A što su gospoda radila ovih 17 ( sedamnaest ) godina?
Valjda su do sada zbrinjavali osobno obitelj i dalje rođake ( Vedriš sigurno! )? Možda su bili vani na školovanju? [bye]
Venture fondovi pod nadzorom drzave? Mislim da svi znamo kako ce to zavrsiti.
U globalu, ja ne razumijem tu opsjednutost politicara izvozom.Umjesto da podignu proizvodnju u Hrvatskoj na razinu svjetske konkurentnosti tako da ne moramo toliko uvoziti, oni izmisljaju toplu vodu.Pa imamo li mi bolji izvozni proizvod od turizma?Jedino kada turisti dodju na Jadran onda moraju jesti uvoznu ribu i uvozne masline.
28 miliona kuna skijaški kup na sljemenu[thumbsup]
3 miljarde kuna svijetsko rukometno prvenstvo[thumbsup]
100 miljona eura DINAMOV stadion[thumbsup]
3 miljarde eura autoceste po kojima se 8 mijeseci ne vozi niti pas
2 miljarde eura u ugraditi će se u hotela stranog građevinskog materijala hotele koji imaju popunjenost od 70 dana [kiss][kiss]
80 tisuća godišnje novih automobila [kiss]
NEKA NAM BOG POMOGNE DI NAM JE PAMET[cry]
Tip Top, da postoji opcija ocjenjivanja komentara dobio bi palac dolje od mene.
Čemu takav stav prema ovoj incijativi? Je li stvarno potrebno tražiti negativno u baš svemu, pa i najpozitivnijim pojavama? Ovo je do sad najkonkretnije, najjasnije i najstručnije ponuđeno rješenje za razbuđivanje hrvatske ekonomije. Puno bi bolje bilo kad bi taj pokušaj bio dočekan s više povjerenja i podrške, te konstruktivnih kritika. Optužiti nekog za korpumpiranost je danas vrlo lako, probaj nekome vjerovati za promjenu.
I usput, hvala Bogu ako se jesu školovali u inozemstvu, ovdje ih sigurno nisu mogli naučiti da budu dio rješenja, već prije dio problema.
Ovo je do sad najkonkretnije, najjasnije i najstručnije ponuđeno rješenje za razbuđivanje hrvatske ekonomije.
I to si zakljucio iz tih par redaka clanka? Istina je da nije tesko napraviti bolji plan od onoga kojeg trenutno ima Sanader (posto on nema nikakav), ali apsolutno se ne bih slozio da je to “najkonkretnije, najjasnije i najstručnije ponuđeno rješenje”.Crkvencu svaka cast, ali kada sam vidio ostatak ekipe
[undecid]
…Mi ćemo Vas poslušati hgk
Mjere koje će biti predložene Vladi
# Napustiti investicije tipa pelješki most
Branding. Dok EU i svijet “luduju” – francuski projekti: Autoput pod oblake, umjetni kanal 68km samo za windsurf, dok saudijci grade umjetno otočje i sniježne ski dvorane u pustinji, dok se pitamo kako ćemo do Italije kopnenim putem, vi nama branite takove investicije? Novaca ima za povući.
# Napustiti dosadašnje saniranje brodogradnje
slažem se. dolar je pao na 5,01 kn što se tiče ugovaranja isporuke – znate li koliki je dio brodogradnje u našem izvozu u procentima? Izvozu, ne BDPu. Netko ih mora pratiti. Danas vani i brokerski holding, pa i jače knjigovod. servise prati – banka. Question: tko bi trebao pratiti naše brodograditelje?
# Preraspodijeliti ulaganja države prema modernim proizvodnjama
– mrzim se što ću postaviti ovo pitanje ali – NE u RH? Odmah iznad slovenske?!
# Angažmanom privatnih agencija smanjiti sivu ekonomiju i zahvatiti pet milijardi kuna
Pitam se stvarno nije li FINA privatno društvo koje upošljava 5500 ekonomista ili je državno?
Usput, u Londonu u najobičnijoj voćarni ljudi plaćaju režije. (FINA je državna firma koja si sama zarađuje. ali…)
# Identificirati stotinjak tvrtki koje mogu osjetno povećati proizvodnju i izvoz
ja sam mislio da su d.d. preko 30.000.000,00 kn dužna preregistrirati seu j.d.d. i izlistati se na burzu, znate ono otvorite
http://www.abacus-brokeri.hr/?section=trgovanje&b=ZSE?
poveznica – Što mi to nova možemo izvoziti?
slažem se: FINALNI PROIZVODI. npr. Drvna industrija – Spačva vk je kupila za 40 miliona kn novi pogon za proizvodnju namještaja. Dosad je to bio parket – bilo bi prekrasno kada bi prestali talijani praviti namještaj francuzima i švicarcima od slavonskog hrasta, kad bi mi prestali uvoziti od talijana 3ću klasu namještaja jer za prvu – npr. stol od 4.000,00 kn nema prosječni hrvat novca?! 1 down, 99 2go… Idem još izvesti nešto u Beč, kulen ispešl…
# Osnovati Hrvatski institut za razvoj koji radi za Vladu i Sabor
još instituta i mjesta za ekipu radnu. malo ih je
bilo bi lijepo kad bi svaki ugledni pravnik i ekonomist kojih je 8 puta više od pravnika izvozili nešto, makar simbolično na ebayu.
Onda bi znali kako je to teško i da računi u RH ne vrijede već morate ih otvarati u Austriji (kad ćemo to riješiti?).
Pametovati i preslagivati više ne treba, ako smijem izraziti vlastito mišljenje. Opet kad vidim u Londonu agencija, kartičarskih društava, PR agencija, banaka, 4ex šljakera, koliko ljudi radi sa opcijama, derivatima, futures, sekundarnim tržištima kapitala – od pšenice i nafte do putovanja na Mars.
A kako bi bilo da ljudima povećamo min. plaću? Povećavamo minimalac 3-4 puta godišnje za 10tak% ove god. i eto sezonaca, građevinaca, šljakera za mostove i puteve. I eto bosanki berićetnih za ženidbu. Onda smijemo tražiti agilnost, požrtvovnost, da nose posao kući, 10 pa i više sati ostajanja na poslu, 9 2 5 radno vrijeme kao u SAD ili 7 2 4 kao u Kini. Eto razloga za početak pregrijavanja ekonomije u HR. Previše rada u hrvata ha…
PS došla mi je pod ruku predizborna plava brošura HDZa – gdje je plan strategije razvoja daleko pažljivije i detaljnije razrađen. Moj savjet stratezima sa HR foruma – molim Vas pročitajte! Oprostite ako sam bio neugodan.