Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 182,26 | 127.034 | 697 | 182,00 | 183,50 | -0,82% |
A onda ću dokupiti još. [lol]
Ja se isto slažem da će dionica definitivno ići ispod 1350,ali Splićine analize su jednostavno ekstremne i van pameti.
Dividende više nema, možda jedna dogodine i to smanjena.
BV preko 1,8.
Budite sigurni da će pasti ispod 1000kn.
Kod KODT, HT je BV blizu 2, TUHO 1,6, itd. Po Vašoj tvrdnji sve su to su loše tvrtke koje treba izbjegavati. Zašto? Možda su kvalitetnije i perspektivnije MGMA, OPTE, BRNA, INGRA. Za trejdere da, ali nisu svi ulagači trejderi.
BV preko 1,8.
Kod KODT, HT je BV blizu 2, TUHO 1,6, itd. Po Vašoj tvrdnji sve su to su loše tvrtke koje treba izbjegavati. Zašto? Možda su kvalitetnije i perspektivnije MGMA, OPTE, BRNA, INGRA. Za trejdere da, ali nisu svi ulagači trejderi.
[/quote]
Ja mislim da je to toliko loša dionica da ju čekam na machette-ovoj razini <1000 kuna pa da dokupim barem još duplo ovog koliko imam. [lol]
VivaCell-MTS pokreće pilot program na temelju Ericsson Mobile Health rješenja15. srpnja 2011.
Mobilni operator VivaCell-MTS i Jerevenski Medicinski fakultet zajednički su, tijekom 3. armenskog međunarodnog medicinskog kongresa održanog 7. i 8. srpnja, predstavili pilot program m-zdravstva koji se temelji na bežičnoj komunikacijskoj tehnologiji i Ericsson Mobile Health paketu. Ovo inovativno rješenje namijenjeno je stvaranju novih načina koji stanovništvu pružaju bolji pristup medicinskim uslugama.
Rješenje pruža liječniku mogućnost uspostavljanja udaljenog nadzora zdravstvenog stanja pacijenta, a pacijent može slati informacije o vlastitom zdravlju putem mreže VivaCell-MTS. Na taj način zdravstveni radnik može analizirati podatke koji su prikupljeni korištenjem različitih senzora poput spirometra ili EKG-a i potom kroz mobilnu mrežu poslani medicinskim radnicima.
„VivaCell-MTS kao telekomunikacijski lider uvijek čini sve za dobrobit stanovništva. Stoga predstavljamo inovativna rješenja u životno važnoj sferi kao što je zdravstvo. Ustupamo najveću mobilnu mrežu u Armeniji i naše tehničke resurse ljudima, za koje je osobito važno da budu pod stalnim liječničkim nadzorom. S druge strane, VivaCell-MTS koristi inovativna rješenja za olakšavanje svakodnevnog posla zdravstvenim radnicima, pružajući im moderne, visokokvalitetne i efikasne tehnološke mogućnosti“, komentirao je Ralph Jirikijan, generalni direktor kompanije VivaCell-MTS.
Mobilno zdravstvo je prvi put u Armeniji postalo dostupno zdravstvenim radnicima. Pacijenti mogu provoditi zdravstveni nadzor u vlastitom domu i odmah slati medicinske podatke vlastitim liječnicima putem mreže VivaCell-MTS pomoću posebnog mobilnog uređaja. To omogućuje i udobnost i brzo praćenje stanja pacijenta. Zajedno s Jerevanskim Medicinskim fakultetom, u rujnu će oprema za mobilni nadzor biti puštena u rad u okviru pilot projekta na pilot lokaciji na Jerevanskom Medicinskom fakultetu.
Rješenje Ericsson Mobile Health je bilo demonstrirano u paviljonu kompanije VivaCell-MTS uz suradnju sa stručnjacima Ericssona Nikole Tesle i pobudilo je veliko zanimanje prisutnih medicinskih profesionalaca.
Uspjeh ovog pilot projekta i njegova uspješna implementacija krucijalni su za dostizanje dugoročnih armenskih ciljeva te važna točka na putu osnaživanja kompetitivnih prednosti Armenije u području zdravstva u cijeloj regiji, prenose lokalni i regionalni mediji.
Svjetski analitičari procjenjuju da rješenja iz domene m-zdravstva imaju golem, još uvijek nerealizirani potencijal za rješavanja globalnih problema u području očuvanja zdravlja. Stoga, među brojnim inovativnim rješenjima u svim ključnim sferama društvenog života, korporacija Ericsson posebnu pažnju posvećuje inovacijama u segmentu zdravstva, u čemu važna uloga pripada i kompaniji Ericsson Nikola Tesla.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
šta je korist kad se dionica nalazi na krivoj burzi
a lijepo sam vam govorio kako ide ovo ispod 1000kn… a tek je pad počeo
BV preko 1,8.
[/quote]
Sve OK što ste napisali, ali ERNT ipak ima P/E 81, a što je dosta visoko ?
Ne znam sad za tergete od 1000 kuna po tehničkoj analizi ali je činjenica da je ERNT trenutno vrlo skupa, rekao bih precijenjena dionica s obzirom na rezultate.
1,6BV, P/E 80, ROE 2%, ROA1,6%, pad prihoda i dobiti. Jako loše, ali s obzirom da je ovdje zaglavio velik broj fondova ne bi trebalo biti nekih velikih padova ali mislim da je ovo možda i najprecijenjenija dionica na ZSE prema svim pokazateljima .
@loris, Faruk
Molim vas da objasnite po kojim uvjetima, odnosno pretpostavkama se temelji vaš izračun P/E,
te kako ste došli do iznosa P/E 80, kako oni koji čitaju vaše postove nebi došli do krivih zaključaka.
Zahvaljujem
I opet sam pogodio,ne mogu promašiti.
Pogledajte moju analizu prije par stranica i pogledajte par postova gore sta sam napisao.
@loris, Faruk
Molim vas da objasnite po kojim uvjetima, odnosno pretpostavkama se temelji vaš izračun P/E,
te kako ste došli do iznosa P/E 80, kako oni koji čitaju vaše postove nebi došli do krivih zaključaka.
Zahvaljujem
Znati čitati P/E su osnove i to možete sami ili postavite uljudno pitanje pa ću odgovoriti.
P/E od ERNT 2009 je bio 14, a danas 81. Znači da bi danas opet bio 14 cijena dionice bi trebala biti točno 236 Kune, a što je teško očekivati upravo zbog fondova u vlasničkoj strukturi .