ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:05
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,05
41.186
225
181,00
183,50
-1,09%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/ericsson-nikola-tesla-1.900-kuna-kao-prvi-cilj,109402.html

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

Nemojte me nasmijavat, ernt ne bi fundamentalno trebao vrijedit ni 1300, a gdje 1900. I ova je cijena po meni vrlo pretjerana.

Neki će reći da je ovolika zaslugom velike dividende, al ta dividenda svejedno ne može prikrit sve lošije poslovanje – ogroman pad prihoda, ogroman pad dobiti.

A fundamenti? Trenutni p/b je 2, p/e je čak 90!!!

Dugoročni dioničari će ovakvu situaciju gdje se novac izvlači putem dividende primit vrlo loše. A to se već i osjeti po trgovanju. Puno njih izlazi van iz dionice, čak i sam trezor prodaje!

never surrender

Nemojte me nasmijavat, ernt ne bi fundamentalno trebao vrijedit ni 1300, a gdje 1900. I ova je cijena po meni vrlo pretjerana.

Neki će reći da je ovolika zaslugom velike dividende, al ta dividenda svejedno ne može prikrit sve lošije poslovanje – ogroman pad prihoda, ogroman pad dobiti.

A fundamenti? Trenutni p/b je 2, p/e je čak 90!!!

Dugoročni dioničari će ovakvu situaciju gdje se novac izvlači putem dividende primit vrlo loše. A to se već i osjeti po trgovanju. Puno njih izlazi van iz dionice, čak i sam trezor prodaje!

Opet se netko hoće iskrcati,ali su se ovaj puta uhvatili ERNT-a umjesto gradjevinara.
A svi su se uhvatili dividende,što je smiješno,jer tko kaže da će dividenda sljedeće godine biti tolika?
Šta ako bude 70 kn? Onda će davati analize da je novi target 1185,00 itd.

Ne nasjedajte na takve analize,pogotovo sa seebiz-a.
Njih bi isto malo trebala policija pozvati na razgovor,a ne urednike poslovnog.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

@ pero
E baš ću te nasmijavat. Pola imovine ERNT-a je cash. samo na ime kamata će zaraditi 35 000 000 kn.
Odakle ti info da trezor prodaje (mislim prodaje i otpušta nisu iste stvari) Firma je ove godine otpisala 140 000 000 kn a isplaćuje 190 kn dividende po dionici. Daj nemoj ti mene nasmijavat da je ERNT skupo smeće. Inače ovih otpisanih 140 milja daje 105 kn gubitka po dionici, a EPS 18 kn što bi predstavljalo sve skupa cca 165 000 000 kn a što bi prevedeno dalo pe od 13 što nije ni skupo ni jeftino.
Jedina stavka što drži vodu je pad prihoda dosta veliki zadnjih par godina. Uskoro bi se i to trebalo raspetljati odnosno pošto ERNT posluje u "pola svijeta" trebala bi uslijediti stabilizacija prihoda.
Svakako pratiti prihode iz kvaratala u kvartal.

E baš ću te nasmijavat. Pola imovine ERNT-a je cash. samo na ime kamata će zaraditi 35 000 000 kn.
Odakle ti info da trezor prodaje (mislim prodaje i otpušta nisu iste stvari) Firma je ove godine otpisala 140 000 000 kn a isplaćuje 190 kn dividende po dionici. Daj nemoj ti mene nasmijavat da je ERNT skupo smeće. Inače ovih otpisanih 140 milja daje 105 kn gubitka po dionici, a EPS 18 kn što bi predstavljalo sve skupa cca 165 000 000 kn a što bi prevedeno dalo pe od 13 što nije ni skupo ni jeftino.
Jedina stavka što drži vodu je pad prihoda dosta veliki zadnjih par godina. Uskoro bi se i to trebalo raspetljati odnosno pošto ERNT posluje u "pola svijeta" trebala bi uslijediti stabilizacija prihoda.
Svakako pratiti prihode iz kvaratala u kvartal.

Kolega, nisam rekao da je ernt skupo plaćeno smeće, već da fundamentalno ( po poslovanju ) toliko ne vrijedi. Svatko ko zna radit analizu i čitat izviješća će to potvrdit, samo isto tako znamo da tržišnu cijenu određuju i neke druge stvari a ne isključivo poslovanje, pa je cijena takva kakva je.

Al da bi cjena morala bit 1900 il 2100, gdje tu ima rezona??

