U pravu ste svi, ja isto kažem, ako neće biti barem 2 milje kuna dobiti u 3Q odo i ja. Ali nadam se da neću izlaziti. Ne vjerujem da bi novi igrač ulazio u ova teška vremena u top 10 da nema neke informacije. Zato još uvijek vjerujem u EIG i Maju Rakvin (čak i u njezine depozite).
Zar nam ne bi trebalo biti zanimljivije konsolidirano izvješće, a ono izlazi sredinom studenog.
Samo neka EIG i dalje kupuje TNSA. Bit će od toga velika lova.
Samo u 3Q barem pola milje od dividende.
Nije lako bit dioničar EIG-a ,sve ovisi o tome dali je maja imala pms kad je slala izvješće na zse .
1. PROFICIO D.D. 1.121.848 73,01 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 52.075 3,39 Skrb. račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 42.724 2,78 Skrb. račun
4. PODRAVSKA BANKA D.D. 12.099 0,79 Skrb. račun
5. TVORNICA STOČNE HRANE D.D. 7.297 0,47 Osnovni račun +260
6. HPB D.D. 7.083 0,46 Skrb. račun
7. VOLKO D.O.O. 6.747 0,44 Osnovni račun
8. ROJC BORUT 6.009 0,39 Osnovni račun
9. ANTIĆ JOSIP 5.000 0,33 Osnovni račun
10. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 4.812 0,31 Osnovni račun
Ukupno: 82,37
U ponedjeljak promet od 1.111 komada
1. PROFICIO D.D. 1.121.848 73,01 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 52.075 3,39 Skrb. račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 42.724 2,78 Skrb. račun
4. PODRAVSKA BANKA D.D. 12.156 0,79 Skrb. račun +57
5. TVORNICA STOČNE HRANE D.D. 7.297 0,47 Osnovni račun
6. HPB D.D. 7.083 0,46 Skrb. račun
7. VOLKO D.O.O. 6.747 0,44 Osnovni račun
8. ROJC BORUT 6.009 0,39 Osnovni račun
9. ANTIĆ JOSIP 5.000 0,33 Osnovni račun
10. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 4.812 0,31 Osnovni račun
Ukupno: 82,37
– U utorak protrgovano čak 318 dionica
Ne znam zasto ste svi odjednom odlucili prodavati? Moje misljenje je da uz sve te negativnosti (koje su se vec dobrano i odrazile na cijenu) mozemo cekati i neku dobru vijest. Steta je izlaziti iz firme kad je na niskoj cijeni; pogotovo sto ne znam kako lose vijesti je vise ne mogu toliko spustiti koliko bi je jedna dobra vijest mogla dignuti.
Ja sam do daljnjega zaboravio na taj novac; i nadam se da i Maja ponekad baci pogled na ovaj forum i procita da ipak i mali ulagaci imaju malo mozga i da se pitaju sto se to tamo dogadja. Najcudniji su ti prijasnji gubici love; kao da je dolazilo do nekakvoga pranja love sa svim tim umrezenim firmama.
Hajde Majo malo zasuci rukave; i pitaj ovdje na forumu sto sa tim kapitalom; mislim da bi nas 99% bolje baratalo sa EIG-om od nje (ustvari ona tu jos najmanje i odlucuje).[smiley9][smiley9][smiley9]
btw ovaj clanak u lideru nije napisan da bi dizao cijenu; vec upravo suprotno, da izazove nelagodu i pesimizam kod malih ulagaca
[ ” Zar nam ne bi trebalo biti zanimljivije konsolidirano izvješće, a ono izlazi sredinom studenog.
[/quote]
apsolutno se slažem, ali i dobro nekonsolidirano će nas razveseliti, što se tiče prodavanja ja recimo ne mislim prodavati
[smiley2]
ja mislim, samo ne po ovoj cijeni..
ja mislim, samo ne po ovoj cijeni..
