ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 02:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
183,10
45.409
248
182,00
183,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Danas se netko podhitno htio iskrcati sa 200tinjak komada…Cekao je cekao na 1625 od jucer sa 125komada, a ostatak razlomio na manje djelove, kad je vidio da nema zainteresiranih po toj cjeni, stavio na 1610 i na kraju prosuo po 1605kn…

Bilo ga je zanimljivo gledati i hvala mu na jeftinom dokupu, a sutra je novi dan…

...

Danas se netko podhitno htio iskrcati sa 200tinjak komada…Cekao je cekao na 1625 od jucer sa 125komada, a ostatak razlomio na manje djelove, kad je vidio da nema zainteresiranih po toj cjeni, stavio na 1610 i na kraju prosuo po 1605kn…

Bilo ga je zanimljivo gledati i hvala mu na jeftinom dokupu, a sutra je novi dan…

Možda čovjek ima informaciju da će cijena pasti i do 1550, možda i niže. Fondovi i veliki igrači igraju opaku igru, što možemo vidjeti na svim dionicama s izdašnijom dividendom. D-day još nije poznat za ERNT, za HT je još daleko. Bit će tu još turbulencija (prilika za zaradu ili pušionu).

Iskreno rećeno baš me briga za fondovsku igru ( jedinu lovu koju sam ikada popušio bila je ona koju sam na početcima svoje invest karijere dao u RBA fondove majku im nesposobnu!! )

ERNT je kvalitetna dionica i zahvaljujući dividendi koja je vrlo fer i izdašna mogu biti miran da padne i na 1200 🙂

iskreno rećeno srce bi me bolilo da se riješim mojih ernt dionica za manju cijenu od 1800 i to najozbiljnije mislim.

Ma neće ona nikam, par posto sim tam, a ovi koji žele zlato bez para – nek si nacrtaju! [thumbsup]

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

Ma neće ona nikam, par posto sim tam, a ovi koji žele zlato bez para – nek si nacrtaju! [thumbsup]

Pogledajte si kupnju šuplja a prodaja uuuuuuuuuuuuu.

1:6, pa kaj onda, na ADPL je 1:9, i onda? Bitna je solidnost firme a ne trenutne špekulacije…

apslutno se slažem !

niti najmanje me ne zanima tko i kako špekulira nego me JEDINO zanima izvještaj za prvi dio 2011 i jedino po tome se vodim u ERNT

Evo, KODT je omjer kupnje i prodaje 1:1, pa uopće nema prometa. Imam i KODT u portfelju da ne bi bilo zabune. Treba kupovati što vrijedi…

Za igru mi služe ddjh, ingr, dlkv, ht, igh – znači sve jako likvidno ali oscilirajuće pa ovisi kako imaš sreće…

Opet je ovaj dosadan..Pa kolko toga ima da se iskrca vec jednom :)…

P.S
Slazem se s gornjim postovima..cekamo FI

...

Nemam puno, i ne iskrcavam se prije dividende, pa nisam poludio. Iskrcavao se na ddjh i igh-u…

Ericsson i Vodafone zajednički pokazali Ericsson Mobile Health

10. ožujka 2011.

Na ovogodišnjem CeBIT-u koji je već tradicionalno održan u njemačkom gradu Hannoveru, Ericsson i Vodafone su zajednički predstavili Ericsson Mobile Health. Unutar posebno dizajniranog "Kutka budućnosti " među brojnim inovativnim rješenjima, posebna je pozornost bila usmjerena na segment zdravstva. EMH se i tu dokazao kao pametno i jednostavno rješenje, koje povezuje pacijente i liječnike te premošćuje jaz između medicine i informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Ericsson i Vodafone su na CeBIT-u 2011 pokazali nova rješenja u mobilnom zdravstvu koja omogućavaju automatski prijenos podataka od bolesnika do liječničkih ordinacija, raznih ustanova za zdravstvenu skrb i bolnica. Sustav utemeljen na radio prijenosu je posebno pogodan za njegu kroničnih bolesnika te za preventivni nadzor pacijenata koji su nedavno otpušteni iz bolnice. AAL (Ambient Assisted Living) rješenja koja se koriste u sustavu zdravstvene zaštite, poboljšavaju skrb o pacijentu i znatno smanjuju troškove, jer pacijenti mogu biti ranije otpušteni iz bolnice. Time se, također, značajno povećava kvaliteta života kroničnih bolesnika.

Za snimanje zdravstvenih podataka, kao što su krvni tlak, puls i vrijednosti plućne funkcije, koriste se senzori koji više ne moraju biti spojeni na uređaj za snimanje preko kabela. Pomoću ugrađenih Bluetooth modula podaci se bežično prosljeđuju u kompaktan uređaj jednostavan za korištenje. Tako snimljeni podaci mogu onda biti preneseni odmah ili u vrijeme određeno za medicinsku procjenu u središnji informacijski sustav i potom pregledani na terminalu u ordinaciji, bolničkom odjelu i slično. Ovo rješenje je dostupno u mobilnoj Vodafonovoj mreži, ne samo u Njemačkoj, već i u inozemstvu. Osim ovog, postoji i čitav niz drugih mogućih scenarija pa i izravan kontakt između pacijenta i njegovatelja.

Unutar posebno dizajniranog "Kutka budućnosti " među inovativnim rješenjima, kao što je ono za punjenje električnog automobila, mobilno plaćanje i NFC (Near field communication) izlog, posebna je pozornost usmjerena na zdravstvena rješenja. EMH se i tu dokazao kao pametno i jednostavno rješenje, koje povezuje pacijente i liječnike te premošćuje jaz između medicine i informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ovaj certificirani medicinski proizvod pruža zdravstvenim profesionalcima relevantne mjerne podatke, a istodobno poboljšava kvalitetu života pacijentima koji ga koriste.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Nešto su se svi natiskali na bidu, 190 kuna dividende na ovu cijenu je gotovo 12% prinosa, a do dividend daya je nešto više od mjesec dana.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

New Report

Close