copy paste članak sa biznis.ba[smiley7]
Ovaj članak je mogao napisati samo onaj koji ima dionice u Ini pa sad plače što su mu ovih dana pale.
Poznavajući kakvo kvalitetno gorivo prodaje Ina, a i sam imam iskustva sa njihovim “vrhunskim gorivom” vjerujem da će gorivo iz BiH biti na istoj takvoj kvaliteti, pa kad Hrvatski domoljubi polete u Bosnu po to gorivo po nižoj cijeni vidjet će se onda kome će se isplatiti.
Samo da vas podsjetim da je odmah preko puta te rafinerije samo u Slavonskom Brodu 70000 građana sa preko 30000 vozila koji jedva čekaju jeftinije gorivo. A da nepričam o ostalim gradovima uz granicu.
Ljudi, ovo je očajno. Zar jedan tako dobar dnevni list kao što je poslovni da spadne na ovako niske grane i počne objavljivati ovakve nebuloze i netačnosti.
Pa juče sam bio u rafineriji i pričao sam sa njihovim stručnjacima o kvalitetu goriva proizvedenog u rafneriji i ljudi su mi objasnili sve što me interesovalo, napravili uporednu analizu sa kvalitetom nafte u sisku i potvrdili da je rafinerija u brodu uvijek pravila bolje i kvalitetnije gorivo od siska.
Svako ko je akcionar, koga interesuje rafinerija, može da dodje tamo, potraži ljude iz preduzeća i raspita se o svemu.
Pozdrav
P.S. Ako idete tražite Kapiju 1, to je ulaz u rafineriju iz grada, gdje ulaze radnici i auta…