ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 23:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,64
21.119
115
183,50
184,50
0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Domobran,bubanj,na prošloj stranici možete pročitati nekoliko pametnih poruka.
Ali vi ste očito debelo unutra i za vas ,naravno ,ne postoji loša vijest.

bubanj34,upravo ta budućnost i JEST problem.Kolega Lynx si je postavio interesantno pitanje,hoćete li biti ljubazni pa mu dati odgovor?Ili ćete samo ko papagaj ponavljati kako je ERNT super firma?

Ovo se kolega Lynx zapitao :
”Ovo je očekivano slabo. Ali niti to (kratkoročno/trenutno) nije samo po sebi tako važno.
Mene ovdje brine dugoročna održivost poslovanja tj. konkurentnost.
Uvijek se pitam na koji način oni mogu konkurirati npr. dalekoistočnoj konkurenciji. Na to nemam odgovor.”

Usporedite malo pokazatelje ERNT sa KODT pa mi onda pričajte o podcjenjenosti ERNT-a.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Otpisom kazanstanskog duga prošle godine ERNT je bio u puno težoj situaciji nego danas. Knjižne narudbne su i tada padale. Ipak godinu je završio sa solidnom dobiti, a kruna svega je izdašna dividenda, istina uglavnom isplaćena iz zadržane dobiti, ali je isplaćena. Zadržana dobit je još uvijek na zavidnom nivou, blanca stabilna i polugodišnje ivješće pokazuje dobit koje nije onolika na koliku smo navikli, ali je ipak solidna dobit. Perpektive nisu baš sjajne, ali nisu ni tako crne kao što neki vide.
Iako trenutno nemam dionica ERNT, vjerujem u tu tvrtku i u pravom trenutku kupit ću određen broj dionica. Siguran sam da će i ove godine biti izdašna dividenda, možde ne kao prošlogodišnja, ali zadovoljavajuća.

@Br333,

Ja ne tvrdim da je Tesla podcijenjen, nego da ima sigurnu budućnost. A što se tiče dalekog istoka – da je to baš tako kao što vi tvrdite cijeli svijet bi zatvorio vrata uslijed dalekoistočne najezde. Pa nisu oni pojeli svu pamet svijeta i samo oni znaju što i kako treba ili ne treba. Smiješno.

KODT sam imao u portfelju, slažem se da su fundamenti ok mada mislim da je uvijek stignem ponovo kupiti jeftinije nego sad. Neće ona nikud pobjeći – napisao sam već ranije. A to što se neki trgaju u reklamiranju i pokušavaju očajnički dići promet, to nije moj problem. Mišljenja sam da mi je portfelj dugoročno ok i bez njega zasad. A za trejdanje uvijek ima likvidnih sadržaja poput građevinaca ili državnih bisera tipa ddjh, ptkm i sl. gdje se ne bih zadržavao dulje od 2 dana…

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

bubanj34,upravo ta budućnost i JEST problem.Kolega Lynx si je postavio interesantno pitanje,hoćete li biti ljubazni pa mu dati odgovor?Ili ćete samo ko papagaj ponavljati kako je ERNT super firma?

”Ovo je očekivano slabo. Ali niti to (kratkoročno/trenutno) nije samo po sebi tako važno.
Uvijek se pitam na koji način oni mogu konkurirati npr. dalekoistočnoj konkurenciji. Na to nemam odgovor.”

Usporedite malo pokazatelje ERNT sa KODT pa mi onda pričajte o podcjenjenosti ERNT-a.

kolega izgubljen si u prostoru i vremenu…javi se Lopini ima on za tebe opravdanih bisera koji mogu kako ti kažeš konkurirati dalekoistočnoj konkurenciji….ne želim na tebe gubiti vrijeme ali je proziran cilj tvog pisanja na ovoj temi

Gdje su TA mehanicari da kazu kud to ide, ja sam prije par mjeseci reko da ide na 1200, ali nisam mislio da ce biti nove krize, mislim nije da mi pase pad ipak mi je portfelj dionica 2/3 u ovome ovdje, ako padne jos a kako se cini oce [undecid] morat cu all in u ovu dionicu, barem sam siguran da firma nece propast, a novci su sigurniji nego u banci ^_^.

Rusitelj vlade ^_^.

Gdje su TA mehanicari da kazu kud to ide, ja sam prije par mjeseci reko da ide na 1200, ali nisam mislio da ce biti nove krize, mislim nije da mi pase pad ipak mi je portfelj dionica 2/3 u ovome ovdje, ako padne jos a kako se cini oce [undecid] morat cu all in u ovu dionicu, barem sam siguran da firma nece propast, a novci su sigurniji nego u banci ^_^.

Nemorate se žurit s kupnjom jer ima ga na prodaji kao šalate.

kolega izgubljen si u prostoru i vremenu…javi se Lopini ima on za tebe opravdanih bisera koji mogu kako ti kažeš konkurirati dalekoistočnoj konkurenciji….ne želim na tebe gubiti vrijeme ali je proziran cilj tvog pisanja na ovoj temi
[/quote]
I opet sam mogao nekima spasiti novce.Ali ne ,slusali su vas…
Je l zbrajate dobitke na ovoj dionici ,kolega …pa i lopina kojeg pljujete ima bolji performans od vas. [bye]

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

…ma samo neka pada…to je dobar ulog u budućnost!

…ma samo neka pada…to je dobar ulog u budućnost!

Super razmisljanje…dokup i smanjivanje prosjeka je siguran put u propast,ali nema veze ,morati cete nauciti na tezi nacin.

[/quote]
I opet sam mogao nekima spasiti novce.Ali ne ,slusali su vas…
Je l zbrajate dobitke na ovoj dionici ,kolega …pa i lopina kojeg pljujete ima bolji performans od vas. [bye]
[/quote]

Svaka čast kolega pogodili ste….samo ernt pada a sve ostalo raste [lol] [lol] ..ti mora da si jacin analitičar [bye]

ufffffffffffff, tu ssssam duuggoooorocno ^_^, ako ovo ode ispod 900 dizem zivotno osiguranje koje je na 3/4 i kupujem ovo, za par mjeseci ce se vratiti na prosjecnu cijenu kupnje [proud]

Rusitelj vlade ^_^.

Fina rasporadaja, u svakom slučaju fino sam si dividendicu pretvorio u još dionica ove meni najdraže tvrke na ZSE.

I moram još reći i to da duboko prezirem " drhtave ručice " koje su mi prodale dionicu po ovoj cijeni, a komentar je da ih niste ni zaslužili imati.

Citirat ću gospon Bufetića koji kaže da se kupuju tvrke , a ne dionice, spadam u tu vrstu i zato još nikada nisam popušio kada se podvuće crtna na kraju godine.

Nadam se da će ova kriza napokon pomesti malene ručice sa burze, koji bog uopće idu na burzu ?

lijep pozdrav svim onima koji cijene ovu kompaniju i želim im puno sreće

New Report

Close