERNT je pomalo nerealna, ali naravno na tome se da najbolje zaraditi.

Ali ok, "nakrcati" se može svega i svačega i pogoditi (kako Bog da), ali to je onda kladionica ili tržište kapitala nije ono što ja mislim nego velika klaodionica puna ovisnika… Vjerojatno je to.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Sondo najbolje je sada uletit, pa ga prodat do 9mj i pokupit razliku. Pretpostavljam da će u 11 mj bit pokolj na burzi.

Sačekat ću ja ipak idući tjedan. Ili još bolje, onaj tamo, nešto mi smrdi da će tako bit najbolje.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Jedino sto NE smrdi na burzi je Ero i jos dvije kompanije. Ostalo smece mogu sto se mene tice i maknuti sa Zse. Zalosno, ali je tako.

današnje trgovanje pokazuje da kokošari izlaze jer oni nemaju muda bit u dionici ni 10 dana, a kamo li 12 mjeseci pa ubrat 2 dividende….tragedija od ulagača

ko kak voli…:-)

Iskustvo pokazuje da na tržištu kapitala tržišna vrijednost dionice najviše ovisi o percepciji i atmosferi ne samo tvrtke čije se dionice kupuju nego i okruženja u kojem djeluje.

Treba biti svjestan nekih činjenica: Hrvatska je u gospodarskim problemima pa ni cijena "bisera" hrvatskog gospodarstva kao što je ernt, koji ima financijsku stabilnost, odličnu percepciju i
pobjedničku kompanijsku kulturu nije imuna na probleme i nestabilnosti u okruženju.

Zato ulažite, ali budite svjesni da 2+2 na tržištu kapitala nije baš uvijek 4. da jest, svi bi dobivali.

IZRAČUN DIVIDENDE – ERNT 2012
U privitku je izračun dividende pa si zauzmite poziciju s ove ili one strane "bare" (kupci – prodavatelji)
Upitno je hoće li pad cijene na dan D+1 biti za efektivni iznos dividende.
Očigledno je da je bara previše plitka da bi velike ribe prelazile s jedne na drugu stranu 🙂

IZRAČUN DIVIDENDE – ERNT 2012
U privitku je izračun dividende pa si zauzmite poziciju s ove ili one strane "bare" (kupci – prodavatelji)
Upitno je hoće li pad cijene na dan D+1 biti za efektivni iznos dividende.
Očigledno je da je bara previše plitka da bi velike ribe prelazile s jedne na drugu stranu 🙂

Izracun ti ne valja s obzirom da na 150 kuna ide porez od 15% s obzirom da je rijec o isplati dobiti iz prijasnjih godina kada, ista situacija je bila i lani . pozdrav

New Report

Close