I ne kužim tu računicu za p/e 13? Otpis je otpis, radi se o vrlo lošem poslovnom potezu koji je rezultirao ogromnim gubitkom i doviđenja, p/e je 80. No i bez tog podatka trend je unazad par godina grozomoran ( bez obzira na financijsku stabilnost tvrtke ). Pravo je čudo da se do sada nije to odrazilo na vrijednost dionice. Očito dio ulagača ( s povećom svotom novca ) i dalje čvrsto vjeruje u ovu tvrtku ( ne sumnjam ni ja ), samo upadljiv je izostanak očitog tržišnog odgovora. Da se dionica trži na burzi bilo koje zapadne burze vidjeli bi itekakvog rokanja cijene na ovakve promjene fundamenata.

never surrender

I ne kužim tu računicu za p/e 13? Otpis je otpis, radi se o vrlo lošem poslovnom potezu koji je rezultirao ogromnim gubitkom i doviđenja, p/e je 80.

Ni ja nisam sklon previse racunanju sa parametrima "što bi bilo kad bi bilo" , vjerujem kako ćete i sami priznati da ove pomalo neuobičajene situacije ni trenutni fundamentalni pokazateji nisu reprezentativni za ocjenu vrijednosti dionice. Također ovaj "loš poslovni potez" kojeg komentirate tako izgleda danas, ali u stvarnosti se radi o ugovoru potpisanom 2005. godine koji je nenaplaćen zbog propasti vodeće kazakhstanske banke koja je garantirala za posao, takvo nesto je bilo uistinu nemoguće predvidjeti.

A i dionica je već poprilično reagirala na otpis duga i loše fundamentalne pokazatelje, čak i uz ovakav dividendni prinos, nema divljanja cijene i malo je vjerojatno da nas očekuje neki značajan skok kako se približava dividend day. Opet je glupo govoriti o ovim "što bi bilo kad bi bilo" pretpostavkama, ali gotovo je sigurno da nije loših fundamentalnih pokazatelja da bi uz ovakvu dividendu gledali ernt na malo višim razinama.

@ pero
Kolika bi trebala biti cijena DLKV, BLJE-a, PTKM, DIOKI-ja, INGR-e,LKPC po pokazatelju PE. Ne može se samo po PE-u ocjenjivat dionicu. Ima nešto u u bilanci, u novčanim tijekovima, u prodaji. Ukratko cijena dionice u sebi odražava buduće dobiti ( tj.vjeru ulagača da će firma i dalje poslovati i ostvarivati dobit) Da nije tome tako kolika bi bila tržišna cijena gore navedenih dionica.

Evo malo ERNT-ovih prihoda i dobiti

Netko dobrano radi na iskrcaju ovih dana……Ili samo pokusava srusiti cjenu za jeftiniji dokup..

Je li netko pratio promjene u TOP 10 proteklih tjedan dana ako bi mogao postati ovdje promjene?

mnogo hvala unaprjed

...

evo, barem to nije teško
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?dat1=25.03.2011&dat2=01.04.2011&dat3=08.04.2011&sifSim=ERNT-R-A%5B/url%5D

Netko dobrano radi na iskrcaju ovih dana……Ili samo pokusava srusiti cjenu za jeftiniji dokup..

Je li netko pratio promjene u TOP 10 proteklih tjedan dana ako bi mogao postati ovdje promjene?

mnogo hvala unaprjed

ZABA , AZ OMF i ERNT prodaju

Jel zna netko da li ernt može graditi LTE mrežu..
Vjerojatno može
Ona će sigurno s vremenom postati dostupna i na hrvatskom tržištu.
A već su se u svijetu pojavili pravi 4 g telefoni, mislim da je htc pustio prvi 4 g telefon.
Brzina 4 g mreže bi trebala biti preko 100m/s
Lte ili 4g bi trebala polako poceti zamjenji 3g ili UMTS mrežu
Evo ja trenutno koristim super moderni telefon 3g i najveca teoretska brzina je 16 mps 8 u praksi je to cca 10
No da li mi imamo uopce nadogradjen ogranak UMTS-akoji se zove HSPA dual carrier?

Ako bi se kod nas krenulo u izgradnju infrastukture za LTE mrežu, Erikson bi onda mogao biti jedan od potencialnih izvođača

ima li netko malo bolje upoznat s lte tehnologijom i gdje je u svijetu u komercialnoj uporabi

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

New Report

Close