Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,95 | 8.646 | 47 | 184,00 | 185,00 | 0,00% |
I ja bih htio da Ero raste, ali trenutno je opurtunitetni trosak boravka u Eri prebrutalan (zbog Barcex, nekih zidara, kioska, kombinata …)!
Jos se super i drzi. A glede stopanja … kaj stavrno mislis da se Erin rast moze zastopat s 300 dioinica na ASK-u?
Bolje je pitanje kakav 1Q ocekujete?
Izmedju 17-33 milja dobit? Vise? Manje?
Imam Eru i nemojte kupovat ili prodavat istog zbog mojih piskarija.
od 17 do 33 razlika je 33.17=1,94
nije ni malo
ako bude 17 kvartalno /netto a ne bruto/ na godišnjem nivou bi to bilo 68 mil.ili 52,31
i nakon dividend dav uz takvu dobit 500 kn bi bila fair cijena cijena
ali sa 33 mil bi ostavilo otvoren prostor da P/E uz ciienu od 1000 bude oko 10
dakle i u slućaju da se ostvari dobit od 17 do 33 mil kn.cijena dionice poslije dividend day bi trebala
biti od 500 do 1000.Ja mislim da će za 6 mjeseci biti oko 700,a više i ne vrijedi!
HT je daleko povoljnija prilika od ERNT i fondovi ovo nebi trebali kupovati po0 fundamenralnim
pokazateljima!
Preporuka:Tutanj iz ERNT,još vam nije kasno
[/
znači prodat ERNT pod hitno…gdje kolega preporučujete da uložimo,možda u Đakovštinu ili nešto drugo
Unaprijed hvala na odgovoru
Lopina, nakitili te kolcima da te stotka jedva uzdigla na 15%
Stavio taj raspon jer su ugovorili vise poslova ove godine nego sto su u istom razdoblju prosle. Uz to su u godisnjem izvjestaju natuknuli da su gotovi s “vrijednosnim uskladjivanjima”, a i sam znas da se radilo o brutalis ciframa.
17 milja neto dobiti bi mi bilo cist ok za 1Q, jer ocekujem da ce se konacno pokrenut te toliko najavljivane investicije u IT sektoru. Nije cudo da marze padaju kad ovi nasi teleoperatori investiraju na kapaljku.
Sve vise od 17 milja (totalno arbitrarna cifra!) je puna saka brade.
HT mi je totalno van radara.
Posta se sprema u televiziju.
Toda u mobiteliju.
A VIP u fiksnu telefoniju.
Ne vidim da se nesto misle ili mogu sirit da kompenziraju pad prihoda. Otpustaju radnike, a s tim si bas ne mogu pomoc na duzi rok. Marze ne mogu osjetno povecat, jer su im i ovako do neba. Ne investiraju u novotarije, bilo da im hakom neda, bilo jer im nije sila, a kad ih i pogodi volja za investiranjem, odma ih i prodje kad se sjete haraca.
Osim toga, pogledaj jucer objavljeno “HT d.d. – Revizorsko izvješće, konsolidirano, za 2011.”, dio “potencijalne obveze” od 52 strane nadalje. Tu se radi o nemalim parama. A racunaju vecinom na povoljan ishod jer njihova vojska fishkala ima “cvrsto uvjerenje” da u tim sporovima ne mogu popusit.
očito je zadnjih par tjedana da se prodaje ERNT i HT i ulijeće u razne "dionice-poskočuše" jer ekipa zna da ima dosta do ex div. daya pa konta da ima vremena vratiti se i pobrati 170 kn dividende….da su fondovi pametni (što nisu) lijepo bi već sada počeli dizati polako cijenu pa kad se ekipa bude htjela vratiti ulazila bi nazad po 1400-1500 kn…
Poštovani kolega Doko,
To i mene stalno zanima ?? Zašto ti olfo manageri u mirovinskim fondovima ne znaju svoj posao ?? primjer INA: nisu se ni pomaknuli kada je dionica bila 1300 ili tako nešto, onda je došla ona priča sa 2800 i evo, budale kupuju po toj cijeni i još višoj, pa da se moj rad tih dana na Ini preslikao na mirovince, mislim da bi imali novce za isplatu penzića negdje do 2080 🙂
Sada i Ero, ista situacija, sve je transparentno i jasno, Ero nastavlja dobro poslovati i smiješe se investicije od par stotina milijuna kunića ( zapravo sam vrlo nježnu brojku napisao ) i fondovi ništa, i onda će ulaziti na 2000 ko mutavi.
Nevjerovatno, ma to nema veze s poslovnom logikom, isto kao što dobro svi znamo da treba bježati od " preporuka analtičara iz RBA " kao vrag od tamjana. Nepogrešivo: kada daju procijenu treba napraviti suprotno i imate 100% dobitak. Kada smo već kod analitičara dionica iz banaka, malo ih proguglajte kada nešto napišu na portalu ili novinama, i dobit ćete gomilu slika klinaca partijanera sa profilčićima na facebook
Nesto se iza brda valja 🙂
http://www.poslovni.hr/vijesti/delta-partners-lte-najmanje-donosi-najvecim-operaterima-200371.aspx
Sent from my iPhone
valja se valja, ali u Rusiji!
Sta se valja?
http://www.poslovni.hr/vijesti/mudrinic-spreman-ulagati-u-opticku-infrastrukturu-200593.aspx
Ajmo više čeka nas Europa [lol]
cini se da je pocelo lagano jednosmjerno penjanje prema ex-dividend day-u.
ciljna cifra? aemo virtualno "fake" kladjenje. tko bude najblizi dobiva po jednu dionicu od svih ostalih 🙂
evo ja prvi: 1350 max.