Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,64 | 21.119 | 115 | 183,50 | 184,50 | 0,27% |
Hm,ove godine drukčija igra fondova,nema više napucavanja..šteta..al kaj je tu je..
Evo ja ovih dana rasprodao 80% po 1639-1645 jer mislim da ovo ne može više,a realno i ne vrijedi više s obzirom na stanje na tržištu kapitala..
20% ću možda zadržat,a možda raspalim u petak po bidu ak ne padne odmah u blokadu..još razmišljam mada mi zdrava logika govori da prodam ovih dana sve, uzmem finu zaradu,i po ljeti se opet vratim unutra..
domobran uključiv sve iznad kupnje i prodaje da vidiš sve naloge. bez toga vidiš privih 20.
[thumbsup]hvala kolega nisam išao za tim
drzati ili ne?
20.05. moglo bi pasti 10% i više kao HT koji se slabo oporavlja, ali pitanje je dali su nove poslove ugovorili ove godine ?
20.05. moglo bi pasti 10% i više kao HT koji se slabo oporavlja, ali pitanje je dali su nove poslove ugovorili ove godine ?
[/quote]
10% i vise ce sigurno past ne "moglo bi" samo sto ce oporavak biti puno brzi i bezbolniji nego kod HTa
[/quote]
Povijest misli drugačije [undecid]
[/quote]
10% i vise ce sigurno past ne "moglo bi" samo sto ce oporavak biti puno brzi i bezbolniji nego kod HTa
[/quote]
Povijest misli drugačije [undecid]
[/quote]
Prijatelju ajde da to malo pojasniš..?
RAZLOZI PROTIV RASPRODAJE !
drzati ili ne?
Razlozi za arasprodaju su očiti ali evo i drugačejeg razmišljanja!
Pretpostavimo da sad rasprodate sve i uzmete lovu na cca. 1620 kn
Ostali ste bez dividende i računate na pad -10% i više te na ponovni ulaz nakon pada!
1. Tko vam garantira da iza 20-tog netko od velikih igrača neće udariti veliki kupovni nalog npr na -5% ?
2. Ako i ne bude "cementiranja" na -5% tko vam garantira da će te kupiti "željenu količinu" na tako niskim razinama jer će sigurno biti jagme za kupnju a prodavatelja vrlo malo, što će opet izazvati nagli rast?
3. Ako se i rasprodate i iza 20-tog budete puni love, znate li neku bolju dionicu koja će nakon 20-tog "imati veći potencijal rasta od ERNT-a". Zbog toga će te vjerovatno ponovo kupiti ERNT.
Zbog svega se pitam čemu uopće prodavati ERNT i riskirati dividendu ako ću ga opet kupiti?
Vrijedi li riskirati dividendu zbog kojeg postotka višeg profita?
Naravno da ja imam ERNT i ovim nikom ništa ne sugeriram, samo "glasno razmišljam" a volio bih čuti i vaša razmišljanja.
19.05.
[/quote]
Zar nije zadnji dan "D"za kupoprodaju Petak, 20.05.2011 ?!?
Da bi se izvršila namira (Dan Namire DN)trebaju 3 radna dana (RD). Odnosno
DD+3RD=DN
21+3=24 svibnja 2011
21. svibnja je subota => Petak 20. svibnja je "Dan D" za kupoprodaju.
Moje mišljenje dragi kolega je da se u potpunosti slažem sa Vama.
Dapaće, na burzi sam ovih godina naučio da pratim kompanije , a ne trendove.
Vaše mišljenje da se i nema što kupiti iza 20. u potpunosti stoji.
Način mojeg investiranja se vrlo razlikuje od prethodnih godina ( početaka ) kada sam znao i dosta zaraditi , ali i ispasti " jelen " kakvog nema 🙂
Pratite firme i to svima preporučujem, biti će bolje i nama i tržištu.