Energetski certifikati: Stala ionako loša prodaja nekretnina

Naslovnica Forum Komentari članaka Energetski certifikati: Stala ionako loša prodaja nekretnina

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

nesposobna vlada uništit će još ovo malo što je do sada preživjelo krizu [emo_ljut]

još jedna mračna tekovina ministrice igh-dropulić, a što je ova vlada – ponosna nasljednica i podržavatelj svih loših poteza hdz-ove vlade – objeručke prihvatila.

energetsko certificiranje je nasilu napravljeno rutinskim i birokratičkim poslom kako bi ga mogli raditi – i uzimati novce – građevinski inženjeri koji o energetici ne znaju skoro ništa.

u drugim zemljama naglasak je na stručnom pristupu, gdje će stručnjaci za termodinamiku i energetiku napraviti kvalitetne analize s pomoću simulacijskih metoda, a ne zastarjelih i nedovoljno precizinih linernih formula.

obveza skoro nigdje vani nije nametnuta, nego se daju poticaji onima koji to primjenjuju, dakle mrkva umjesto batine, a obvezatnost se planira u duljem vremenskom razdoblju koje možda nikad neće ni doći – to će puno ovisiti o reakciji na terenu. obveza uglavnom postoji za planirane rekonstrukcije, a to radi onaj tko ima novca, svuda osim u hrvatskoj, a ne onaj kome država naredi.

no naš narod voli birati one koji ih smatraju stokom sitna zuba, pa tako naši političari jedva čekaju da uvedu neku gulikošku obvezu koju može raditi svatko, a kad nešto može raditi svatko, onda vrhnje poberu privilegirani.

New Report

Close