Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ERNT | 184,52 | 50.927 | 276 | 184,50 | 185,50 | -0,27% |
jako puno se kupilo na 2000,00 ernt,pa mogu zaključiti da je to čvrsti suport,tj dno,mada nije isključeno da postoji duplo dno..ne kupuje samo oif,kupuju i neki drugi,samo što mi to ne znamo…čim se promet na dionici u padu,naglo povećava,to je jako dobar znak..
jako puno se kupilo na 2000,00 ernt,pa mogu zaključiti da je to čvrsti suport,tj dno,mada nije isključeno da postoji duplo dno..ne kupuje samo oif,kupuju i neki drugi,samo što mi to ne znamo…čim se promet na dionici u padu,naglo povećava,to je jako dobar znak..
Hahaha,neko druka ili??…ali 600kn??haha,leti leti
Dragi moji,.. KO druka =ONI koji su napravili ovo od cijena na ZSE,
Budite mudri i kupujte ono sto je jeftino (sto su srusili), a prodajte sto jos ima donekle zadovoljavajucu cijenu, jer i ona uvijek moze pasti na nivoe srusenih ispod BV-a.
Kako da pri tome ne gledate svoj gubitak i kako da vas on ne zakoci??? -Neznam vam pomoci, o tom problemu su pisali Psiholozi.
ERNT =dobit za 1/3 manja nego 2007(1Q) =firma je pojednostavljeno veliki ducan (Swedskih proizvoda u Hr.) Imovina rasprodana(grana,ciglenica,sva proizv. Dizajn na redu), cijela 3 godisnja zarada firme isplacena dionicarima, Koorporacijska dionica imala pad od 30 na 10 SWK. Knjigovodstvena cijena ERNT je kula u zraku koja za zemlju nije vezana ni sidrom, Sutra neka se smanje ugovori, ljudi odu u penziju ili mladji na bolji poso i nema vise Tesle (ne Ericssona koji je i sam svoje swede bacio u bankrot). A cijena dionice 3BV (a ako proanaliziras, BV je ircionalan u slucaju Tesle, mozda je 200BV).
PTKM =4.000.000.000,00kn god. prihoda, dobit pomuzena od drzave dionica 235 kn x 3 Miliona dionica. Netko bi sa 700 Miliona kn kupio stvarnu materijalnu imovinu i (u svijetu madju najtrazenijim) proizvod.
ADRS-p-a =neprocijenjiva vrijednost stvarne imovine (materijalne, nekretnine, turisticki objekti). Ciste gotovine kao da je banka dobit neprestano raste prema Milijardu kn, a dionica ispod BV (Knjigovodstvene).
PODR = Ista prica ko s PTKM, da ne ponavljam.
Da li se vi pitate, tko ima snage odrzavati takvo apsurdno stanjena na trzistu ZSE, ignorirati prave vrijednosti i odrzavati cijenu balonima zraka? Kako dugo je takav nesrazmjer cijena i stvarnih vrijednosti dionica odrziv?
Drukaju oni, koji obicne neiskusne gradjane pozivaju da napuste Braniteljski F. i dodju sami trgovat na ZSE kako bi ih ko Vukovi ovce ne osisali vec Rastrgali, jer ih ne trebaju vise nikada. Tko to predlaze taj je slabouman i nista ne razumije.
Slabo mi dodje kad procitam sta se tu sve pise. Ne cudi me za strance, ali nasi …
Shvatite drukaju i placenici stranih Banaka (OIfondovi u njima) koji imaju ko na dlanu pregled nasih kredita svih vrsta za HT, INU, dionice koje su na MARGIN-ima i sigurno idu u prodaju =pa zasto ih kupiti skupo kad mozes svim sredstvima spustit cijenu pokupit ih za bagatelu. Strane banke se medjusobno i ispomazu. Znanjem i podrzavanjem jedni drugih, dogovorom uvida u sve gradjanske kredite. A i zasto je uspjesni Portfeljo Manager Silvana Milic presla iz ZABE u PBZ??? Prenjela je malo iskusnog Ljudskog SW-a, za trgovanje na ZSE.
Druker je nagovorio poznanika da kupi ERNT po 4200 (oboje Teslasani, na izvoru svake novosti). Covjek je sve shvatio kad je cijena pala na 3200, prodao uzeo gubitak od 100k, doslo mu slabo, ne znam jel se oporavio, ali sad bi trebao bit sretan jer bi ovih dana imao gubitak 218k kn. Pazite to je ENRON, kad su obmanuti radnici vlastite firme.
Drukeri su i ovi katastroficari -dovedu vas na rub zivaca. Prodate bez razloga, a kad krene euforija na njihovim dionicama/targetima nestanu naprasno i uvuku vas u investiciju iznad cijene.
Drukeri su i vlada sa svim javnim RTV i novinarskim kucama (na INU > 3000 kn).
