ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 12:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,95
8.646
47
184,00
185,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja pikiram na jednog od ovih PBZa na 6,8 i 9 mjestu , s drugih dionica imam dojam da je PBZ Invest u problemima i da im ljudi povlače kapital zbog katastrofalnog vođenja portfelja/fondova (majstori su uspjeli ove godine napraviti -20%).

...

2 dana za redom trgovano je po 1000 komada ERNT-a, a jučer je ERNT imao najveći promet na ZSE. bit će zanimljivo vidjeti kupce i prodavače sutra u top 10

i danas treći dan zaredom 1000kom

evo još 995 kom prošlo

fascinatno, promet već 2,2 milje kuna, tj preko 80% dosadašnjeg prometa na ZSE otpada na ERNT!

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

Ja pikiram na jednog od ovih PBZa na 6,8 i 9 mjestu , s drugih dionica imam dojam da je PBZ Invest u problemima i da im ljudi povlače kapital zbog katastrofalnog vođenja portfelja/fondova (majstori su uspjeli ove godine napraviti -20%).

moram priznati da mi nije bas sve jasno kad se dionicar vodi pod "skrbnicki racun".
moze li se onda nekako saznati tko je stvarni vlasnik tih dionica?
i da li moze neki otvoreni investicijski fond voditi skrbnicki racun u drugoj banci?
i da li ako je u pitanju OMF mora pisati da je OMF kao sto na SKDD pise u slacaju ROMF-a na 2. poziciji ERNT-a?

Haoren na koji PBZ invest si mislio, moze li pojasnjenje?

Jedini dionicki PBZ fond koji vidim je PBZ Equity fond ali oni uopce nemaju ERNT ili ga imaju jako malo:

Top 10 pozicija fonda

PODR-R-A 5,84%
PBZ-R-A 4,88%
ADRS-P-A 4,76%
CKML-R-A 4,06%
SJPT 3,71%
KMB 3,46%
KOEI-R-A 3,24%
PETG SV 3,08%
KRKG 3,01%
ADRS-R-A 2,91%

Ostalo 61,05%

@haoren

hehe nekako uvijek ispadne da se ja zakacim na tvoje postove, ali to nije zato sto imam neki pik na tebe nego su mi nazanimljiviji za nesto komentirati na njih 🙂

evo dajem ti i stotku na ovaj zadnji (iako je bilo i drugih prije postova koji su to mozda vise zasluzili. 🙂

Pa vidiš ovo ostalo 61.05% tu može biti ERNTa i to puno….Dosta sam siguran da je ERNT im bio u TOP10 ljetos no nisam to detaljno pratio ni zapisivao pa nazalost nemogu garantirati :(..

Od dioniččkih imaju oni Equity i iSTOCK.

Ono je bio "wild guess" nabđen time što su razno razni PBZ računi na raznim dionicama imali rasprodaju nedavno..vidjet cemo danas jesam li bio u pravu ja ili oni kojiz vrde da je ZABA ili netko treći

...

Održan božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle

Ericsson Nikola Tesla obilježio proteklu poslovnu godinu14. prosinca 2011.
Ericsson Nikola Tesla je prigodnim božićnim domjenkom obilježio proteklu poslovnu godinu. U kultnom zagrebačkom klubu Saloonu, 8. prosinca 2011. okupio se veliki broj uzvanika. Među gostima su najzastupljeniji bili kupci i poslovni partneri kompanije iz domaćeg i međunarodnog okruženja, uz osobe iz "javnog" života te predstavnike "sedme sile".

U prigodnom glazbenom programu sudjelovala je klapa Kampanel sa svojim poznatim repertoarom klapskih pjesama prilagođenim ovom događanju. Uzvanici su također vrlo zadovoljni bili i ETK Big Bandom sastavljenim od zaposlenika Ericssona Nikole Tesle u sastavu: Vlatka Lebinac Milinović, Sanja Keča, Darko Hrastina i Fran Rus koji je izvodio svima dobro poznate božićne pjesme u dvojezičnoj varijanti.

Kompanijske komunikacije

Jedna od rjetkih na ZSE koje mogu priuštit….dobro ima ih još s tim da ne isplate plaće [lol]

Održan božićni domjenak Ericssona Nikole Tesle
Ericsson Nikola Tesla obilježio proteklu poslovnu godinu14. prosinca 2011.
Ericsson Nikola Tesla je prigodnim božićnim domjenkom obilježio proteklu poslovnu godinu. U kultnom zagrebačkom klubu Saloonu, 8. prosinca 2011. okupio se veliki broj uzvanika. Među gostima su najzastupljeniji bili kupci i poslovni partneri kompanije iz domaćeg i međunarodnog okruženja, uz osobe iz "javnog" života te predstavnike "sedme sile".
U prigodnom glazbenom programu sudjelovala je klapa Kampanel sa svojim poznatim repertoarom klapskih pjesama prilagođenim ovom događanju. Uzvanici su također vrlo zadovoljni bili i ETK Big Bandom sastavljenim od zaposlenika Ericssona Nikole Tesle u sastavu: Vlatka Lebinac Milinović, Sanja Keča, Darko Hrastina i Fran Rus koji je izvodio svima dobro poznate božićne pjesme u dvojezičnoj varijanti.
Kompanijske komunikacije

*ebo domjenke, kao i fancy izvjesca i prezentacije, nek gospodja direktorica da dobit, ROE, P/E, SHOW ME THE MONEY!!!:Vaš link

Evo što kaže Interkapital (preneseno s bloga našeg cijenjenog investitora NB):

Iz Interkapitalovog pregleda prije par dana:

“Poznato je kako Ericsson Nikola Tesla redovito objavljuje sklopljene ugovore na Zagrebačkoj burzi. Ovih dana kompanija je objavila ugovor o sklopljenim poslovima na tržištu Zajednice Neovisnih Država i BiH u vrijednosti od 33 mil HRK. Od početka godine Ericsson Nikola Tesla objavio je samo osam ugovora u ukupnoj vrijednosti od 200 mil HRK, dok je u istom razdoblju prošle godine Ericsson Nikola Tesla objavio trinaest sklopljenih ugovora u visini od 507 mil HRK što je relativni pad od čak 61%.

Treba reći da je Ericsson Nikola Tesla u prvih devet mjeseci 2011. zabilježio smanjenje knjiženih narudžbi od 24% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na iznos od 792,4 mil HRK, što je direktna posljedica značajnog pritiska na cijene proizvoda i usluga te manjeg investiranja operatora i državnih institucija u telekomunikacijsku opremu, usluge i ICT rješenja kako na domaćem tako i na stranom tržištu.”

Toliko o domjencima, izvješćima i sličnom. ERNT je u kontinuiranoj silaznoj putanji zadnjih godina i po svemu sudeći 2012. će biti nastavak trenda. Sječa KAM-ova i Direktora je pred vratima ali ne vidim pomaka sve dok Gordana Kovačević ne ode iz kompanije i na to mjesto ne dođe netko sposobniji. To tada nemam namjeru ulagati svoje teško stečene kunice u ERNT.

@hypnotik
kolega, poslovanje je i dalje pozitivno što se može reći za malo firmi na ZSE….normalno je da je pad narudžbi u ovo vrijeme recesije,ali Vama je najbolje da se savjetujete sa kolegom Lopinom u koje dionice uložiti [bye]

New Report

Close