Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 180,99 | 42.351 | 234 | 181,00 | 182,00 | -0,55% |
zagovornici poreza na dividendu su ili čisti jalnici ili jeftini politički populizam i pokušavanje dobivanja jefnitnih političkih poena, naime, dividenda je ono što je OSTALO nakon što se platio porez mamicu mu !!dakle, platio si porez i onda nakon toga što je ostalo valjda imaš pravo dati sebi i potrošiti kako ti drago , i da se razumijemo, da, ovdje štitim profitabilne i normalne kompanije, a ne sebe, uopće se ne bih bunio da JA platim porez na dividendu kao građanin, jer to ulazi u moje prihode na godišnjoj razini i zato mogu i platiti neki porez, ali sam protiv toga da kompanija mora platiti porez na dividendu ???to je suludo, to je isto kao da nakon što zaradiš novce, platiš porez i sve što treba i nakon toga ti naplačuju transakciju zbog toga što to sjeda na tvoj račun.
I za što bi se molim vas lijepo potrošili novci koje bi uzeli ERNTU-u od dividende ? na zaposlenike u HŽ-u ? na birokrate u državnoj administraciji ? nadam se samo da će se politika napokon maknuti od gospodarstva i pustiti da se počne razvijati
JOTUN, to što prodaju pamet umjesto jabuka, krumpira…ne daje im za pravo- da PREVISOKIM
cijenama , namagarče građane Hrvatske, koji su porezni obveznici i korisnici Proračuna !
A to što je mali dio građana vlasnik njihovih dionica , i što im paše da se podijele u profitu , nastalom
iz previsokih cijene iz UGOVORENOG POSLA , kojeg je ugovarao netko koga boli briga da li
plaća 100 ili 159, jer nije njegov novac- to je predmet moje kritike..
Da su namagarčili građane hrvatske je vaš stav, možda je točan, a možda i nije. U to sada neću ulaziti, ali kako mi izgleda, ne dijeli baš previše ljudi vaše mišljenje.
No ako ste već krenuli pisati tko je i kog u hrvatskoj namagarčio budite toliko pošteni pa krenite po redosljedu na nekim drugim temama. Izbor na zse vam je stvarno širok, INGR, IGH, DKVS, THNK, DLKV, DIOK, INA, PODR… Kad tamo fino izanalizirate magarčenje možete se vratiti na ERNT kao jednu od svojih posljednjih postaja
zagovornici poreza na dividendu su ili čisti jalnici ili jeftini politički populizam i pokušavanje dobivanja jefnitnih političkih poena, naime, dividenda je ono što je OSTALO nakon što se platio porez mamicu mu !!dakle, platio si porez i onda nakon toga što je ostalo valjda imaš pravo dati sebi i potrošiti kako ti drago , i da se razumijemo, da, ovdje štitim profitabilne i normalne kompanije, a ne sebe, uopće se ne bih bunio da JA platim porez na dividendu kao građanin, jer to ulazi u moje prihode na godišnjoj razini i zato mogu i platiti neki porez, ali sam protiv toga da kompanija mora platiti porez na dividendu ???to je suludo, to je isto kao da nakon što zaradiš novce, platiš porez i sve što treba i nakon toga ti naplačuju transakciju zbog toga što to sjeda na tvoj račun.
I za što bi se molim vas lijepo potrošili novci koje bi uzeli ERNTU-u od dividende ? na zaposlenike u HŽ-u ? na birokrate u državnoj administraciji ? nadam se samo da će se politika napokon maknuti od gospodarstva i pustiti da se počne razvijati
slazem se i to je tocno. savjetnik predsjednika RH je takodjer protiv poreza na dividendu, iz ocito ekonomskih razloga, a to je ne daljnjim porezima, ali ono sto postoji u inozemstvu, to je porez na kapitalnu dobit (ili ti kupi prodaj zaradu na trzistu kapitala). Hm…ne znam kako bi se stitili da netko rusi nemilice pa kupuje jeftinije i uzme dvidendu…..dakle, mislim da nece biti ni jednog ni drugog poreza. RH kad bi htjela uzeti svoje, trebala bi krenuti u sredjivanje podstanarskih odnosa, tu lezi nekih 200 mil kn poreza godisnje. To je recimo porez koji postoji ali se slabo ubire. A ima toga jos.
JOTUN, to što prodaju pamet umjesto jabuka, krumpira…ne daje im za pravo- da PREVISOKIM
cijenama , namagarče građane Hrvatske, koji su porezni obveznici i korisnici Proračuna !
A to što je mali dio građana vlasnik njihovih dionica , i što im paše da se podijele u profitu , nastalom
iz previsokih cijene iz UGOVORENOG POSLA , kojeg je ugovarao netko koga boli briga da li
plaća 100 ili 159, jer nije njegov novac- to je predmet moje kritike..
jako mi je zao onih koji su izgleda (opet) promasili dionicu u koju ce uci, pa sipaju zuc jala (npr miami).
srz mog odabira dionica je uz 1) fundamentalne pokazatelje stanja poduzeca i 2) cijene same dionice prema tim pokazateljima i 3) izdasnost dividende.
vrlo sam zadovoljan s odnosom najavljenih dividendi hta, ernta i vira prema cijenama dionica kod mojih ulazaka, ocekujem slicno barem jos od ulpla i kodta.
reinvestirana izdasna dividenda + jedan odrzivi godisnji rast same cijene dionica temeljen na fundamentima * godine pred nama uz cudo slozenog kamatnog racuna i vrijednost portfelja ce solidno rasti…
jeli zan tko kada je dividend day?
Prošle godine ,kolko se sjećam, je ta obavijest bila objavljena negdje sredinom trećeg mjeseca,a valjda će i ove negdje tako bit…
Naše tržište nema veze s ničim. HT raste s dividendom od 8% a ERNT pada s dividendom 12% na uloženo. HT-u padaju prihodi i mali korisnici masovno bježe od njihovog lopovluka, a ERNT povećava prihode (- Kazahstan) koji se može kad tad naplatit i knjižit vanbilančno. ERNT radi 70% za izvoz a HT sve kod nas, mislim na ostvarivanje prihoda. Ludnica.
jesmo li se ovo stabilizirali na 1580-1600? [sealed]
stabilizacija će biti oko 1500 kn
Naše tržište nema veze s ničim. HT raste s dividendom od 8% a ERNT pada s dividendom 12% na uloženo. HT-u padaju prihodi i mali korisnici masovno bježe od njihovog lopovluka, a ERNT povećava prihode (- Kazahstan) koji se može kad tad naplatit i knjižit vanbilančno. ERNT radi 70% za izvoz a HT sve kod nas, mislim na ostvarivanje prihoda. Ludnica.
Ti se šališ, je li, reci da se šališ?
[/quote]
U kojem dijelu?
[/quote]
U kojem dijelu?
[/quote]
U dijelu jesi li pratio ovu dionicu duze od 2 dana?
Pa koliko bi ti da raste,do 3.000?