ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 13:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,76
16.723
91
183,00
183,50
0,55%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kolega pa samo zbog te dividende je cijena ovolika

a što ako je ovaj puta odluče NE dati? što će onda biti s cijenom ERNT???

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Danas loš FI za ERNT, sutra za HT, što tada??? Sve rasprodati i kupiti BRIN, zar nije tako g. Lopina? Zna se gdje teče med i mlijeko.

[/quote]

Kolega ja sam rasprodao cijeli ernt. Do sada sam mislio vrlo pozitivno o njemu, ali je ovo izvješće jako loše. Cijena na burzi je do sada bila oko 1040kn, a sada bi definitivno trebalo zaroniti ispod 1000kn. Nadam mu se na 900kn

Buuuu ajmo plakati " što ako neće biti dividende " majko mila kojih li " investitora ", pa da vas malo razveselim cmizdravi kolega, vjerojatnost da ERNT neće isplatiti IZDAŠNU dividendu je jednaka nuli, a pogotovo što se na vidiku vidi porez na kapitalnu dobit , ali se ne može primjenjivati retroaktivno, što vam opet znaći da Ericsson u Hrvaškoj nije zato što smo mala zemlja za veliki odmor ili zato što posebno vole naše pivo pa neka malo hrvati rade, nego zbog D.O.B.I.T.I iliti odljeva love natrag, što onda sve replicira na to da će Ero slijedeće godine iskrcati dendicu od nekih 250-300 kuna i ostaviti će u trezoru onoliko koliko im treba za nedaj Bože rezerve i sl.

Ukratko, dobiti ćete svoje nezaslužene novce

Kolega ako ernt da dividendu od 300kn vjerujte mi da ju je bolje ne dočekati, već sve rasprodati prije toga. Jer ernt tada neće vrijediti ni 700kn. Prošle godine su imali dobit od 18kn, a koliko vidim ove će i to biti problem. Pošto su uz ht najtransparentnija firma mogu reći da ništa ne muljaju i da nema skrivene dobiti. Dakle zbilja loše
Izvješće je izašlo danas i većina ga još nije vidjela. Tu će tek biti rasprodaje

FI je lošije od očekivanog, ali ipak je devetomjesečna dobit cca 25 mil. kn što iznosi oko 19 kn po dionici. U posljednejm kvartalu prošle godine dobit je bila oko 47 mil. kuna. Ako bi se slično ponovilo i ove godine, dobit bi bila 72 mil., a što bi bilo cca 54 kn po dionici, što bi bila lijepa podloga za izdašnu dividendu. Prošle godine, nakon otpisa duga Kazahstanu očekivanja su bila lošija, a ipak je izglasana neočekivano visoka dividenda. Zato ne vidim razlog za paniku, dapače, vidim samo razlog za dokup po ovim cijenama.

svi znamo da je ht i ernt jedna najsigurnija dionica na burzi i čemu panika kada najviše imaju sklopljenih poslova u budučnosti

Japanski Elektrokonzern Sony i svedski Mobil Ericsson su sada pod jednim zajednickim imenom Sony Ericsson.Ericsson zadrzaje 50% udjela,sto znaci 1.05 Milliarden u novcu.

[/quote]

Kolega ja sam rasprodao cijeli ernt. Do sada sam mislio vrlo pozitivno o njemu, ali je ovo izvješće jako loše. Cijena na burzi je do sada bila oko 1040kn, a sada bi definitivno trebalo zaroniti ispod 1000kn. Nadam mu se na 900kn

[/quote]
Ovo je dakle školski primjer drukanja. Kolega ako ste sve rasprodali, zašto vas uopće zanima ERNT i šta će dalje biti sa dionicom?! Toliko gluposti u zadnja 2 posta samo potvrđuje tezu da je mišljenje kao šupak, svi ga imaju!

svi znamo da je ht i ernt jedna najsigurnija dionica na burzi i čemu panika kada najviše imaju sklopljenih poslova u budučnosti

to je bezvezan stav…. pravo pitanje je da li cijena na burzi odgovara poslovanju firme ili je precijenjena? po meni bi se ERNT s ovim rezultatima trebao tržiti na 800 kn

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjeti za ulaganja

ovi na bidu nisu normalni. Pbz ima na tone tkoga za iskrcati, a oni dižu cijenu sa 3-4 komada. Povucite se i čekajte ispod 1000kn

izgleda da su ljudi saznali za loše rezultate ERNT pa bježe van iz ove precijenjene dionice

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti investicijski savjet za ulaganje

New Report

Close