Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,40 | 8.803 | 48 | 183,00 | 183,50 | 0,82% |
samo polako kolega, po ovim fundamentima ernt više uopće nije dobra prilika. p/e im je sada na visokih 32, samo treba bit strpljiv. ovo je do sada najgora godina za ernt, a još i burza pada
Ah taj Kazahstan… ja nisam upućen u detalje, ako mi netko može reći što to duguju, tko, kako, ima li šanse da se to ipak jednom naplati?? Ili je ovo totalno otpisano?
E stvarno treba paziti s kim posluješ, očito ima još država jadnih kao i naša da je naplativost zapravo glavno o čemu se trebaš brinuti kad sklapaš poslove.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Y6Wk31eTaNWatrGbjqy9Kw==.pdf
Banka koja je izdala garancije trenutno je u problemima tj. financijski se restrukturira. Ako ne ode u stečaj vjerovatno će se to naplatiti!
samo polako kolega, po ovim fundamentima ernt više uopće nije dobra prilika. p/e im je sada na visokih 32 …
nemam namjeru mudrovati, ali mislim da uzimati samo P/E za procjenu nije poželjno, pogotovo u prolaske kroz cikluse, kojima smo bili svjedoci …, a reći ću i zašto:
– EPS je vec postignuta zarada (dobit), a P je trenutna cijena na trzistu, to je naravno jasno,
-sobzirom da cijena dionice sa prelaskom "bull/bear" marketa fluktuira u značajnoj razini, dok dobit "teoretski" kvartalno (od izviješća do izviješća), moguće je pojavljivanje nesrazmjera u p/e pokazatelju,npr:
-uzmimo da firma ima izvrsne rezultate, i visoka očekivanja…, zbog rasta cijene dionica ali još većeg rasta dobiti pokazatelj P/E je relativno nizak, e sada ono što se desilo kod nas i vani, da cijene dionica padaju, pa i p/e pada, jer zadnji izviještaji pokazuju veliku dobit, i upravo se tu dešava taj nesrazmjer da firma prije nego što objavi loš FI, ima nisku cijenu i također nizak P/E, a nakon objavljivanja lošeg FI možemo nositi gaće na štapu …[bye]
-može slučaj biti i obratan, što je trenutno….
a situacija računanja forwrd P/E odnosno omjera između trenutne cijene i očekivane buduće zarade je poželjna, ali sobzirom na na naše prilike to je slučaj za "Vidovitog Milana" [lol]
e sada izviješće, pokušati ću ukratko staviti po meni najbitnije stvari:
1. "Umanjenje vrijednosti potraživanja za kazahstansko tržište od 126,5 milijuna kuna dovelo je
do neto gubitka od 42,4 milijuna kuna. Isključujući taj iznos, ostvarena je dobit od 84,1
milijuna kuna, što je porast od 93,2% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje"
što bi bilo kad bi bilo … [bye]
2. "Likvidnost kompanije ostaje snažna. Ostvaren je pozitivan novčani tok od poslovnih
aktivnosti u iznosu od 99,4 milijuna kuna. Nakon isplate dividende za 2009. godinu od
158,2 milijuna kuna, ukupna novčana sredstva uključujući financijsku imovinu na dan 30.
lipnja 2010., iznose 470,5 milijuna kuna"
pohvalno …
prihod:
3. "Na domaćem tržištu ukupno je ostvareno 170,6 milijuna kuna prihoda od prodaje, 30,7% manje u
odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje"
4. "Na izvoznim tržištima (bez Ericssonovog tržišta) ukupno je ostvareno 221,7 milijuna kuna prihoda
od prodaje, 28,3% više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje"
5. "Na Ericssonovom tržištu ostvareno je 224,8 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast od
13,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine"
ima još toga više na: http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ERNT-R-A
LP
nadam se da nisam zauzeo previše prostora
Pravo zatišje na ERNT…jedva da sam pronašao temu..tek na 5 stranici foruma [undecid]
kolega slavonac priznajem da bi izvjesće bilo bolje, da kazahstanska banka nije zakazala. No ernt nikad nije bio jeftin i za mene je to fondovska dionica. Dakle ući 2-3 mj prije dividende i izaći dan prije
kolega slavonac priznajem da bi izvjesće bilo bolje, da kazahstanska banka nije zakazala. No ernt nikad nije bio jeftin i za mene je to fondovska dionica. Dakle ući 2-3 mj prije dividende i izaći dan prije
Kolega pa npr. BZJK je jako jeftina,pa što im to znači? Kome je prodati? Ovdje bar veći ulagači održavaju kakvu-takvu likvidnost…
Ja rađe biram skuplju dionicu ali da ima svoju publiku za slučaj da se mora bježati glavom bez obzira.
jasno, u bzjk maksimalno 2% portfelja i onda čekat njenu eksploziju. Ja sam u ernt ušao na 1350, nisam trgovao za vrijeme njenog pada na 900kn i onda su fondovi tu dionicu napirili do 1700kn, što mi je bio i target. To govori da je dionica solidna
Ja sam isto relativno dobro pazario na ernt kroz godinu cca godinu dana ostalo mi je 9 ernt na razlici cjene. Nije mi to bio neki turbo profit al na ERNT više ne mogu izgubit glavnicu. Prinos može biti manji ili veći a svaka isplaćena dividenda samo je extra profit.
Ako neko nema trenutni pregled naloga – trgovanja, možda uputa
Kao i na većini dionica, neko Vam silno dragi dioničari želi prodati ERU al ne na 1260 nego daje sve od sebe da to bude iznad 1300
[sealed]