ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 04:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

zašto na dva internet portala spominju dividendu od 127kn, kada je od same tvrtke rečeno da dividenda iznosi 170kn???

zašto na dva internet portala spominju dividendu od 127kn, kada je od same tvrtke rečeno da dividenda iznosi 170kn???

http://www.business.hr/burza/dionica-ericssona-nikole-tesle-mogla-bi-i-dalje-biti-u-nesto-vecem-fokusu

Dali mi može netko objasniti zašto na bussiness.hr i poslovni.hr piše da ericsson isplaćuje dividendu od 127kn po dionici kada na njihovim stranicama piše 170kn, ok. taj iznos će umanjiti porez itd…. ali odakle 127kn???

pa valjda sama firma zna koliku će dati dividendu, a ne nekakvi portali pobogu!

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

meni je samo drago da iza ovako uspješne kompanije stoji uspješna žena :))

I meni…

Osim toga postoje i neki parametri koje je nemoguće staviti u formuli i izračunati vrijednost. Npr. HR (human resource) tj. znanje koje je uloženo u proizvod. ERNT ima cca 1000 zaposlenih VSS.
Brain storming iznjedri proizvode za koje samo možeš reći, "ma tko to može platit":))
Mada ima ljudi koji su sigurni da je kila mozga 2 marke, pa mu teško možeš zamjerit na IQ izjavi.

Da je barem više ovakvih tvrtki u RH. Osim toga, kako je nova fronta tehnologije postinformatičkog društva … nanotehnologija, bez ovako koncipiranih tvrtki teško da ćemo se uključiti u svjetske tokove.

Poduzetnička ideja zasnovana samo na trgovini i/ili rentijerstvu ima ogromnu konkurenciju!
Nadam se da će otvoriti prostor sa novim investicijskim ciklusom i za proizvode ove tvrtke.

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

naravno da je tako,ali mislio sam da je to konacni iznos koji ce biti isplacen kada se oduzme novi porez i oni stari jer dio ide iz dobiti prijasnjih godina

strašilo od 1000kom na 285,00….ajmo ljudi, želi li ga netko skinuti ili ću ja to morati? [lol]

skinula ga je banda sama kako su ga i stavili….šta su mislili da će odmah krenuti rasprodaja
neka shvate da su njihove igre prozirne

skinula ga je banda sama kako su ga i stavili….šta su mislili da će odmah krenuti rasprodaja

probali su istresti još pokojeg plašljivca prije nego ode preko 1300 kn…ali su brzo odustali jer netko bi mogao potegnuti i po prodaji pa bi ostali bez 150.000 kuna dividende [wink]

probali su istresti još pokojeg plašljivca prije nego ode preko 1300 kn…ali su brzo odustali jer netko bi mogao potegnuti i po prodaji pa bi ostali bez 150.000 kuna dividende [wink]
[/quote]

Nema predaje!!!Pregrmili smo rat pa bumo i ove žmuklere koji cimaju!

kad bi bio pun ko brod nebi bio ovdje!!!![emo_dolar]

koliko će točno iznositi dividenda kada se oduzmu svi porezi?

dividenda je 170kn po dionici :)…ukoliko je vaš godišnji (sveukupni) prinos od dividendi prelazi 12 000 kn, imate obavezu prijaviti svaki višak poreznoj [tongue]

NIŠTA MI NEĆE OVI DAN POKVARIT

170 kuna -12% (149,6),a ako imate ispod 12000 kuna (dividende) onda dobijete podošenjem prijave poreza za 2012 tih 12% natrag (20,4 kune)

New Report

Close