ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega veća je vjerojatnost da za 2-3 tjedna ne bude Eu nego da će ernt na 1150kn

Okitli me s 5-6 jedinica , a sve sam ljepo brojkama argumentirao, no nikakvog kontra argumenta, sto je krivo u racunu, nista smao 1ice…

Ocito i ovdje ima "investitora" koji se nadaju da ce ERNT isplatiti svu lovu koju ima sačuvanu kao vanrednu dividendu,a to kako bi to utjecalo na samu tvrtku boli ih briga (iako su njeni dioničari!!!) bitan je samo kratkoročan individualni interes..

Podjecaju me takvi na genijalce koji su ocekivali da ce ADPL kupovati svoje dionice po 180kn kako bi im se oni "istresli", a to kako bi što bi to bilo loše za samu tvrtku baš ih briga..

...

moguće je da se isplati izvanredna dividenda od cca 200 kn, te redovna od cca 70-90 kn
ili samo redovna od cca 250 kn.
mislim da će političko stanje imati veliku ulogu u svemu tome.

Za izvanrednu dividendu imaju 417kn na računu, e sada pod pretpostavkom da nisu glupi i da neče tvrtku sa odličnom financijskom pozadinom pretvoriti u firmu s kritičnom financijskom pozadinom pretpostavimo da su spremni kao izvanrednu dividendu isplatiti još samo 1/3 tog iznosa to je 137kn….

Ovo što ste naveli da je moguča "redovna dividenda 250kn" je uz duzno postovanje bedastoća, jer da bi isplatili 250kn REDOVNE dividende ove godine, oni moraju zaraditi ove godine 250kn što je nemoguče.Trenutna neto dobit ERNTa je 25 milj kuna sto je oko 17,7kn/dionica..

Maksimum kojem se ove godine može nadati je po meni dakle oko 160kn dividende ako će biti izvanredna dividenda, a ako će biti samo redovna onda cca 20kn dividende.
[/quote]

imate pravo greška (ili samo redovna od cca 250 kn)!
u najgorem slućaju dividenda će biti 250Kn (izvanredna +redovna), mislim da će malo više od 1/3 sredstava iščupat ove godine….

gledajući sve isplate do sada, ove godine bi se mogla očekivati i rekordno mala dividenda.

Ocito i ovdje ima "investitora" koji se nadaju da ce ERNT isplatiti svu lovu koju ima sačuvanu kao vanrednu dividendu,a to kako bi to utjecalo na samu tvrtku boli ih briga (iako su njeni dioničari!!!) bitan je samo kratkoročan individualni interes..

Milanović (novi premijer) najavio je oporezivanje dividende… misle li Šveđani izvući maksimalnu dobit za sebe kao najvećeg diničara, sad će imati zadnju šansu za isplatiti neoporezivo što veći iznos pa ga makar vratiti nazad u firmu kroz nekakav dokap ili slično ako bude potrebno. Tako da je moguće da bude dividenda kod ERNT kakva dosad još nije viđena u ovoj dionici….

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

ERICSSON NIKOLA TESLA D.D./REDOVNA DIONICA ERNT-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON 653.473 49,07 Osnovni račun STOCKHOLM, ŠVEDSKA
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 121.486 9,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 33.375 2,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 32.961 2,48 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 30.615 2,30 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 17.273 1,30 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 15.376 1,15 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 14.902 1,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 12.092 0,91 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 8.062 0,61 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 70,56

dokup se nastavlja

ERICSSON NIKOLA TESLA D.D./REDOVNA DIONICA ERNT-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. TELEFONAKTIEBOLAGET LM ERICSSON 653.473 49,07 Osnovni račun STOCKHOLM, ŠVEDSKA
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 121.486 9,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 32.961 2,48 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 32.375 2,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 30.615 2,30 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 17.273 1,30 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 15.376 1,15 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 14.902 1,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 13.271 1,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 8.062 0,61 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 70,57

postovi su osoban stav autora i nisu nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Izgleda da je ERNT ostao zadnji blue chip na ZSE, ako uopće još postoji takva dionica na ovom jadu od burze…sve drugo pada, ali ERNT se čvrsto drži ma 1040-1060 kn, uz snažnu potporu na kupnji.

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Zao mi je sto danas i jucer nisam uspio dokupit malo,jer sutra ovo leti ko i sve ostalo na ZSE…..

sreca je samo popratni faktor znanja

Zao mi je sto danas i jucer nisam uspio dokupit malo,jer sutra ovo leti ko i sve ostalo na ZSE…..

Hm,ja uzeo prošli tjedan 95 kom,sa prosjekom 1046,80,mislio ovaj tjedan će možda kao bit još niže pa da uzmem još, al eto ti ga,odletilo mi ovo malo previsoko za moj ukus…

Uglavnom u najgorem slučaju (čitaj manje dividende od očekivanja)ovo će prije samog god. izvješća doći barem do 1150,a u boljem slučaju 1300-1400 mi se čini kao sasvim solidna cijena za izlaz…jer ipak dugoročno mi manji investitori ovdje po meni nemamo što radit.. [smiley]

Hm,ja uzeo prošli tjedan 95 kom,sa prosjekom 1046,80,mislio ovaj tjedan će možda kao bit još niže pa da uzmem još, al eto ti ga,odletilo mi ovo malo previsoko za moj ukus…

Uglavnom u najgorem slučaju (čitaj manje dividende od očekivanja)ovo će prije samog god. izvješća doći barem do 1150,a u boljem slučaju 1300-1400 mi se čini kao sasvim solidna cijena za izlaz…jer ipak dugoročno mi manji investitori ovdje po meni nemamo što radit.. [smiley]
[/quote]
ma imam ja jedan dio ERNT-a kojeg cekam na jednoj cijeni(necu rec kojoj 🙂 ) a sa ostatkom se "igram",a jucer i prekjucer je bilo idealno za pocetak igre,sad cekam ponedjeljak da vidimo rezultate izbora pa cemo znat za dalje

sreca je samo popratni faktor znanja

slozio bih se i ja sa bossom po pitanju buduceg kretanja cijene s tim da sam ja malo optimisticniji u oba scenarija.

ne puno ali malo 🙂

naime moje misljenje je da 1250 ne gine, a u slucaju solidne dividende ic ce to i do 1500.

a pod solidna dividenda….a nesto kao i lani mozda koju 10-inu kuna vise..

New Report

Close