Ovaj članak doživljavam kao početak toliko potrebne argumentirane i stručne rasprave koja je u cijelosti izostala oko Družbe Adria.
Uloga ekoloških nevladinih udruga je nezamjenljiva, posebno u situaciji kad vlada, poslovni ili potkupljeni stručni krugovi žele bez uvida javnosti provesti ekološki štetne ili opasne zahvate. Istodobno, ekološke udruge mogu neodgovornim istupima s pogrešnim podacima djelovati i kontraproduktivno, raspirivati histeriju umjesto javne rasprave i onemogućavati legitiman i ekološki siguran biznis u tko zna čijem interesu kao što to čini notorni Vjeran Piršić.[smiley7]
ovaj naš ekolog je očito pucao u prazno nadajući se da će neki “metak” pogoditi. kako je to neodgovorno i destruktivno! jedino odlučnost i stručna argumentacija može neutralizirati ovakav populizam.
Sve više i više su mi ti “eko stručnjaci” sumnjivi. Treba biti ekološki osvješčen ali što je previše previše. Mi ćemo paziti na ekologiju a živit ćemo u kamenom dobu. Ja ne bi. Uvijek se sve može razraditi i napraviti kompromis. Da nikada nismo napravili NE sad bi imali redukcije. Jer se sjeća tko od Vas kako je bez struje i vode? Ja mrzim prati suđe kad nema vode 🙂