Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
Ako spasiš jednog čovjeka,kao da si spasio čitav svijet.A ja mislim da sam spasio pokojeg malog
neiskusnog dioničara.Ja pričam brojevima i mislim da je to korektno.
[/quote]
Lopina aj počni nam uvaljivat Kulu Stražara molim te.. 🙂
@ Integral – to je ono o čemu sm pričali prije par postova.
Naravno da se ciklus mijenja i naravno da drže veliki dio tržišta.
Ali ok, pričekajmo polugodište i nadam se da će se u međuvremenu objaviti onaj posao koji je zaključen i koji je po meni dobar game changer na ovoj dionici kroz cijenu( a u firmi kroz zaradu).
Domobran
Dobit cijele 2011 je bila 28 mil kn.
Dakle ,u razdoblju od 31.03.2011_31.03.2012. dobit je iznosila 31,8 mil kn.
31.8 mil:1.331.650=23,88 kn
1225-170=1055
P/E=1055:23,88 P/E 44,18 i to nakon ovog izvrsnog kvartala
Mislim da su investitori koji su u ERNT a nisu imali inseid informacije su suicidne kamikaze.
Da li će ERNT ponoviti iste rezultate kao u prvom kvartalu jer samo ako se budu ovi rezultati
potvrđivali i u slijedečim razdobljima ova cijena bi mogla biti korektna.A što ako se ponovi prošla godina sa gubicima u slijedeća tri kvartala.
Pisao sam sa namjerom da upozorim male investitore.Opasnost i dalje prijeti i nije vrijeme baš za tutanj,ali treba biti jako oprezan.
Otvorile su se nove poslovne mogućnosti kako na domaćem tako i na izvoznim tržištima, prije svega u Zajednici Neovisnih Država (ZND-u).
"Očekujemo značajan porast prihoda od prodaje u narednom razdoblju, osobito na ruskom tržištu."
S obzirom da je ovaj "ruski" ugovor već u realizaciji, jer je potpisan prije više od mjesec dana, moj ti je prijedlog da ne gubiš više vrijeme na ERNT.
Čestitke,dobit veća nego u prvom kvartalu prošle godine 11%.
35,7 ove godine,31,9 mil prošle godine.
Nisam bio u pravu .
Nadajmo se da će i sklijedeći kvartali biti isti,a to bi na godišnjem nivou bilo 140 mil kn pa bi ova cijena bila korektna jer bi to bilo na razini P/E cca 10.
Očekujem da će danas ERNT ići prema 1300 na krilima optimizma.
I guru je zadovoljan rezultatima, a to je vrlo indikativno jer je ERNT bio poslije HT-a na meti najžešćih kritika.
Vrlo dobru žilavost je pokazao ERNT koji je na smanjenim prihodima uspio ostvariti solidnu dobit i odličan tok novca, što vjerojatno ukazuje na dobro pozicioniranost u slučaju rasta investicija kako se nadaju.
http://trzistakapitala.wordpress.com/2012/04/27/rezultati-1/
Svaka čast i njemu i kolegi lopini što su pokazali hrabrost i priznali grešku, jer je to većini ljudi najteže učiniti.
kolega squarefoot,lopina nije pogrijesio,znao je on dobro sta se desava u tom i je problem 🙂
kolega squarefoot,lopina nije pogrijesio,znao je on dobro sta se desava u tom i je problem 🙂
U to ne bih ulazio jer nisam vičan zakulisnim igrama, a niti sam psiholog pa da mogu procjenjivati ljude i karaktere.
šta je je….svaka čast [thumbsup]
+1 čestitam!
iako, vidi se uglavnom i po ocjenama postova tko priča logične i argumentirane stvari podkrijepljene činjenicama a tko… ha neću reći ‘gluposti’ al ono… u najmanju ruku labave špekulacije 🙂
dobit u prvom kvartalu 35,7 ml. kn…………u ovakvim okolnostima iznad svih mojih očekivanja……..BRAVO!!!!!! za "ERU"…………….LP
ne, lopina to ne radi namjerno, nego jednostavno ne zna materiju…pa pogledajte samo kakve enormne gubitke je imao ulažući u DKVS, MGMA i još par bisera! ulagač koji zna to si nikad ne bi dozvolio, zato ne napadajte lopinu zbog njegovog neznanja, već zbog jala koji ga tjera na pljuvanje uspješnih firmi
fino sakupljanje uz minimalni rast cijene…i tako još par dana, a onda eksplozivan rast par dana pred istek roka za stjecanje 170 kn dividende