Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,64 | 21.119 | 115 | 183,50 | 184,50 | 0,27% |
Nije bitna dividenda kada će biti već da je ERNT potcijenjen na ovim cijenama barem za 50% od realne tržišne cijene bez obzira na krizu u svijetu…
RBA OMF svakodnevo kupuje ERNT – valjda znaju što rade. Ja da imam milion kuna- sve bi mrtav hladan sprašio u ERNT.
Moža se netko sijeti ovoga moga posta u budučnosti…
Sretno investitori!
ja sam siguran da cemo se sjetiti tvog posta u buducnosti [wink]
ovaj na 1260 malo kupuje malo prodaje
mozda ima psihičkih trzavica
ajd managerčići srušite to barem do 1000
placam kavicu ako imate muda za to
ovdje necete ostati bez vune, nego bez skalpa.. onako pravo indijanski [lol]
Interesantna dionica
Pozitivno:
1) Vrlo niska zaduženost, što je bitno u kreditnoj krizi
2) Jačanje dollara će se morati pozitivno odraziti na dobit (dollar je jači sada u odnosu na kunu nego u 4. tromjesečju prošle godine).
3) Matica ostvarila rezultate iznad očekivanja, rast na tržištima istočne Europe 15%
4) Ericsson potvrdio pozitivan outlook za tržište istočne Europe u slijedećem periodu
5) Visok dividendni prinos
6) Solidan interes mirovinaca, pogotovo raiffaisena
Negativno:
1) Visoka izloženost commodity driven tržištima u trenutku kada commodities gube vrijednost znači manje investicija u infrastrukturu u budućnosti. Mada će telecom infrastruktura trpiti vjerojatno manje nego građevinska.
2) Relativno visoka zastupljenost OIF-ova u vlasničkoj strukturi koji bi mogli doći pod pritisak da prodaju ako se kriza nastavi.
Ima ko još što dodati.
Visoka zastupljenost obvezatnih mirovinskih fondova a to je dobro jer oni NE PRODAJU već stalno NADOKUPLJUJU. Bilo bi idealno da oni postanu većinski ( uz šveđane, naravno koji imaju 49% vlasnićke strukture u ERNT) a tada bi "oni" odredili cijenu koja je-ja vam kažem, barem 50% diskontna u odnosu na tržište u okruženju.
Kada se dogodi zaokret u trendu na tržištima kapitala u svijetu i kada ga CROBEX poprati- ERNT je vrlo brzo na 3.000, HRK i više!
Sve stoji 100% od mene, ali ima i drugih metoda izvlačenja dobiti kao što su primjerice usluge marketinga ili konzaltinga temeljem ugovora između matice i kćeri –neoporezivo.
da ali to je sve u konačnici oporezivo.ako su chargeali ernt-u usluge marketinga, konzaltinga ili bla bla, povećali su dobit za taj prihod, na što će pak platiti porez
Sve stoji 100% od mene, ali ima i drugih metoda izvlačenja dobiti kao što su primjerice usluge marketinga ili konzaltinga temeljem ugovora između matice i kćeri –neoporezivo.
da ali to je sve u konačnici oporezivo.ako su chargeali ernt-u usluge marketinga, konzaltinga ili bla bla, povećali su dobit za taj prihod, na što će pak platiti porez
[/quote]
Stoji.To su slatke brige a Švedi neće zlatnu koku osakatit izvječenjem dobiti. u to sam siguran. Uz loyalti program zaposlenicima ova dionica u svakom slučaju ima svjetlu budućnost..
Visoka zastupljenost obvezatnih mirovinskih fondova a to je dobro jer oni NE PRODAJU već stalno NADOKUPLJUJU. Bilo bi idealno da oni postanu većinski ( uz šveđane, naravno koji imaju 49% vlasnićke strukture u ERNT) a tada bi "oni" odredili cijenu koja je-ja vam kažem, barem 50% diskontna u odnosu na tržište u okruženju.
Kada se dogodi zaokret u trendu na tržištima kapitala u svijetu i kada ga CROBEX poprati- ERNT je vrlo brzo na 3.000, HRK i više!
hoće, samo za koliko godina?