ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 17:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,64
21.119
115
183,50
184,50
0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Izgleda da je netko još prije 15-ak dana imao uvid u polugodišnje rezultate… Zaista neočekivano od jedne kompanije kao što je ERNT [angry]

To je uvijek i svugdje moguće. Al zasto vam prvo na pamet padaju takve teorije, a ne zapitate se možda s obzirom na to da je u izvješću za 1q bilo vidljivo smanjenje narudžbi od preko 30% da je netko svojom glavom ipak uspio zbrojiti 2 + 2 ?

Problem je što je dobit u drugom kvartalu npala na samo 5 mil kn.
Prvi kvartal je bio dobar i opravdavao sadašnju cijenu.
Nije dobro,ali valjda će fondovi početi braniti na 1000.

Nada umire posljedna.

U ERNT ni meda ni mlijeka,ali još se drži jako dobro.

Isti izvještaj, različiti zaključci 🙂

tj. nakon što sam ga pročitao kupio sam jos koju dionicu

Pa izvještaj uopće i nije tako loš… Nije dobar , ali takav se očekivao, ja sam mislio da će biti i gore. Pad narudžbi o ovom kvartalu je već manji nego je bio u prvom, udio na ericssonovom tržištu se i dalje povećava, imaju neka ulaganja u regiji…

Ja očekujem još bolje rezultate do kraja godine, naravno da to sve skupa neće biti izvrsno, ali izgleda da neće biti ni toliko loše. Uprava je kao i uvijek fer i transparentna, tu će opet biti dividende, vjerojatno ne kao ove godine, ali 5-10% na ovu cijenu je poprilično sigurna oklada…

Isti izvještaj, različiti zaključci 🙂

tj. nakon što sam ga pročitao kupio sam jos koju dionicu

Pa izvještaj uopće i nije tako loš… Nije dobar , ali takav se očekivao, ja sam mislio da će biti i gore. Pad narudžbi o ovom kvartalu je već manji nego je bio u prvom, udio na ericssonovom tržištu se i dalje povećava, imaju neka ulaganja u regiji…

Ja očekujem još bolje rezultate do kraja godine, naravno da to sve skupa neće biti izvrsno, ali izgleda da neće biti ni toliko loše. Uprava je kao i uvijek fer i transparentna, tu će opet biti dividende, vjerojatno ne kao ove godine, ali 5-10% na ovu cijenu je poprilično sigurna oklada…
[/quote]

Ovo će biti još i gore, vjerujte mi na riječ. Pogledajte samo situaciju na istočnom tržištu, kontinuirani pad prodaje sve otkako je otišao Jakovac, svi oni koji su dolazili iza njega su ubirali bonuse, a prodaja sve lošija. Sad je red na Baraću, ne vjerujem da će ni on promijeniti stvari na bolje iako ga cijenim. Jednostavno se to tržište predugo zanemarivalo i sad su tu ušli neki novi igrači i više nema easy money kao prije.

Prodaja na Ericssonovom internom tržištu minorno raste ali to je niskoprofitabilno tržište i tu nema puno sreće. Ericssonu kao globalnoj korporaciji Tesla je dobavljač s niskom cijenom sata i dobrim mixom kompetencija ali to neće dići cijenu dionice.

Prodaja na tržištu BiH ovisi o suradnji s BH Telecomom, a kad se isti privatizira Tesla može zaboraviti na sadašnji povoljan status. Od drugih kupaca tu su još HT Mostar i Telekom Crne Gore koji su mali kupci.

Ono što bi trebalo donositi novu vrijednost su proizvodi iz portfelja industrije i društva. Očiti je fokus na zdravstvo ali ne vide se neke nove inovacije. Zapravo je interesanto koliko je Tesla malo inovativna kompanija obzirom na broj i strukturu ljudi koji tamo rade. A bez inovativnih proizvoda nema ni rasta prodaje.

Samo mi nisu jasni ovi danas sto su polupali zube skidajući s aska.To se ne radi ,pogotovo kad vam firma da na pladnju buduće rezultate.

