ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 16:19
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,57
71.043
387
183,00
184,00
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gdje bi mogla biti brana ove godine ? Lani je bila na 1.650,00 + kaj nije bilo oporezivanja dividende. Ima li tko kakva predviđanja kretanja cijene ?

rast će ERNT bez problema do ex divid. day-a….samo što se još ne zna koji je to dan pa svi čekaju s kupnjom. po mnnei bi cijena do tog dana lako mogla na 1600 kn,kao i lani

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

@bocvana

AOP 058 u bilanci, podijelite 525.218.480,00 Kn s 1.331.650 dionica i od toga oduzmite 170,00 Kn pa ćete dobiti koliko još love po dionici ostane nakon isplate dividende. Po mojem digitronu još ostane 224,41 Kn/dionici za neka buduća razdoblja.

lp,

224,41 kn zadržane dobiti_minus 15% za godine kada se oporezivala dividenda .lani je bilo oporezovana izvanredna dividendas,dakle za buduća razdoblja ostaje za isplatu nešto manje od
200 kn po dionici
dakle na ovih 150 kn dividende porez je 15% tj 22,5 kn pa bi ukupna dividenda za male dioničare
trebala biti 147.50.a za veće a to su svi koji imaju više od 15 dionica ERNT i nešto manje jer će
se i na ovih 20 kn redovne dividende platiti 12%,pa bi ukupna netto dividenda trebala biti oko
145 kn po dionici i to je izvrsno za dugoročne ,ali još bolja prilika za tutanj i bijeg
da bi se ovolike dividende mogle i dalje isplaćivati mora se popraviti poslovanje i dobit po dionici
bi morala biti barem stotinjak kn da bi se cijena ERNT zadržala na cijeni od 1000 kn
mislim da će nakon dividend day ići puno niže i pasrti više od dividende,ako se ne popravi poslovanje ili barem ne bude naznaka da bi 2013.trebala biti bolja
Čestitke onima koji su unutra i moje iskreno sažaljenje onima koji sada ulaze.

koja boleština od burze…dobra firma objavi 15 % dividendu a cijena stoji na -0,63% !!!
…e moji fondovi …neznam jel vas treba slavit il zatuć ?!!

Dividenda je već uračunata u cijenu 😀 Pa digli su dionicu sa 1050kn na 1250. Po fundamentima ovo neće vrijediti nakon isplate dividende 600kn.

Ej dečki, pa svi su na Ingri – tamo je zarada [lol] [lol] [lol]

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Dividenda je već uračunata u cijenu 😀 Pa digli su dionicu sa 1050kn na 1250. Po fundamentima ovo neće vrijediti nakon isplate dividende 600kn.

Dobro ako je tu uračunata dividenda onda druge dionice moraju pasti bar 10%

dakle na ovih 150 kn dividende porez je 15% tj 22,5 kn pa bi ukupna dividenda za male dioničare
trebala biti 147.50.a za veće a to su svi koji imaju više od 15 dionica ERNT i nešto manje jer će
se i na ovih 20 kn redovne dividende platiti 12%,pa bi ukupna netto dividenda trebala biti oko
145 kn po dionici i to je izvrsno za dugoročne ,ali još bolja prilika za tutanj i bijeg
da bi se ovolike dividende mogle i dalje isplaćivati mora se popraviti poslovanje i dobit po dionici
bi morala biti barem stotinjak kn da bi se cijena ERNT zadržala na cijeni od 1000 kn
mislim da će nakon dividend day ići puno niže i pasrti više od dividende,ako se ne popravi poslovanje ili barem ne bude naznaka da bi 2013.trebala biti bolja
[/quote]

Pozdrav Lopina,

možete li mi molim vas objasniti po kojem ste male dioničare imenovali one koji imaju manje od 15 dionica i manje će platiti poreza. Naime, imam 16 dionica pa me zanima zašto ću platiti više poreza. Tnx.

Pozdrav Lopina,

možete li mi molim vas objasniti po kojem ste male dioničare imenovali one koji imaju manje od 15 dionica i manje će platiti poreza. Naime, imam 16 dionica pa me zanima zašto ću platiti više poreza. Tnx.
[/quote]
petnaest dionioca dividenda je veća od 2200 kn_u ovih 2.200 treba pribrojiti i ostale dividende koje će se isplačivati poslije 1.3. npr.paket HT od 69 dionica pola je neoporezivo ,pola je 621 kn,do 2.200 je 1579
1579:170= 9,28 dakle platiti čete porez već na 10 dionica ERNT ako imate i pasket HT
na 150 kn 15% 22,5 po dionici,na 20 kn redovne dividende na deset dioinica platiti ćete 12% tj
24 kn pa ćete dobiti ukupno
1700-225-24=1451 kn dividende netto
još mi nije jasno da li će se porez na dividendu naplaćivati svima pa tek u poreznoj prijavi za 2012
tražiti povrat,mislim da neće ova vlada to dozvoliti jer ima puno HT paketa,pa bi vlada izgubila na
popularnosti,aliu svaku kuna je dobra pa bi se vlada ovako mogla besplatno kreditirati

Kada će biti dividend day ??
Kada je bio prošle godine??

vozi po prognozi, treba mi dobra dividenda da stvori uvjete za dostojanstven iskrcaj, prvu 1/4 postavio sam vec jucer na razini koju ocekujem da ce sigurno dostici. jedino je pitanje s koliko ostati unutra?

Ne kužim odakle vam takva vjera u buducnost ERNT-a,

Sve ove investicije koje spominjete, koliko ja znam ništa nije ugovoreno. Uz to nisam siguran da je ERNT u nekim posebno dobrim odnosima ni s HT-om ni VIP-om..

HT (ili barem DT) vecinom favorizira druge ICT firme (Siemens), a i konkurencija s istoka (ZTE i Huawei) je sve bolji kvalitetom, a cijenom je oduvijek niži od Ericssona…

Ne želim da ovo ispadne kao neko drukanje protim ERNT, ovo je samo moje mišljene da ERNT čeka još koja teška godina i da Bog da dobe poslove s HT-om i VIP-om, ipak je to naša najveća ICT firma

IVICA-P-A

Porez se mora platiti na iznos veći od 12000 kuna ,znači sve što je iznad 12000 se plaća po stopi od 12%

New Report

Close