Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 183,57 | 71.043 | 387 | 183,00 | 184,00 | 0,55% |
[thumbsup]PROCJENE
HAAB: Ciljana cijena dionica Ericsson NT-a 2866 kuna
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Polugodišnji rezultati Ericssona Nikole Tesle u potpunosti su zadovoljili analitičare HAAB-a pa je ciljana cijena dionica postavljena na 2866 kuna, 38,9 posto više od aktualne 2063 kune. Dionice su dobile oznaku "kupiti".
Cijena od 2866 kuna istovjetna je onoj koju au analitičari HAAB-a procjenjivali još potkraj travnja nakon što je donesena odluka o izdašnoj dividendi od 270 kuna. U sklopu 807,5 milijuna kuna vrijedne prodaje (rast od 14,3%), domaća je prodaja porasla 11m4 dok je izvoz porastao 14,8 posto. Pritom je izvoz u Bosnu, Crnu Goru i na Kosovo porastao čak 87,8 posto, na 218 milijuna kuna. Za buduću dinamiku domaćih prihoda ključan će biti nastavak suradnje s Tele2, posebno na razvoju njihovih GSM i UMTS mreža, posebno u svjetlu vrlo ozbiljne konkurencije koje u tom poslu mogu odigrati odruženi Huawei i M SAN Grupa. Analitičari HAAB-a ocjenjuju kako bi na razini cijele godine prodaja trebala iznositi 1,88 milijardi kuna (+5,3%), a glavni generatori rasta bit će domaće i regionalno tržište.
Također, dostignuta profitna marža u prvom polugodištu od 18,3 posto bit će, misle u HAAB-u, teško održiva u ostatku ove i idućoj godini. Dugoročno se ipak može očekivati povećanje udjela sistemskih integracija koje nose veće profitne marže čime bi se unaprijedila i paleta proizvoda i suluga koje kompanija može pružiti.
Usporedne valuacije ENT-a i sektorskih rivala
ENT Prosjek sektora
P/E 13,0 19,6
P/Bv 2,3 2,4
P/S 1,4 1,5
EV/EBITDA 12,6 13,4 [thumbsup]
Ajde nek se i ovaj ENT malo pomakao prema 2100 iako jos uz jako mali promet. Zadnji promet preko 1 mil kn je bio 23.07.
Strpljenja treba ovdje cini se
Tvrtka Ericsson Nikola Tesla u prvom je polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 74,2 milijuna kuna, što je povećanje za 13,6 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Ako i drugo polugodište ostvari neto dobit od 74,2 milijuna kuna, što bi bilo jako dobro, ukupno bi godisnja neto dobit bila 150 milijuna kuna, što ce biti – 25% (od 199M kn u 2007.), tj. pad dobiti u odnosu na 2007.god. Ostalo istrazite sami!!!
Pitam se gdje ce biti cijena ERNT???
Tvrtka Ericsson Nikola Tesla u prvom je polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 74,2 milijuna kuna, što je povećanje za 13,6 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Ako i drugo polugodište ostvari neto dobit od 74,2 milijuna kuna, što bi bilo jako dobro, ukupno bi godisnja neto dobit bila 150 milijuna kuna, što ce biti – 25% (od 199M kn u 2007.), tj. pad dobiti u odnosu na 2007.god. Ostalo istrazite sami!!!
Ma slično je bilo i prošle godine tijekom godine. Na kraju godine se pojavilo još oko 60 milja od financija (oplođuju onaj keš), a imaš ovdje na poslovnom koliko bi trebala biti dobit na temelju polugodišnjeg izvješaja u koji je uračunat i taj prihod od financija (predviđeni iznos od oko 234 milje).
Ne znamo istražiti, gdje bi mogla biti?
Daj leti nemoj vise brljezgat gluposti,neznam sta ti je namjera,ukrcat se ili si se kupio po 3000k i prodao sa gubitkom pa si sad bjesan na ernt….ali ovo je jako dobra dionica ma sto god ti mislio……
Molim Vas, kako ovoga "letija" skinuti sa foruma? Čovijek stalno pljuje po firmi kao da je luđak!
