Ma dajte ljudi moji! Ova dionica je čista katastrofa. Neznam kako sam uopće nasjeo da kupim 500 kom. po 150 kn u 7. mjesecu. Pazite,…… tvrtka s jednom zaposlenom (wunderkind Maja),…..imaju par kogeneracijskih postrojenja od po 4 MW u Mađarskoj (što je beznačajno) ,…..neke čudne prihode od prodaje nekretnina koji se knjiže tko zna gdje(Proficio!!???),……neto dobit se ne prikazuje realno…..itd…. [bye] Nadam se da neće ići još dolje!
ljudi nemojte se ljutiti, ali nevjerojatno ste dosadni sa jednom te istom pricom, ako vas smeta taj 1 zaposleni i tko zna sto sve ne zasto ste kupovali tu dionicu, ili kupujete onako po osjecaju..natrpajte svi na prodaju sto imate i zdravo, pokupiti cemo nekako vec to[proud]
Koje nekretnine doista posjeduju Maja i ekipa? Može netko ko zna.
Iako mali promet,ipak je lijepo da je nakon dužeg vremena netko uzeo po asku..
koje nekretnine, pa pogledajte FI, nema bas puno dugotrajne imovine te vrste….samo financijska, samo pare i udjeli koji pare znace…[proud]
Izgubio bi okladu jer imam EIG,mada ih sada sigurno ne bi kupio pa makar po 100,00 kn!!
ne razumjem zakaj ne? bile su ti ineresantne na visim rezinama a sad???!!!! mozes malo objasniti!!
jel se javilo jos ljudi za razgovor s majom?
Izgubio bi okladu jer imam EIG,mada ih sada sigurno ne bi kupio pa makar po 100,00 kn!!
Pusti priče za malu djecu, ipak smo ovdje svi punoljetni. [thumbsup]
Ja danas kupio 160 komada po 112 kn. Imao sam casha, a kad je sve počelo rasti jedino što se po asku moglo skinuti a da mi je bilo primamljivo je bio EIG. Nadam se da će se projekti, kakvi god bili, početi uskoro ostvarivati. Diskont od 33% na BV u biti je sam za sebe dovoljan.
Koje nekretnine doista posjeduju Maja i ekipa? Može netko ko zna.
I ja čekam odgovor.
gorma: ” Koje nekretnine doista posjeduju Maja i ekipa? Može netko ko zna. ” I ja čekam odgovor.
evo još jednom “koje nekretnine, pa pogledajte FI, nema bas puno dugotrajne imovine te vrste….samo financijska, samo pare i udjeli koji pare znače… ako vam je najvažnije da tvrtka čije dionice kupujete ima vrijedne nekretnine kupujte Atlas nekretnine
[thumbsup]
EIG ima neke sličnosti sa Private Equity Fondovima, koji u prvih par godina također ostvaruju gubitke, ali nakon toga slijede visoki prinosi, te im je prosječna godišnja stopa prinosa otprilike 25%. Tako je i EIG, par godina gubitka, a ove je trend promijenjen te se polako prelazi u pozitivu. U Private Equity fondove se ulaže na 5-10 godina. Eig je krenuo prije 3 godine, pa za godinu dvije očekujem pravu sliku o ovoj firmi. Ali definitivno smiješno što dionice, depoziti, udjeli i cash koje EIG ima, a po dionici iznose 170 kn, sada možemo kupiti po 110 kn. Kao da udio u Erste Balanced fondu, koji sad košta 175 Eura, kupimo po 110 Eura, pa tko to ne bi htio. Neću se previše izlagati prema ovoj dionici (a i zabrijao sam na poljoprivredu u zadnje vrijeme zbog HSS-a), ali definitivno vjerujem u nju (pogotovo po diskontu od 35%).