ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 17:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,64
21.119
115
183,50
184,50
0,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@jotun

Dobra analiza,potpisujem.

"Only dead fish swim with the stream"

jotun, zahvaljujem na komentaru i analizi…
evo izgleda da se zaustavilo iskrcavanje na 1.630,00 kn…

Život je isto tako kako i plovit na jidra. Možeš vazest koji gol vitar hoćeš i poć di ti je gol drogo

ko mi je to uvalio jednu dionicu u zadnjim minutama?????

Ulaz pri ovoj cijeni, a po objavljenom FIQ1 je jako hrabar. Cijena do d.d. će zacijelo još kliziti, slično kao kod HT. Špekulanti će učiniti sve kako bi kupili ERNT po što nižoj cijeni. U svakom slučaju ne zagovaram prodaju, ali ni kupovina nije pogodak. Možda se varam….. vidjet ćemo za dva tjedna.

Poštovani kolega kozelj, a i ostali kolege koji koristite termin " vidjet ćemo"…. ovo je jedna od najkvalitetnijih kompanija u HR. Mogućnosti ove kompanije su ogromne, naročito kad se oporavi tržište u okruženju…. Nekoliko puta sam naglašavao da pad naruđbi u jednom kvartalu ne mora biti zabrinjavajuć, sačekajmo polovicu godine i uvjeren sam da će slika izgledati puno bolje… Nema bojazni za ovu kompaniju…. u slijedećih nekoliko godina samo rast….. i ….. rast! LP

Poštovani kolega kozelj, a i ostali kolege koji koristite termin " vidjet ćemo"…. ovo je jedna od najkvalitetnijih kompanija u HR. Mogućnosti ove kompanije su ogromne, naročito kad se oporavi tržište u okruženju…. Nekoliko puta sam naglašavao da pad naruđbi u jednom kvartalu ne mora biti zabrinjavajuć, sačekajmo polovicu godine i uvjeren sam da će slika izgledati puno bolje… Nema bojazni za ovu kompaniju…. u slijedećih nekoliko godina samo rast….. i ….. rast! LP

Kad drugi kolege opravdano pokazuju zabrinutost,to ne prihvaćate,ali kad vi kažete da pad narudžbi ”ne mora biti zabrinjavajuć” mi to moramo prihvatiti?Kako je točno vaše ”vidjet ćemo” drugačije od iste izjave kolege kozelj(a).?
Vrlo interesantno ,moram priznati.
To nema veze da li je kompanija vrhunska ili ne,radi se o tome da li je dionica SKUPA ili nije.
I HT je vrhunska firma,znači li to da je kupovina HT-a na 500 kn dobra kupovina i opravdana cijena?
Dajte molim vas…
Pad narudžbi itekako ima veze sa budućnosti,jer to je jedino što znamo unaprijed,a ako vama nema,samo kupujte.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Dijelim Vaše mišljenje da je to jedna od najkvalitenijih tvrtki u RH. Zato i imam dobar dio svog portfelja u ERNT već dugi niz godina, i do sada nisam prodavao, već nadokupljivao. Nije mi bio cilj nagovor na prodaju već samo moje razmišljanje kako nije vrijeme za kupnju uspoređujući s nedavnim događajima s HT, ali i s mojim iskustvom iz prethodnih godina. Vrijednost ERNT nije upitna, ali igre špekulanata su uvijek prisutne i ako ste pratili trgovinu posljednjih mjesec dana mogli ste zamjetiti da cijena nije probila 1650 kn zbog pojačane prodaje onih kojima je ta cijena odgovarala za iskrcaj. Kad je ista pala na 1570 – 1600 u dva navrata brzo je vraćena na 1645 – 1650 kako bi se iskrcaj nastavio. Uz to je i došao ne baš najbolji FIQ1 koji je dodatno stvorio nervozu i na kupnji i na prodaji To su samo moja razmišljanja i zaključci, koji možda i ne drže vodu, i ispričavam se svima kojima moj komentar nije po njihovom"ukusu". Svakako bi mi bilo draže da cijena ERNT do d.d. skoči na 1750 i više, kao i svim dioničarima te tvrtke.

U potpunosti se slažem sa Vama poštovani kolega "kozelj"…. Međutim sagledajmo mogućnost da uđe neki veći igrać u narednom periodu do d.d. i probije granicu od 1645-1650 ….. koja je onda granica??? LP

Koliko ima još ovakvih firmi na zse???????

SPLITSKA TVORNICA IZ SNOVA Plaća od 17.000 kuna (bruto), nagrada djeci, regres, krediti…
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/136600/Default.aspx

U potpunosti se slažem sa Vama poštovani kolega "kozelj"…. Međutim sagledajmo mogućnost da uđe neki veći igrać u narednom periodu do d.d. i probije granicu od 1645-1650 ….. koja je onda granica??? LP

Dan d se polako približava.

Molio bih poštovane kolege sa iskustvom da daju procjenu kretanja ove dionice u slijedećem periodu od nekoliko dana—–LP

ako oduzmemo porez i prirez (Grad Zagreb)…koliko ce ostati dividende?? thx

New Report

Close