Ne znam što mu je. Na ZSE ima na stotine firmi- ali nema razloga konstantno pisati o ERNT da ne valja i unatoć dobrom izvješću i dobrim poslovnim rezultatima. Znam da je ovo forum i da smo u 21. stoljecu – ali stalno napadati ERNT je degutantno. Molio bih letija da nam na ovom forumu kaze i obrazlozi koje su to po njemu "bolje" dionice od ERNT?!? Mislim da bi ispao smiješan. Mi koji posjedujemo dionice ERNT – vjerujemo u firmu a to je i dokaz da se konstantno u top 10 naj veći dionićara broj prvih dionićara povećava!!!
ERNT je perjanica hrvatskog gospodarstva, sa dobrim brandom, perspektivnim poslovanjem, vrlo dobrim prihodima i rezultatima, firma isplaćuje svake godine dividenu i možemo oćekivti samo RAST cijene i još bolje nove i lijepe vijesti iz ERNT.
Nikad nista nisam napisao protiv Firme, ali jesam protiv lazi i obmana kojim se dizala cijena dionice kako na nasem trzistu tako i globalno zbog cega i u svijeti pada na 1/5 nakadasnje cijene.
Osim toga Teslasani moji dobro proanalizirajte sto vam pricam i ne trpite vise gubitke. Firma je kupovala dionice umjesto da vam isplati vas trud i ulozeni rad. Za 2 dionice vec ste platili porez, a pitanje da li ce te dobiti nakon nekog vremena toliki iznos za obje.
Budite svjesni da ce biti sasvim normalno da cijena ERNT bude i manja od knjigovodstvene, ako se na tim razinama mogu prodavati i nase najbolje dionice (npr.ADRS iili PTKM) i sa daleko sigurnijom buducnosti.
Molim Vas, kako ovoga "letija" skinuti sa foruma? Čovijek stalno pljuje po firmi kao da je luđak!
Ne znam što mu je. Na ZSE ima na stotine firmi- ali nema razloga konstantno pisati o ERNT da ne valja i unatoć dobrom izvješću i dobrim poslovnim rezultatima. Znam da je ovo forum i da smo u 21. stoljecu – ali stalno napadati ERNT je degutantno. Molio bih letija da nam na ovom forumu kaze i obrazlozi koje su to po njemu "bolje" dionice od ERNT?!? Mislim da bi ispao smiješan. Mi koji posjedujemo dionice ERNT – vjerujemo u firmu a to je i dokaz da se konstantno u top 10 naj veći dionićara broj prvih dionićara povećava!!!
ERNT je perjanica hrvatskog gospodarstva, sa dobrim brandom, perspektivnim poslovanjem, vrlo dobrim prihodima i rezultatima, firma isplaćuje svake godine dividenu i možemo oćekivti samo RAST cijene i još bolje nove i lijepe vijesti iz ERNT.
To ti je kao i u životu, zašto pljuvati po lošim ljudima kada je očito da su loši. Pljuje se po boljima od sebe jer ti iz raznih razloga to smeta i neodgovara. Svako neka sam razmisli. Najbolje mu je uspoređivanje sa ADRS i PTKM, baš smiješno.
ERNT je vezan za maticni Ericsson, ali sto se tice globalnog kretanja cijene dionica nije
ERNT posluje sa dobrim rezultatima vec godinama
Za sve one koji tvrde suprotno ajde da vidimo sto ce biti sa ERNT sutra jer je danas cijena Ericssona na Stockholmskoj burzi otisla 6% gore sto nije malo
Slažem se zveki, samo sto sam ja tvrdio da ERNT vrlo dobro posluje i da nema korelacije cijene sa Svedskim Ericssonom.
Sve se odvija kako sam rekao u vezi ERNT- cjene dionica na globalnom tržistu kapitala rastu, dolar jaca , nafta pada, i dosta dobrih vijesti bi nam naseg podcijenjenog ERNT moglo podiči na višu cijenu…
Vidjet ćemo u slijedećim danima…