na temi Aureus equity na susjednom forumu pišu da su utrpali 25 milja u njemačku tvrtku koja se bavi proizvodnjom solarnih ćelija i u jednom danu je dionica izgubila trećinu vrijednosti (jer je već bila napucana do bola,tržišna kapitalizacija u tom trenutku je iznosila 1,9 milijardi eura (57 eura x 33 mil. dionica), a pazite ovo P/B 10, P/E 63 i P/S 2,5!
I onda u petak:
FRANKFURT, Oct 26 (Reuters) – Solar power systems maker Conergy (CGYG.DE: Quote, Profile, Research) slashed its full-year guidance on the back of delivery delays for solar modules and said it expects a net loss for 2007, hammering its shares on Friday.
Conergy shares fell by more than a third to 35.99 euros by 0755 GMT.
“The profit warning does not come as a surprise as we did not believe in the former company guidance. However, the extent is really a shock,” Sebastian Growe, analyst at Equinet wrote in a note.
znam da nije baš ista priča ali zamislite što bi sa tom lovom napravili sa cijenom Eiga, s tim da Eigu tek trebaju cijenu dogurati do neke relativno fer vrijednopsti, pa ju tek onda krenuti napuhivati
jel istina da je EIG raspisao natjecaj za radno mjesto “muska sekretarica” ?
Ovako, u nekonsolidiranom izvješću za 1Q stajalo je 5.848.000 dobiti, da bi u konsolidiranom bilo cca 7.5 milja. Dakle, i društva iz konsolidacije donijela su dobit, a ne nekakva tamo prodaja Adriatic Net-a Luksuznim Vilama koja se ionako desila kasnije. Slijedeća stvar, i izvješće za 2Q je bilo pozitivno – dakle, već imamo konstantu, sa otprilike jednakim prihodima po kvartalu. Prihod od prodaje Adriatic Net izgleda nije knjižen ni u prvom ni u drugom kvartalu jer koliko ja vidim ukupan prihod tvrtke za 1H je 23.683.000 i to po 11-12 milijuna za svaki kvartal (NEMA izvanrednih prihoda pa je ovo konstanta!), pa tako nema ni navedenog knjiženja prodaje od 25 milijuna. Isto tako, prodaja Adriatic Neta bila je nakon izvještaja za 1Q, u to sam siguran, pa ne znam šta ovi u Lideru misle reć s tim da je to već prikazano u izvještaju za 1Q. Mislim da bi se moglo desiti da se to proknjiži tek u izvješću za 3Q, a to znači da će dobit bit brutalna. Možda to gospon kamatar zna pa zato ovako agresivno ulazi dok još nije izašlo izvješće. Btw Proficio je u 3Q izvještaju koji je neki dan izašao knjižio veliki minus, a obzirom da su Luksuzne Vile koje su kupile Adriatic net u njegovom vlasništvu, moguće je da je minus dijelom nastao troškom navedene kupnje. A što se tiče Lider Pressa, ovo nije prvi put da brzopleto iznose netočne informacije, pa ih stoga već duže vrijeme ne shvaćam ozbiljno.
U potpunosti se slažem sa gore napisanim, i meni se čini da su mnoge informacije u članku netočne. Novinar si je dao truda, ali je večinu stvari ipak nagađao. Najneozbiljnija je tvrdnja da je dobit 1Q rezultat jedne transakcije. Financijski prihodi iz kvartala u kvartal konstantno rastu, i u 1Q 2007. nisu po ničemu iskakali od trenda. Razlika između rezultatu 1Q i 2Q je u negativnim tečajnim razlikama i financijskim rashodima. Ne vidi se niti naznaka “velikog prihoda od jedne transankcije”. Sve u svemu, članak je solidan, ima nekih činjenica koje su mi ranije bile nepoznate, ali na žalost i mnogo nebuloza. Žao mi je što su neki prodali dionice nakon objave tog članka, osobno mislim da članak sam po sebi ne znači ništa i da negativne vijesti iz njega nemaju stvarnu podlogu negu su plod mašte novinara.
Isto tako, prodaja Adriatic Neta bila je nakon izvještaja za 1Q, u to sam siguran, pa ne znam šta ovi u Lideru misle reć s tim da je to već prikazano u izvještaju za 1Q. Mislim da bi se moglo desiti da se to proknjiži tek u izvješću za 3Q, a to znači da će dobit bit brutalna. Možda to gospon kamatar zna pa zato ovako agresivno ulazi dok još nije izašlo izvješće.
Točno, Adriatic Net je prodana 22.05. i ta prodaja nikako ne može biti prikazana u izvješću za 1.kvartal kako piše u tom članku. Zašto nije to prikazano ni u polugodišnjem izvješću, ne znam, ali onda bi trebala biti proknjižena u izvješću za 3Q koji očekujemo uskoro.
Uf, Arap ako je to istina, ne samo da EIG brine o ravnopravnosti spolova,
već se i broj zaposlenika POVEĆAVA 100%.
sretno nam svima [smiley2][smiley2][smiley2]
jel istina da je EIG raspisao natjecaj za radno mjesto “muska sekretarica” ?
di si to vidio?
S obzirom na to da se prodaja Adriatic neta ne vidi nigdje u dosadašnjim izvještajima, te da je kupac Proficio prikazao 55 milja kuna gubitka u 3Q, vrlo je moguće da će ta dobit biti prikazana kod EIG-a upravo sada. Ako je to istina, bit će veselo kad se izvješće pojavi. Ulazak novog igrača u top 10 dodatno ide u prilog ovoj teoriji. Živi bili pa vidjeli.
Arap: ” jel istina da je EIG raspisao natjecaj za radno mjesto “muska sekretarica” ? ” di si to vidio?
si zainteresiran, ha? al osnovni zahtjev ti je “dobro poznavanje jezika”[smiley1]
super24: ” Arap: ” jel istina da je EIG raspisao natjecaj za radno mjesto “muska sekretarica” ? ” di si to vidio? ” si zainteresiran, ha? al osnovni zahtjev ti je “dobro poznavanje jezika”[smiley1]
Da, pokaži nam natječaj, odma se javljam
super24:
”
Arap: ” jel istina da je EIG raspisao natjecaj za radno mjesto “muska sekretarica” ? ” di si to vidio?
”
si zainteresiran, ha? al osnovni zahtjev ti je “dobro poznavanje jezika”[smiley1]
kojih jezika?
uostalom, ja kao dionicar bih jako dobro radio za dobrobit svoje firme[smiley2]
uostalom, ja kao dionicar bih jako dobro radio za dobrobit svoje firme[smiley2]
nikaj ne saljem! pa da onda imate izvjesca prije ostalih!
iovako se izvjesca tumace na forumu kako ko hoce, a onako bi ih jos i pisali kako ko hoce, e nemere[smiley1]