Da vam iskreno velim, ja jednog dana mislim prodati sve svoje dionice. [smiley1]
Neću ih valjda sinovima ostavljat da i oni popizde od njih
Ovako, u nekonsolidiranom izvješću za 1Q stajalo je 5.848.000 dobiti, da bi u konsolidiranom bilo cca 7.5 milja. Dakle, i društva iz konsolidacije donijela su dobit, a ne nekakva tamo prodaja Adriatic Net-a Luksuznim Vilama koja se ionako desila kasnije.
Slijedeća stvar, i izvješće za 2Q je bilo pozitivno – dakle, već imamo konstantu, sa otprilike jednakim prihodima po kvartalu.
Prihod od prodaje Adriatic Net izgleda nije knjižen ni u prvom ni u drugom kvartalu jer koliko ja vidim ukupan prihod tvrtke za 1H je 23.683.000 i to po 11-12 milijuna za svaki kvartal (NEMA izvanrednih prihoda pa je ovo konstanta!), pa tako nema ni navedenog knjiženja prodaje od 25 milijuna. Isto tako, prodaja Adriatic Neta bila je nakon izvještaja za 1Q, u to sam siguran, pa ne znam šta ovi u Lideru misle reć s tim da je to već prikazano u izvještaju za 1Q. Mislim da bi se moglo desiti da se to proknjiži tek u izvješću za 3Q, a to znači da će dobit bit brutalna. Možda to gospon kamatar zna pa zato ovako agresivno ulazi dok još nije izašlo izvješće.
Btw Proficio je u 3Q izvještaju koji je neki dan izašao knjižio veliki minus, a obzirom da su Luksuzne Vile koje su kupile Adriatic net u njegovom vlasništvu, moguće je da je minus dijelom nastao troškom navedene kupnje.
A što se tiče Lider Pressa, ovo nije prvi put da brzopleto iznose netočne informacije, pa ih stoga već duže vrijeme ne shvaćam ozbiljno.
E kad bi Hanfa znala i mogla pratiti pozadinu novinskih clanaka i ‘vijesti’ koje direktno i snazno utjecu na cijenu i raspolozenje oko neke dionice; to bi bilo odlicno. Netransparentne firme poput EIG-a su vrlo ranjive pri objavi svake vijesti (posto dolaze na kapaljku), pa tako i neka ‘glasna razmisljanja’ u medijima mogu stvoriti jako lose ozracje. Zasto nema konkretnijih podataka i brojeva u clanku; mozda se tu krije odgovor. Nisam pametan; ali nesto u cijeloj toj prici ‘ne stima’; ili se neko lijepo igra sa FI-jevima EIG-a.[smiley9][smiley9][smiley9]
topalov5:
”
super24: ” pa ne raspolaze maja sa 400 miliona.. otkud ti to? ” U pravu si, kapital je 260 milijuna a ne 400. Al dobro, i sa tim bi trebala biti u stanju zaraditi 2 milijuna u 3 mjeseca. Nema Viro puno veći kapital pa je zaradio 50 milijuna. Ajde Majo naprijed, zaradi nam milijune!
”
Majo kupi od HYPA svu petrokemiju pa da vidiš para za 6 mjeseci. .Najmanje duplo.
tko je gledao mad max-a III zna da bi se izmedju PTKM I EIG-a lijepa simbioza mogla kreirat 🙂
mika: ” topalov5: ” super24: ” pa ne raspolaze maja sa 400 miliona.. otkud ti to? ” U pravu si, kapital je 260 milijuna a ne 400. Al dobro, i sa tim bi trebala biti u stanju zaraditi 2 milijuna u 3 mjeseca. Nema Viro puno veći kapital pa je zaradio 50 milijuna. Ajde Majo naprijed, zaradi nam milijune! ” Majo kupi od HYPA svu petrokemiju pa da vidiš para za 6 mjeseci. .Najmanje duplo. ” tko je gledao mad max-a III zna da bi se izmedju PTKM I EIG-a lijepa simbioza mogla kreirat 🙂
Kupila Maja TNSA po koliko ono 7600,oo.[smiley6]