Ne morate znati čitati izvješća ,dovoljno je pročitati kad vam Gđa Gordana Kovačević osobno izjavi:”Prihodi od prodaje i knjižene naružbe niži su 4% odnosno 24% u odnosu na isto razdoblje prethodne
godine”.
Ali dobro,nema veze,za pojedince jednostavno ne postoje loše vijesti.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Klasična priča. Mi znamo, mi možemo. Ali ne da nam se… Ipak je pozitivan rezultat, ali konstantan pad prihoda rezultirati će padom kvalitete. Imam osjećaj kao da stoje, a konkurencija grabi dalje.

"kad ti najbolje ide, traži novog posla" . Inovacije 0 bodova. Žalosno. A gdje će novi FER-ovci sada odrađivati pripravnički???

Samo mi nisu jasni ovi danas sto su polupali zube skidajući s aska.To se ne radi ,pogotovo kad vam firma da na pladnju buduće rezultate.

Ne morate znati čitati izvješća ,dovoljno je pročitati kad vam Gđa Gordana Kovačević osobno izjavi:”Prihodi od prodaje i knjižene naružbe niži su 4% odnosno 24% u odnosu na isto razdoblje prethodne
godine”.

Evo opet danas sve po asku …jel se možeš kolaga načudit [lol]

Ovo je tragikomedija…

godine”.

[/quote]
Tko kaže da se čudim? Samo bih volio otkriti taj misaoni proces pojedinca koji ga tjera da skida s aska na loše vijesti. A dionica je sama po sebi precijenjena i bez tih loših vijesti.
To vam se kolega zove odbijanac,a onda opet zaron.

To što ste unutra od 1600 je vaša greška ,ne moja.

Vidite da se svi slažu da nije dobro i da u budućnosti stoje samo poteškoće i lošije poslovanje.
Dobrodošli u stvarnost ,kolega.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Ovo je tragikomedija…

Već sam pisao o tome, jučer su uglavnom kupovali oni koji su znali da će se danas napucati – odbiti preko 1300,00….bilo bi zanimljivo vidjeti jel to neko kupuje svojom lovom ili lovom od nas građana (mirovinci) dok eu i ameri su duboko u minusu

[bye]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

godine”.

[/quote]
Tko kaže da se čudim? Samo bih volio otkriti taj misaoni proces pojedinca koji ga tjera da skida s aska na loše vijesti. A dionica je sama po sebi precijenjena i bez tih loših vijesti.
To vam se kolega zove odbijanac,a onda opet zaron.

To što ste unutra od 1600 je vaša greška ,ne moja.

Vidite da se svi slažu da nije dobro i da u budućnosti stoje samo poteškoće i lošije poslovanje.
Dobrodošli u stvarnost ,kolega.
[/quote]

kolega stavite gdje sam napisao da sam ulazio na 1600kn neka me moderatori baniraju odmah….u protivnom ne dokažete li…..u stvari s tobom je bez predmetno raspravljati,jer dosta je vas ovdje kojima su jedino dionice do 30kn realne,jer mislite da je preko skupo

Ovdje je nastala loša klima, ne znam zašto. Loš kvartal – pa što onda? Pa ne pričamo ovdje o nekoj šupi ili štaglju koji je pred stečajem nego vrhunskoj firmi s vrhunskim kadrovima. Ako netko zna zaraditi lovu, to su oni. A ako ćemo pričati o budućnosti, ona je upravo njihova – a ne nečija druga. Sam vrh tehnologije i inovativnosti. Nema zime za njih, siguran sam. A love imaju za još nekoliko dividendi na razini ovogodišnje bez da zarade ništa 3 godine, tj. tek da pokriju tekuće troškove poslovanja. Nema panike ovdje – vidjet ćete, samo što će fondovi opet štopati rast, isto kako su je i srušali, pa je sad pomalo jeftino dokupljuju itd.

Naravno da imam ERNT-R-A, pogledaj potpis. Najbolje od najboljeg.

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

New Report

Close