Dobro je da ovdje neki ukazuju na moje pogresne procjene jer ne zelim imati slijepi utjecaj na vas. Ja isto grijesim. Zelim kad nesto napisem da to 10 x istrazite i proanalizirate, a na kraju i sami predvidite moguce scenarije.
Dragi moji,.. KO druka =ONI koji su napravili ovo od cijena na ZSE,
Budite mudri i kupujte ono sto je jeftino (sto su srusili), a prodajte sto jos ima donekle zadovoljavajucu cijenu, jer i ona uvijek moze pasti na nivoe srusenih ispod BV-a.
Kako da pri tome ne gledate svoj gubitak i kako da vas on ne zakoci??? -Neznam vam pomoci, o tom problemu su pisali Psiholozi.
ERNT =dobit za 1/3 manja nego 2007(1Q) =firma je pojednostavljeno veliki ducan (Swedskih proizvoda u Hr.) Imovina rasprodana(grana,ciglenica,sva proizv. Dizajn na redu), cijela 3 godisnja zarada firme isplacena dionicarima, Koorporacijska dionica imala pad od 30 na 10 SWK. Knjigovodstvena cijena ERNT je kula u zraku koja za zemlju nije vezana ni sidrom, Sutra neka se smanje ugovori, ljudi odu u penziju ili mladji na bolji poso i nema vise Tesle (ne Ericssona koji je i sam svoje swede bacio u bankrot). A cijena dionice 3BV (a ako proanaliziras, BV je ircionalan u slucaju Tesle, mozda je 200BV).
PTKM =4.000.000.000,00kn god. prihoda, dobit pomuzena od drzave dionica 235 kn x 3 Miliona dionica. Netko bi sa 700 Miliona kn kupio stvarnu materijalnu imovinu i (u svijetu madju najtrazenijim) proizvod.
ADRS-p-a =neprocijenjiva vrijednost stvarne imovine (materijalne, nekretnine, turisticki objekti). Ciste gotovine kao da je banka dobit neprestano raste prema Milijardu kn, a dionica ispod BV (Knjigovodstvene).
PODR = Ista prica ko s PTKM, da ne ponavljam.
Da li se vi pitate, tko ima snage odrzavati takvo apsurdno stanjena na trzistu ZSE, ignorirati prave vrijednosti i odrzavati cijenu balonima zraka? Kako dugo je takav nesrazmjer cijena i stvarnih vrijednosti dionica odrziv?
Drukaju oni, koji obicne neiskusne gradjane pozivaju da napuste Braniteljski F. i dodju sami trgovat na ZSE kako bi ih ko Vukovi ovce ne osisali vec Rastrgali, jer ih ne trebaju vise nikada. Tko to predlaze taj je slabouman i nista ne razumije.
Slabo mi dodje kad procitam sta se tu sve pise. Ne cudi me za strance, ali nasi …
Shvatite drukaju i placenici stranih Banaka (OIfondovi u njima) koji imaju ko na dlanu pregled nasih kredita svih vrsta za HT, INU, dionice koje su na MARGIN-ima i sigurno idu u prodaju =pa zasto ih kupiti skupo kad mozes svim sredstvima spustit cijenu pokupit ih za bagatelu. Strane banke se medjusobno i ispomazu. Znanjem i podrzavanjem jedni drugih, dogovorom uvida u sve gradjanske kredite. A i zasto je uspjesni Portfeljo Manager Silvana Milic presla iz ZABE u PBZ??? Prenjela je malo iskusnog Ljudskog SW-a, za trgovanje na ZSE.
Druker je nagovorio poznanika da kupi ERNT po 4200 (oboje Teslasani, na izvoru svake novosti). Covjek je sve shvatio kad je cijena pala na 3200, prodao uzeo gubitak od 100k, doslo mu slabo, ne znam jel se oporavio, ali sad bi trebao bit sretan jer bi ovih dana imao gubitak 218k kn. Pazite to je ENRON, kad su obmanuti radnici vlastite firme.
Drukeri su i ovi katastroficari -dovedu vas na rub zivaca. Prodate bez razloga, a kad krene euforija na njihovim dionicama/targetima nestanu naprasno i uvuku vas u investiciju iznad cijene.
Drukeri su i vlada sa svim javnim RTV i novinarskim kucama (na INU > 3000 kn).
Dobro je da ovdje neki ukazuju na moje pogresne procjene jer ne zelim imati slijepi utjecaj na vas. Ja isto grijesim. Zelim kad nesto napisem da to 10 x istrazite i proanalizirate, a na kraju i sami predvidite moguce scenarije.
[/quote]
Nema se šta dodati .
Vrlo hrabar post.Svaka čast
Sve čestitke na hrabrom postu leti.
Mislim da pored spomenutog postoje i drugi parametri koje treba uzeti u kalkulaciju.
