naknada za upravljanje?
I kolege forumaši hoćemo li se naći i dogovoriti? Hajde iznesite pijedloge kome kada odgovara, i koja pitanja ga najviše zanimaju vezano uz poslovanje?
Hm … u komentarima uprave stoji …
Netiranje Zakon o financijskom osiguranju definira kao …
“Obračunavanje (netiranje) je obračun sadašnjih ili budućih plaćanja, obračun obveza na isporuku ili obračun prava koja proizlaze iz jednog ili više ugovora o određenom financijskom poslu pri čemu obračunavanje može značiti prestanak ili ukidanje, ili prijevremeno dospijeće obveze za plaćanje i isporuku, ili na stjecanje kakvog drugog prava. Obračunavanje može značiti i izračun ili procjenu jedinstvene, tržišne, likvidacijske ili zamjenske vrijednosti u svezi s jednom ili više obveza ili prava, a može značiti i konverziju u jednu valutu i/ili utvrđivanje neto iznosa obveze, bilo putem prijeboja, ili na koji drugi način,”
O čemu bi se moglo raditi u slučaju EIG-a?
obveza plaćanja naknade sljedeće godine?[smiley].. ulaganje u američke obveznice? 100 stvari..
jedno je sigurno, na e-mail nećeš dobit odgovor[lol]
Inače evo za paničare citat iz jedne knjige pa da pobjegnu odavde što prije “NAV (nett asset value-neto vrijednost aktive) na to se može gledati kao na “likvidacijsku vrijednost” što znači vrijednost poduzeća u trenutku prestanka rada i prodaje imovine” Kod Eig-a to iznosi skromnih 172 kn po dionici!!! A dalje se navodi ” kada bi tvrtka više vrijedila mrtva nego živa ,to ukazuje na upravo ono što tražite-na rasprodaju”
Pogledajte Novčani tok, zadnjia dva kvartala je odletio sa računa i ima razliku od -98 % u odnosu na predhodno razdoblje! Zna li netko kakve su troškove podmirivali osim smanjenja kratkoročne zaduženosti koja je ionako mala!?
pad dugoročne fin. imovine od 36.386.000 (to je + u cash), ali veliki rasz kratkotrajne fina. imovine od 60.963.000 (- u cash) i pad kratkotrajnih potraživanja od 16.915.000 (opet + u cash)…tu je ugrubo nestao pozitivni cash flow ….ali to još uvijek izgleda super, kad se uzme po kojoj se cijeni trži…
jedno je sigurno, na e-mail nećeš dobit odgovor[lol]
Zašto ne? Jednom sam ga već bio dobio.[smiley]
Samo se bojim da ga ne bi razumio.[lol]
ah da, oko one prodaje? ti izgleda uživaš povlašteni status u odnosu na neke druge kolege, uključujući mene[smiley]
I kolege forumaši hoćemo li se naći i dogovoriti? Hajde iznesite pijedloge kome kada odgovara, i koja pitanja ga najviše zanimaju vezano uz poslovanje?
i ja sam za da se sakupimo ili damo punomoc nekome da zatrazi od firme sve podatke koji nas zanimaju
ja osobno se osjećam nagužen baš od strane forumaša, pa se vi skupite, dajte si punomoći, a ja ću svjedočiti vašim herojskim pothvatima za prava malih dioničara na skupštini, pod uvjetom da dođete..[wink]