ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
182,26
127.034
697
182,00
183,50
-0,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

vozi po prognozi, treba mi dobra dividenda da stvori uvjete za dostojanstven iskrcaj, prvu 1/4 postavio sam vec jucer na razini koju ocekujem da ce sigurno dostici. jedino je pitanje s koliko ostati unutra?

a što ako ispadne da je dan za dividendu već prošao kao što je bilo npr. s ADPL-om??? previše ljudi s velikim nalozima nastoji izaći van na ovoj cijeni!…a do 1300 kn ima oko 1700 komada!! [undecid]

dakle na ovih 150 kn dividende porez je 15% tj 22,5 kn pa bi ukupna dividenda za male dioničare
trebala biti 147.50.a za veće a to su svi koji imaju više od 15 dionica ERNT i nešto manje jer će
se i na ovih 20 kn redovne dividende platiti 12%,pa bi ukupna netto dividenda trebala biti oko
145 kn po dionici i to je izvrsno za dugoročne ,ali još bolja prilika za tutanj i bijeg
da bi se ovolike dividende mogle i dalje isplaćivati mora se popraviti poslovanje i dobit po dionici
bi morala biti barem stotinjak kn da bi se cijena ERNT zadržala na cijeni od 1000 kn
mislim da će nakon dividend day ići puno niže i pasrti više od dividende,ako se ne popravi poslovanje ili barem ne bude naznaka da bi 2013.trebala biti bolja
Čestitke onima koji su unutra i moje iskreno sažaljenje onima koji sada ulaze.

Pozdrav Lopina,

možete li mi molim vas objasniti po kojem ste male dioničare imenovali one koji imaju manje od 15 dionica i manje će platiti poreza. Naime, imam 16 dionica pa me zanima zašto ću platiti više poreza. Tnx.
[/quote]
petnaest dionioca dividenda je veća od 2200 kn_u ovih 2.200 treba pribrojiti i ostale dividende koje će se isplačivati poslije 1.3. npr.paket HT od 69 dionica pola je neoporezivo ,pola je 621 kn,do 2.200 je 1579
1579:170= 9,28 dakle platiti čete porez već na 10 dionica ERNT ako imate i pasket HT
na 150 kn 15% 22,5 po dionici,na 20 kn redovne dividende na deset dioinica platiti ćete 12% tj
24 kn pa ćete dobiti ukupno
1700-225-24=1451 kn dividende netto
još mi nije jasno da li će se porez na dividendu naplaćivati svima pa tek u poreznoj prijavi za 2012
tražiti povrat,mislim da neće ova vlada to dozvoliti jer ima puno HT paketa,pa bi vlada izgubila na
popularnosti,aliu svaku kuna je dobra pa bi se vlada ovako mogla besplatno kreditirati

[/quote]

G. Lopina ,odkuda vam ovaj izračun ? Mali dioničar tj. onaj tko neće imati više od 12k kn ukupno od svih dionica dividende do kraja 2012 neće plaćat ništa (ili će plaćat pa će mu biti vraćeno)
Znači po meni nije bitno da li je dividenda iz zadržane ili iz tekuće dobiti , poreza za do ukupno 12k nema.

smanjuje se minus.......

Ne kužim odakle vam takva vjera u buducnost ERNT-a,

Sve ove investicije koje spominjete, koliko ja znam ništa nije ugovoreno. Uz to nisam siguran da je ERNT u nekim posebno dobrim odnosima ni s HT-om ni VIP-om..

HT (ili barem DT) vecinom favorizira druge ICT firme (Siemens), a i konkurencija s istoka (ZTE i Huawei) je sve bolji kvalitetom, a cijenom je oduvijek niži od Ericssona…

Ne želim da ovo ispadne kao neko drukanje protim ERNT, ovo je samo moje mišljene da ERNT čeka još koja teška godina i da Bog da dobe poslove s HT-om i VIP-om, ipak je to naša najveća ICT firma

Pa očito se temelji na iznosu dividende [lol]

Inače za informaciju, veliki ugovor s HT-om (Single RAN) ERNT je izgubio u samoj završnici, dobio ga je NSN (sigurno ne na temelju kvalitete).

ivicaPA
Ovo što pišeš može, ali ne mora biti točno. Mislim da će tu malo kumovati i naša država kojoj je u interesu da to sve obavljaju naše firme, pogotovo u ova vremena. Treba se malo strpit pa ćemo vidjet kako se bude to odvijalo. Uglavnom 4G ili LTE je bliska budućnost.
Što se pak dividende tiče, 170kn je iznad mojih očekivanja i kada u taj zbir dodam još i HT dividendu, mogu mirno u penziju odmah. Nekako mi se ovih dana u glavi sve vrti. [wink]

dakle na ovih 150 kn dividende porez je 15% tj 22,5 kn pa bi ukupna dividenda za male dioničare
trebala biti 147.50.a za veće a to su svi koji imaju više od 15 dionica ERNT i nešto manje jer će
se i na ovih 20 kn redovne dividende platiti 12%,pa bi ukupna netto dividenda trebala biti oko
145 kn po dionici i to je izvrsno za dugoročne ,ali još bolja prilika za tutanj i bijeg
da bi se ovolike dividende mogle i dalje isplaćivati mora se popraviti poslovanje i dobit po dionici
bi morala biti barem stotinjak kn da bi se cijena ERNT zadržala na cijeni od 1000 kn
mislim da će nakon dividend day ići puno niže i pasrti više od dividende,ako se ne popravi poslovanje ili barem ne bude naznaka da bi 2013.trebala biti bolja
Čestitke onima koji su unutra i moje iskreno sažaljenje onima koji sada ulaze.

