Poštovane kolege,
Investicija u EIG je bila jedna od mojih lošijih odluka. Ja sam negdje u 9.mjesecu stisnuo zube i prodao sa gubitkom po cijeni oko 50 kn. Da li sam se usrećio? Za sada i ne baš. S tim sam sredstvima ušao u jednu drugu dionicu (sastavnica CROBEX-a) i tu sam pao na točno 1/4 vrijednosti od ulaganja u tih 2 mjeseca.
Da sam ostao u EIG-u izgubio bi manje.
ja sam rasprodao većinu po sistemu daj šta daš..ako padne na 10 kuna možda ih kupim nazad. čisto da ih imam.. kad se puši već naveliko šta je dat par iljada kuna za parsto dionica..
Kažu da će dionice na gore, "kada i najveći optimista postane pesimista". Nije mi jasno zašto se to već ne dešava, jer svi odreda smo već poodavno pesimistični! [lol]
Djava je izgleda dosa po svoje … sta kad skroz padne na 0-5 HRK ??
Ima li neka ZSE kotacija za junk stocks?
Taman kada mislim da sam kupio po najnižoj cijeni, tržište me ponovno "opali" po usijanoj glavi.
Posljednjih para dana trguje se malo pojačanije sa ovom dionicom. Da li je to rezultat "niske prodajne cijene" ili toga što je ostalo još par dana do preregistracije u dionicu PRFC, prosudite sami.
Jedno je ovdje nelogično, a to je da su se cijena EIG-a i Proficija izjednačile. Prema omjeru 1 x 1,4
cijena Eiga bi trebala biti 28 kn, al eto prodaje se po diskontu od nekih 8 kn, što je 40% vrijednosti, a možda bude i većeg diskonta.
Sve u svemu ima trenutno i većih nelogičnosti na burzi, tako da je ovo skoro zanemarivo.
Za 2 – 3 godine trebalo bi se vidjeti tko je ovdje bio lud, a tko je iskoristio situaciju niske likvidnosti, straha i trenutnog stanja "bezperspektivnog ulaganja u dionice".
Pisao bih ovdje još kojekakva svoja razmišljanja, ali vidim da više nema nikakovog smisla.
Jedino što nam je preostalo da se nadamo kako nećemo "umrijeti mladi".
Osobno mislim, bez obzira što vlada ovakvo stanje, da će svi oni koji su imali hrabrosti kupovati na ovim razinama i u ovakovom okruženju osjetiti čari "zarade na burzi". Koliko će dugo morati čekati na to?………………Možda već u preregistraciji osjete dobit. Teško mi je vjerovati (zapravo i pomisliti) da će se Proficio moći nakon pripajanja Eiga kupovati po nekih 15-tak kuna. Ako sam lud, molim Vas da mi to dokažete!
Vidimo se na Proficiju – uskoro!
04.12.2008
Poštovani,
obavještavamo vas da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1. prosinca 2008. godine donio Rješenja:
• broj Tt-08/13710-7 i Tt-08/13711-7, o upisu pripajanja društva EIG d.d. društvu PROFICIO d.d.
Na osnovu navedenog rješenja Središnja depozitarna agencija (dalje: Agencija) provest će korporativnu akciju pripajanja društva EIG d.d. društvu preuzimatelju PROFICIO d.d. i to bez povećanja temeljnog kapitala društva preuzimatelja.
1. U korporativnoj akciji pripajanja društvo EIG d.d. kao pripojeno društvo prenosi društvu PROFICIO d.d. kao društvu preuzimatelju svu svoju imovinu u zamjenu za dionice društva preuzimatelja i to u omjeru 1 : 1,4, gdje se za 1 redovnu dionicu Pripojenog društva, nominalnog iznosa 300,00 kn, dioničarima Pripojenog društva osigurava 1,4 redovna dionica Društva preuzimatelja, nominalnog iznosa 100,00 kn, uz doplatu u novcu u smislu članka 522. Zakona o trgovačkim društvima i sukladno odredbama Ugovora o pripajanju sklopljenog 30. lipnja 2008. godine.
2. Uz upis pripajanja, obavlja se i upis prestanka članstva pripojenog društava EIG d.d. te prestanak vrijednosnih papira pripojenog društva, oznake: EIG-R-A.
Korporativna akcija pripajanja te prestanak članstva i vrijednosnih papira pripojenog društva EIG d.d., bit će provedeni s danom 10. prosinca 2008. godine.
kakva je to doplata u novcu? 160 kuna po dionici [pray] [huh] [smiley]
Jel ima netko Ugovor o pripajanju?
Možda je ta doplata za kompenzaciju razlike pri zaokruživanju kod konverzije dionica, npr. za 7 dionica EIG-a dobije se 9 dionica PRFC, a 0.8 se "izgubi" (7 x 1.4 = 9.8)
Jel ima netko Ugovor o pripajanju?
Možda je ta doplata za kompenzaciju razlike pri zaokruživanju kod konverzije dionica, npr. za 7 dionica EIG-a dobije se 9 dionica PRFC, a 0.8 se "izgubi" (7 x 1.4 = 9.8)
ne možda….nego sigurno je to…
i kolko je to po dionici?