1. Tečajna politika pogoduje uvoznicima, a ne izvoznicima poput ERNT-a. Kada bi tečaj EUR narastao na npr. 7,5 ili 8 kn stvari bi bile znatno bolje.
2. Sveopća recesija će sigurno zahvatiti i HR pa tako i ERNT. Za očekivati je pad ili stagnaciju dobiti. No konjukture su prolazne.
3. Broj zaposlenih u ERNT se povećao za 10% od 1Q 2007.
4. Fin. pokazatelji nisu loši….
EPS
2002 97,65 kn –
2003 138,85 kn 42,20%
2004 166,25 kn 19,73%
2005 176,99 kn 6,46%
2006 175,55 kn -0,81%
2007 150,02 kn -14,54%
BV
2002 783,01 kn –
2003 908,04 kn +15,97%
2004 958,85 kn +5,59%
2005 1.119,33 kn +16,74%
2006 1.180,86 kn +5,50%
2007 987,97 kn -16,33%
1Q 2008 1.005,12 kn +1,74%
Yield po dionici je veći od 4% zadnjih 5 godina. Intristički (uz marginu sigurnosti 70%, EPS od 100 kn, growth rate 3% i razinu sigurnih ulaganja od 6%) ERNT bi trebao vrijediti oko 2300 kn.
Ovaj leti ili ti Jeti nije normalan! Toliko od mene. On moze popljuvati naj bolju izvoznu firmu u RH koja oko 2.000.000.000,00 HRK ima prihod i godišnju dobit od oko 200.000.000,00 HRK koja ima zaposlenu toliku hrvatsku inteligenciju i vrijedne i marljive ljude. Sramota što se takav post uopće objavio- AKO PO NJEMU PROPADNE ERNT- OND SI GA JAO HRVATSKOJ. Uspoređivati ENRON i ERNT je suludo i ne korektno. Vjerujte, ako ERNT sa ovakvim pokazateljima ne valja, sa P/E oko 9,1 i ostalim- onda ta osoba ili nema pojma o investiranju i osnovnim elementima ekonomije i burzovnog trgovanja. A još mu netko i čestita na "hrabrom" postu. Pa što je tu hrabro? Ispjuvati i reći da firma vrijedi 600 HRK a ja evo kažem da ERNT vrijedi 4.000,00 HRK i zato sam ga i kupio. I dobio naj veću dividendu (poslje HT) u hrvatskoj i ponosan sam i vjerujem u firmu koja je hrvatska budućnos i još jednom poručujem letiju- ERNT -VIŠE NIKADA, VIŠE NIKADA ISPOD 2.000,00 HRK!!!
Pozdrav svim forumašima poslovnog bilo da vjeruju ili nevjeruju u firmu ERNT ali ne dozvoljavam da se i jedna firma blati i pljuje bez osnova i kompetentnosti u ono što govori! Pozdrav!
tko ne garantira da leti druka prema dole,samo da bi što jeftinije kupio…tako je i merill lynch prije mjesec dana javno rekao da su mol i ina precijenjeni,da je ciljana cijena ine 2350,00…tko garantira da ti lopovi tada nisu kupovali inu,a sada se istovaraju?burza je puna svakakvih muljatora i lažova..ali ja se na to ne osvrćem..govoriti da je ernt u kercu,je u najmanju ruku glupost i budalaština..to je firma..stat pa gledat..dao bog da sve firme u hrvatskoj budu iole blizu poslovanja ernt…
Koliko ovo moze imati utjecaja?
JEDAN od najvećih proizvođača mobitela, Sony Ericsson, izvijestio je o padu svog poslovanja u posljednjem kvartalu za 97 posto što će rezultirati otpuštanjem 2.000 zaposlenika diljem svijeta.
Tvrtke Sony Corp. i Ericsson krivnju za takve porazne rezultate svaljuju na teške tržišne uvjete, veći trošak razvoja i negativan efekt pada dolara. Glasnogovornica Sony Ericssona u Londonu, Lisa Canning, potvrdila je otpuštanje 2.000 radnika tijekom narednih 12 mjeseci kako bi smanjili godišnje troškove za 300 milijuna eura.
Neto zarada Sony Ericssona u posljednjem tromjesečju pala je za 6 milijuna eura dok je samo godina dana ranije zarada iznosila 220 milijuna eura. Prodaja uređaja smanjena je za 9 posto, na 2,8 milijuna, dok je u drugom tromjesečju 2007. godine profit od prodaje iznosio 3,1 milijun eura.
Iz mobilne kompanije potvrdili su kako su očekivali slom i zbog teže konkurencije i zbog slabog rasta tržišta u segmentu srednje i visoke klase mobilnih uređaja. Jedan od glavnih konkurenata Sony Ericssona, Nokia, potvrdila je navedene komplikacije na tržištu, no oni imaju manje briga jer njihova prodaja nema problema.