Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 181,84 | 88.373 | 486 | 181,50 | 182,50 | 0,00% |
možda i ne bude značajan pad, pošto bi se mogao vratiti jedan dio dividende od ht-a i ernt-a. Ali gledajući na objavljeno izviješće i pad ht-a. Mislim će pad biti veći kad nestane euforija za dividendom
kakva su iskustva vas koji ste duze unutra sa padom nakon ex div dana?
lp
Veća dividenda veći rast dionice a normalno nakon toga i veći pad poslije dividende,a onda se čeka slijedeća godina i dividenda da bi dionica rasla.
Jučer je bio jedan prilog na TV o suradnji ERNT i RH na poslovima informatizacije zdravstva (narudžbe u bolnice i recepti) kao i poslovi vezani za katastar. Da li je potpisan kakav ugovor i na koji iznos te koji rok. Ima li kakav link o ovim informacijama?
Još prošle godine na 55 milja kuna za bolnice.
gledao sam malo graf za proslogodisnje vrijeme prije div i ak ne grijesim poslije najave, o 70 kn div a to je bilo krajem 3 mj. dionica je sa 1100 dospjela do 1545 nekih tjedan dana prije ex dana a onda oscilirala cca 60kn…
ima ko bolje podatke za to vrijeme il se sjeca?
lp
evo
danke meister 😉
pa bio sam u pravu, odnosno izgleda da iza ex div dana nije nesto padala..drzala se do 20ak dana iza na oko 1500…to je very good [thumbsup]
al svejedno ajmo slijedecih dana svima pokazati perspektivnost i potencijal ove dionice…ne dati spekulantima da ju s dionicom il dvije ruse i ne prodavati po diskontnim cijenama ko danas neki podkraj dana…
lp
gledao sam malo graf za proslogodisnje vrijeme prije div i ak ne grijesim poslije najave, o 70 kn div a to je bilo krajem 3 mj. dionica je sa 1100 dospjela do 1545 nekih tjedan dana prije ex dana a onda oscilirala cca 60kn…
lp
da ali moraš uzeti u obzir globalnu situaciju na burzi prošle godine…pogledaj Graf CROBEXA u tom razdoblju i onda ga usporedi sa ERNT. Vidjeces da su rasli otprilike paralelno. Dakle nije ERNT samo rastao zbog dividenede. Inace nakon ex dividend day-a pao je kratkoročno za cca 70-ak kuna sa 1540 na nekih cca 1470 kn
lp
da ali moraš uzeti u obzir globalnu situaciju na burzi prošle godine…pogledaj Graf CROBEXA u tom razdoblju i onda ga usporedi sa ERNT. Vidjeces da su rasli otprilike paralelno. Dakle nije ERNT samo rastao zbog dividenede. Inace nakon ex dividend day-a pao je kratkoročno za cca 70-ak kuna sa 1540 na nekih cca 1470 kn
[/quote]
da u pravu si, crobi rastao do pocetka 6.mj…al svejedno dobro se drzala dionica i nakon d dana, pala malo i opet up…tak nekak se i atlanska plovidba ponasala prosle godine nakon div dana, svi prodavali ona malo pala i opet up na istu cijenu…
ko pratio ovaj masakr jucer na kraju…kolko ih je prodano po 166xkn?
i ko je prodavao po toj cijeni kad se stalno drzala blizu 1700 …
Prodano je 160 kom u zadnje tri minute. Nekome se žurilo van. Ali na Končaru je zadnjih pola sata bilo još gore.