Nemoooj opet u EIG jer ćeš opet strepiti hoće li padati. Odi ti lijepo u neke druge dionice koje ne padaju smiley2] A ispod 100 ne znam kako bi išao, pa nije išao ispod 100 ni kad je svaki kvartal imao par milijuna kuna gubitaka, a sad radi s plusom, uz sjajne perspektive za strpljive. Jest da su netransparentni, ali neće ni to trajati dovijeka. Mene ovaj pad ne sekira previše, osim što nemam baš keša za dokup, ali bit će keša i za EIG kad mi se oslobodi lova iz drugih dionica.
Ne strepim da li će padati već me mori to što bi se moglo otkriti kad bi postala firma transparentna [smiley2].
Što e tiče “negativnog izvješća”, pretpostavka je da je ono već bio uračunat te se nije cijena vratila na 150 zajedno s Crobex-om kod zadnjeg rasta, pa tako ni pad nije bio toliko drastičan.
leon swpr: ” Tko god ih je stavio nemoj misliti da je zelen; jer ima minimalno 1200 komada. A mozda je i neki sa dosta vise dionica i pocinje svoj iskrcaj. Moze biti i da je Borut odlucio izaci. Ja sam svoj zadnji dio prodao neki dan i sumnjam da cu ikada vise ulaziti; bar ne dok ne bude malo jasnije gdje se ulaze kapital.[smiley9][smiley9][smiley9] ” dakle, prodao si s gubitkom. čestitam. možda ipak nisi za burzu? pa di ti je računica? ili si kupio prije mene, dakle po ovakvim cijenama. u tom slučaju, ajde još mogu shvatiti. pa što misliš tko su ljudi koji kupuju kad cijene padnu? vanzemaljci? koji bi mogao biti njihov cilj? e moji ulagači…tako ćete bez cijelog uloga ostati uskoro. ova dionica i meni se ogadila, ali ne prodajem s gubitkom makar čamio 10 godina unutra.
Zaradio sam na ELKA-i; tako da sadasnji gubitak i nije strasan (pogotovo sto sam poceo prodavati prije korekcije). Mogu sada opet uci na ovim cijenama i imati cu manji prosjek ulaza, te shodno tome i veci broj dionica nego prije mjesec dana.
U svakom slucaju nisam ni ja ponosan na ovaj izlet, jednostavno nisam dobro proucio materiju prije ulaska; zavaralo me ‘alternativna energija’.
Sa vremenom sam kopao i shvatio da se ovdje u stvari nista ne zna, bez uvrede za ostatak dionicara. Eto, ja postavljam jos jednom pitanje: osim tih energana u Madjarskoj (o cijem poslovanju opet malo tko zna ista) gdje jos EIG ima ulozen kapital (ovdje ne mislim na dionice TNSA i slicne bezvezne poslove, u to mogu i sam direktno ulagati sa time da me ne kace nikakvi porezi kao njih), ‘know-how’, bilo sto?
Ima li ijedan projekt alternativne energije gdje su ukljuceni? Nisam ih vidio ni na konferenicji u Cavtatu??
Da li sam za burzu ili nisam nije mi ni bitno; bitno mi je da zaradjujem vise nego sto oplodjujem kapital na drugim stranama, a ionako trenutno imam samo 3.5% kapitala na dionicama ZSEsmiley9][smiley9][smiley9]
cayman006:
”
leon swpr: ” Tko god ih je stavio nemoj misliti da je zelen; jer ima minimalno 1200 komada. A mozda je i neki sa dosta vise dionica i pocinje svoj iskrcaj. Moze biti i da je Borut odlucio izaci. Ja sam svoj zadnji dio prodao neki dan i sumnjam da cu ikada vise ulaziti; bar ne dok ne bude malo jasnije gdje se ulaze kapital.[smiley9][smiley9][smiley9] ” dakle, prodao si s gubitkom. čestitam. možda ipak nisi za burzu? pa di ti je računica? ili si kupio prije mene, dakle po ovakvim cijenama. u tom slučaju, ajde još mogu shvatiti. pa što misliš tko su ljudi koji kupuju kad cijene padnu? vanzemaljci? koji bi mogao biti njihov cilj? e moji ulagači…tako ćete bez cijelog uloga ostati uskoro. ova dionica i meni se ogadila, ali ne prodajem s gubitkom makar čamio 10 godina unutra.
