ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 19:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,05
41.736
228
181,50
183,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja već dugo sjedim u ovoj dionici i čekam dividendu. I čekat ću i sljedeću. I onu iza nje. A traderima želim svu sreću.

Ima još puno vremena. Ako vam nije hitno za prodavati, čekajte. Ide ERNT gore više no što mnogi misle. Čekajt FIQ1 i onda donosite odluku.

Mislim kako je posrijedi nekoliko faktora odlučujučih na rast ili pad cijene. Među njima bi mogli svrstati potencijalno dobro izvješće koje bi moglo probuditi volumen a prije svega na kupovnoj strani. Završetak pregovora sa Europskom Unijom također je jedan od faktora s time da moramo biti svjesni tranutka. Naime, uskoro bi bilo realno očekivati vijesti s time da bi pozitivna vijest svakako mogla imati večeg utjecaja od negetivnih vijesti vezane uz EU. Cijena dionica je na razinama gdje smatram da je nakon isplate dividende pad vrijednosti za iznos dividende malo vjerovatan.
Poslovanje bi ove godine trebalo biti značajno bolje.
Pretpostavljam da je s iskrcavanjem gotovo što bi moglo dati pozitivan impuls…

Nekome je trebalo keša gadno…cjeli dan je čućao na 1609 s tih 50komada i na samom kraju prosipao po bidu..

...

Je li 19 svibanj ili 20. svibanj 2011 zadnji dan (špekulativne) trgovine prije isplate dividende. Znam da je bilo potrebno 3 radna dana za uknjižbu u SKDD al zaboravih uključuje li se zadnji dan trgovine kao treći dan ?

dd je 20.05.2011.

Točka 6.
"Dioničarima Društva isplatit će se redovna dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredna
dividenda od 170 kuna po dionici, odnosno ukupno 190 kuna po dionici, pri čemu će se 93,79
kuna isplatiti iz neraspoređene zadržane dobiti iz 2006. i 2009. godine te dobiti ostvarene u
financijskoj 2010. godini, a 96,21 kuna iz dijela zadržane dobiti iz 2001. godine.
Na dio dividende koji će se isplatiti iz dijela zadržane dobiti iz 2001. godine fizičkim osobama će
se, u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, obračunati porez na dohodak od kapitala od 12
posto i pripadajući prirez.
Dividenda će se isplatiti svim dioničarima Društva koji sedmog dana prije skupštine na kojoj se
ova odluka donosi (tj. 24. svibnja 2011.g.) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem
klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva, zavisno o platnoj sposobnosti Društva,
a najkasnije do 30. lipnja 2011.g. sukladno čl. 223. Zakona o trgovačkim društvima.“

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Molio bih poštovane kolege za prognozu kretanja cijene ove dionice u slijedećih nekoliko dana… LP!

Stagniranje uz moguci lagani rast no po meni nista posebno…Dividenda je ako se ne varam 155kn za ekipu iz ZGBa (190-porez) za druge gradove ovisi o stopi prireza, dionica je narasla s 1450 na 1600 nakon objave dividende tako da je dividenda vec uracunata u cjenu dionice…Uz to nemamo bas neko zanimanje investitora za ERNTom odnosno kupnja je dosta slaba, no moguce da ce se dio love iz HTa preliti u ERNT kao i iz INAe no mislim da to nece biti neka veca kolicina…Osobno mislim da ERNT vrjedi vis eod 1600kn, no osim slabe kupnje imamo i jak otpor oko 1640 jer se netko gadno iskrcava (sjetimo se nedavno kako bi se samo pojavljivalji novi paketi od 200komada na asku cim bi se prethodni paket prodao)….Dosta spekulanata je pogubilo novce kupujuci HT po 300 i sada cekaju "cudo" da se iskrcaju pred D-Day , tako da nisam siguran hoce li se puno njih upustati u istu igru s ERNTom

Dakako sve ovisi i o kvartalnom izvjestaju ako on bude dobar to bi trebalo pozitivno utjecati…

Ja sam prodao 50% ERNTa jer sam bio previse izlozen pa cisto da smanjim rizik i taj keš sad stoji sastrane i ceka korekciju nakon dividende i izvjesca HTa, a s ostalih 50% cekam pa sto bude..

No na kraju mislim da je ERNT jako dobra dionica i da ju se isplati imati, ukoliko imas mali ulaz an njoj ja ju nebi prodavao nego drzao jos par godina…Osobno mislim da ERNT ima vecu perspektivu nego recimo HT u iducih 5 godina.

P.S
Imam poprilicno ERNTa i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju ERNTa

...

Danas bi trebalo biti objavljeno izvješće…

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Dobit-Ericssona-skocila-224-posto

samo neka se plahe dušice iskrcavaju na najboljoj hrvatskoj dionici, nekako imam dojam da ni Tesla neće previše odudarati od matice.

objavljeno izvješće švedskog ericssona, uh, kad bi došlo takvo izvješće (u postotku rasta dobiti) i našeg to bilo lijepo (za dioničare), jer onda nebi bilo rasprodaje poslije d-daya
lp
http://www.seebiz.eu/ericsson-dobit-katapultirana-224-posto/ar-1623/

Danas bi trebalo biti objavljeno izvješće…

ne danas, sutra je izvješće za prvi kvartal

http://www.ericsson.hr/investitori/kalendar.shtml#

New Report

Close