Pozdrav Lopina,

možete li mi molim vas objasniti po kojem ste male dioničare imenovali one koji imaju manje od 15 dionica i manje će platiti poreza. Naime, imam 16 dionica pa me zanima zašto ću platiti više poreza. Tnx.
[/quote]
petnaest dionioca dividenda je veća od 2200 kn_u ovih 2.200 treba pribrojiti i ostale dividende koje će se isplačivati poslije 1.3. npr.paket HT od 69 dionica pola je neoporezivo ,pola je 621 kn,do 2.200 je 1579
1579:170= 9,28 dakle platiti čete porez već na 10 dionica ERNT ako imate i pasket HT
na 150 kn 15% 22,5 po dionici,na 20 kn redovne dividende na deset dioinica platiti ćete 12% tj
24 kn pa ćete dobiti ukupno
1700-225-24=1451 kn dividende netto
još mi nije jasno da li će se porez na dividendu naplaćivati svima pa tek u poreznoj prijavi za 2012
tražiti povrat,mislim da neće ova vlada to dozvoliti jer ima puno HT paketa,pa bi vlada izgubila na
popularnosti,aliu svaku kuna je dobra pa bi se vlada ovako mogla besplatno kreditirati

[/quote]

G. Lopina ,odkuda vam ovaj izračun ? Mali dioničar tj. onaj tko neće imati više od 12k kn ukupno od svih dionica dividende do kraja 2012 neće plaćat ništa (ili će plaćat pa će mu biti vraćeno)
Znači po meni nije bitno da li je dividenda iz zadržane ili iz tekuće dobiti , poreza za do ukupno 12k nema.
[/quote]
Pa što se čudite izračunu g.Lopine pa znate u koje dionice ulaže

Svim dioničarima ERNT iskrene čestitke na izdašnoj dividendi sa željom da se ponovi i sijedeće godine.

Inače za informaciju, veliki ugovor s HT-om (Single RAN) ERNT je izgubio u samoj završnici, dobio ga je NSN (sigurno ne na temelju kvalitete).

Zašto uopće ERNT troši energiju i novce na ponude HT-u kada puno skuplji Siemens uvijek odnese posao, pa čak i kao NSN ( Nokia Siemens Network ) ?

Nije mi jasno zašto govorite o 15% poreza i pragu od 2200kn. I kako znate iz koje godine se isplaćuje zadržana dobit. Može netko pojasniti? Hvala.

Dividenda odlična….a već drukate na pad.. [shocked]

Nije mi jasno zašto govorite o 15% poreza i pragu od 2200kn. I kako znate iz koje godine se isplaćuje zadržana dobit. Može netko pojasniti? Hvala.

Prošle godine je plačen porez od 15% na izvanrednu dividendu ili dio koji je bio uletio u godine
kada se dividenda oporezivala u slućaju isplate.
Mislim da se ERNT nebi plaćao porez da se mogla isplačivati neoiporeziva dividenda.To je potrošeno i zato
smatram da će sde ovih 150 kn oporezovati i to svima ,pa bi trebali dobviti 22,5 kn manju dividendu.
Biti ćemo pametniji za koji mjesec.Ovo je najgora varijanta,iako sam izgleda naprtavi pogrešku jer
porezni limit nije 2.200 kn nego viši.

Zašto uopće ERNT troši energiju i novce na ponude HT-u kada puno skuplji Siemens uvijek odnese posao, pa čak i kao NSN ( Nokia Siemens Network ) ?

Pravo je pitanje zašto se predsjednicu ERNT u HT-u tretira kao običnog trgovačkog putnika i pušta ju se da čeka nekoliko sati … mislim da to dovoljno govori samo za sebe. Kad te važan kupac poput HT-a tako tretira nema šanse da nešto prodaš, bez obzira kako je kvalitetna tvoja ponuda.

Lopina pojma nemas, a pises samo da pises (filozofije o malim dionicarima s 15dionica i tvoja matematika)..

Kao sto se porez placao prosle godine na dio dividende koji je isao iz dobiti u godinama kada je bio porez na dividendu (ako se ne varam 2001 i2ga no nisam siguran) iako se isplacivao u 2011 kada tog poreza nije bilo, tako se sada nebi smio placati porez na ovaj dio izvanredne dividende od 150kn, nego samo na redovni dio od 20kn.

Nisam citao novi zakon detaljno no to bi trebalo tako biti, a kako ce biti vidjet ce dionicari ERNTa pa napisati ovdje 😀

...

New Report

Close