”
Zaradio sam na ELKA-i; tako da sadasnji gubitak i nije strasan (pogotovo sto sam poceo prodavati prije korekcije). Mogu sada opet uci na ovim cijenama i imati cu manji prosjek ulaza, te shodno tome i veci broj dionica nego prije mjesec dana.
U svakom slucaju nisam ni ja ponosan na ovaj izlet, jednostavno nisam dobro proucio materiju prije ulaska; zavaralo me ‘alternativna energija’.
Sa vremenom sam kopao i shvatio da se ovdje u stvari nista ne zna, bez uvrede za ostatak dionicara. Eto, ja postavljam jos jednom pitanje: osim tih energana u Madjarskoj (o cijem poslovanju opet malo tko zna ista) gdje jos EIG ima ulozen kapital (ovdje ne mislim na dionice TNSA i slicne bezvezne poslove, u to mogu i sam direktno ulagati sa time da me ne kace nikakvi porezi kao njih), ‘know-how’, bilo sto?
Ima li ijedan projekt alternativne energije gdje su ukljuceni? Nisam ih vidio ni na konferenicji u Cavtatu??
Da li sam za burzu ili nisam nije mi ni bitno; bitno mi je da zaradjujem vise nego sto oplodjujem kapital na drugim stranama, a ionako trenutno imam samo 3.5% kapitala na dionicama ZSEsmiley9][smiley9][smiley9]
A ostatak?
Ne da mi vrag mira, pa stalno gledam kako vam ide. Tu sam proveo dosta vremena, puno loših uspomena, poput onog čuvenog naloga od 40000+ komada na prodaji kad je krenula prema 200, A što ćeš nadam se da oni koji su odlučili tu ostati mogu progutati sve negativnosti vezana za EIG.
BTW
Ulazio s prosjekom 142 (132,150,152 pa djelomični izlaz na cca 158 ako se dobro siječam), a izlaz cca 117, pa računajte koja pušiona.
Sve me nekako svrbe ruke, pa mislim možda opet…
Što vi mislite može li ispod 100 ovih dana dok je sve još mutno na ZSE?
Upravo zbog zaustavljanja rasta, znam da dionica vrijedi.
HugoChavez: ” Ne da mi vrag mira, pa stalno gledam kako vam ide. Tu sam proveo dosta vremena, puno loših uspomena, poput onog čuvenog naloga od 40000+ komada na prodaji kad je krenula prema 200, A što ćeš nadam se da oni koji su odlučili tu ostati mogu progutati sve negativnosti vezana za EIG. BTW Ulazio s prosjekom 142 (132,150,152 pa djelomični izlaz na cca 158 ako se dobro siječam), a izlaz cca 117, pa računajte koja pušiona. Sve me nekako svrbe ruke, pa mislim možda opet… Što vi mislite može li ispod 100 ovih dana dok je sve još mutno na ZSE? ” Upravo zbog zaustavljanja rasta, znam da dionica vrijedi.
A možda je taj nalog značio stop možebitno neugodnoj situaciji za večinske vlasnike, da se ne bi ozbiljnije zapitalo što je to EIG i što ono radi. Možda bi Hanfa ukidala trgovanje i sl. Možda bi u toj situaciji isplivalo nešto što je za sada još skriveno.
Malo koja firma ima love koliko ima Eig. Zato ti je ova rečenica o ukidanju s burze bezvezarija. Ukidaju se one dionice koje imaju dug veći od temeljnog kapitala. Po tome će Eig biti zadnji koji bi bio izbačen s burze.
Kad sam rekao ukidanje trgovanja, mislio sam na poništavanje transakcija.
Malo sam se krivo izrazio…
danas solidan promet za Eig, kolko mi se čini sve je bilo po bid-u, ali manje pojedinačne transakcije, zadnjih nekoliko mjeseci vrlo nepopularna dionica za male ulagače, a očito ih je dosta unutra.
Ima li netko od forumaša da je ovih dana prodavao?
danas solidan promet za Eig, kolko mi se čini sve je bilo po bid-u, ali manje pojedinačne transakcije, zadnjih nekoliko mjeseci vrlo nepopularna dionica za male ulagače, a očito ih je dosta unutra.
Ima li netko od forumaša da je ovih dana prodavao?
Kupovao danas![smiley2]