ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 05:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa sto ima normalnije i logicnije na ovom klaunovskom trzistu da nakon objave poslica od kojih
60 000 000 milijuna kuna dionica padne 🙁

Pa sto ima normalnije i logicnije na ovom klaunovskom trzistu da nakon objave poslica od kojih
60 000 000 milijuna kuna dionica padne 🙁

sad će ti objasnit da je to uračunato u cijenu i da je to mala suma gledajući na godinu dana i tako to… [lol]

kolege,

kao i uvijek kad u kuhinji zvanoj Zagrebačka burza, jelo dobije boju, miris i okus, vrijednost mu naravno padne.
Žele nas uvjeriti da je najbolje jesti sirovo.

kada bolje promislim, to je i dobro dragi kolega :), totalni debosi iz mirovinskih fondova će se početi krcati dionicom ERE onoga trenutka kada operateri u Hrvata počnu ispunjavati obećanja o ulaganja o infrastrukturu, onda će dionica krenuti na 2500 a mirovinski će se kao i obično uključiti kada je na vrhu tako da još više osiromaše penziće 🙂

ovdje je lagana tišina,svaki dan se protrguje 150-300 komada i to uglavnom prodaju mali jer im treba keš za uletanje u razne VDKT, THNK i sl. …ali vratit će se oni za mjesec dana, samo što će ulaznica onda biti po 1300-1400 kn [cool]

pisanje na forumu nije savjet za ulaganje ili K-P dionica!

slozio bih se s magnumom. s obzirom na iznos dividende ne vjerujem da ce ici ispod 1400 na ex-dividend-day.

ali mali sad spekuliraju, imamo vremena, idemo okrenut neku kunu na gradjevinarcima pa cemo uletit tjedan-dva prije.

jedino na sto ne racunaju da tjedan-dva prije ex-dividenda tesko da ce biti po 1200…..

istu foru sam sam spusio prije jedno tri god na jednoj drugoj dionici….. [cry]

ali svaka skola se placa pa sam tako i ja svoju platio….

nejverojatno kako se štopa ova dionica, stavili su 2 veća naloga na 1200 kn i onda čekaju oko 1180 i tjednima pobiru malima dionice kad ovi puknu jer ne mogu gledati rast na drugim dionicama dok ERNT, koji daje 170 kn (!!!!!) dividende, stoji na mjestu
a kad sve poberu malima bit će opet brutalan rast kao svake godine, po meni ide se na 1500-1600 kn i tu se čeka ex div. day [thumbsup]

I ja bih htio da Ero raste, ali trenutno je opurtunitetni trosak boravka u Eri prebrutalan (zbog Barcex, nekih zidara, kioska, kombinata …)!
Jos se super i drzi. A glede stopanja … kaj stavrno mislis da se Erin rast moze zastopat s 300 dioinica na ASK-u?

Bolje je pitanje kakav 1Q ocekujete?
Izmedju 17-33 milja dobit? Vise? Manje?

Imam Eru i nemojte kupovat ili prodavat istog zbog mojih piskarija.

Vipnet i Ericsson Nikola Tesla zajedno pustili u rad prvu LTE mrežu u Hrvatskoj

23. ožujka 2012.

Vipnet je objavio puštanje u rad prve LTE mreže u Hrvatskoj, u partnerstvu s Ericssonom Nikolom Teslom.

Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, komentirala je ovu suradnju: „Ponosni smo da je Vipnet, zajedno s Ericssonom Nikolom Teslom, čim su se za to stekli regulatorni preduvjeti, prvi u Hrvatskoj pustio u komercijalni rad LTE mrežu. Ericsson Nikola Tesla kao sastavni dio korporacije Ericsson usmjeren je na poslovanje Vipneta kao našeg strateškog i izuzetno inovativnog partnera te smo posebno zadovoljni što je Vipnet prepoznao snagu domaće kompanije koja svjetska dostignuća uvijek prva donosi u Hrvatsku. Na taj način zajednički značajno doprinosimo razvoju hrvatskog telekomunikacijskog tržišta i bržem oporavku domaćeg gospodarstva."

Ericsson je po broju komercijalnih ugovora tržišni lider s više od 60 posto udjela. Najsvježiji podaci govore da je Ericsson ostvario 40 LTE/EPC (Evolved Packet Core) ugovora u 22 zemlje na pet kontinenata, čime je čak 215 milijuna korisnika pokriveno Ericssonovim LTE mrežama. Ericsson je ključni pokretač otvorenih standarda i imao je veći utjecaj od svih drugih na LTE specifikacije do danas, te ima 25 posto svih ključnih patenata u području LTE tehnologije. Danas više od 40 posto svjetskog mobilnog prometa prolazi putem Ericssonovih mreža, a Ericsson pruža podršku za mreže s više od 2 milijarde pretplatnika.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

sad kad je dosta dionica odradilo 50 i 100% rasta možda nije loše nadokubpit malo ernt-a. Vjerojatnije je da će ovo rast

4g i lte !

Stalna ekipo iz ERE, pustite samo padobrance i slične da prodaju dionicu 🙂 dionica ide na 2-2.5 soma.

Kreće veliki investicijski ciklus sa jedne strane i uvjetovan , a sve vezano uz ulaganja u infr.

To radi samo naš ero, nikakvi huywi-gingi i ostala ping pong ekipa.

Pozdrav pravim dioničarima !

I ja bih htio da Ero raste, ali trenutno je opurtunitetni trosak boravka u Eri prebrutalan (zbog Barcex, nekih zidara, kioska, kombinata …)!
Jos se super i drzi. A glede stopanja … kaj stavrno mislis da se Erin rast moze zastopat s 300 dioinica na ASK-u?

Bolje je pitanje kakav 1Q ocekujete?
Izmedju 17-33 milja dobit? Vise? Manje?

Imam Eru i nemojte kupovat ili prodavat istog zbog mojih piskarija.

od 17 do 33 razlika je 33.17=1,94
nije ni malo
ako bude 17 kvartalno /netto a ne bruto/ na godišnjem nivou bi to bilo 68 mil.ili 52,31

i nakon dividend dav uz takvu dobit 500 kn bi bila fair cijena cijena

ali sa 33 mil bi ostavilo otvoren prostor da P/E uz ciienu od 1000 bude oko 10

dakle i u slućaju da se ostvari dobit od 17 do 33 mil kn.cijena dionice poslije dividend day bi trebala
biti od 500 do 1000.Ja mislim da će za 6 mjeseci biti oko 700,a više i ne vrijedi!
HT je daleko povoljnija prilika od ERNT i fondovi ovo nebi trebali kupovati po0 fundamenralnim
pokazateljima!

Preporuka:Tutanj iz ERNT,još vam nije kasno

New Report

Close