Ja ga smatram dobrim i mislim da do kraja godine počevši od danas , će ta dionica zabilježiti najveće rast na tržištu.
super24:
”
gdja maja rakvin.. ”
Što ne znači da je udana, ako se ja kužim u te stvari.[smiley2]
Meni ovaj članak izgleda više kao pokušaj da se EIG približi investitorima (vjerovatno je iniciran upravom), ali je izgledao izazvao totalno sauprotni efekat.
Pozdrav
meni ovaj clanak izgleda kao poziv na prodaju prije nego sto izadje FI, ali nije izazvao nikakav efekt[smiley1]
vorda:
”
super24:
”
gdja maja rakvin.. ”
Što ne znači da je udana, ako se ja kužim u te stvari.[smiley2]
Meni ovaj članak izgleda više kao pokušaj da se EIG približi investitorima (vjerovatno je iniciran upravom), ali je izgledao izazvao totalno sauprotni efekat.
Pozdrav
”
meni ovja clanak izgleda kao poziv na prodaju prije nego sto izadje FI, ali nije izazvao nikakav efekt[smiley1]
Meni izgleda da je to poziv na kupnju, pogotovo onaj dio da usporedivši slične kompanije vani da bi cijena trebala biti 500 kuna. Nekako mi svi krivo čitate ili se nalazite na kupnji? Ovo drugo bi bilo prije. Evo, moja kupnja je prošla prije pola sata. Vi čekajte.[smiley1][smiley1][smiley1]
meni ovaj clanak izgleda kao poziv na prodaju prije nego sto izadje FI, ali nije izazvao nikakav efekt[smiley1]
i meni ovo izgleda upravo tako.
zadrhtao sam kad sam ga procitao.. no reko ovakvi intervjui nisu nikad slucajni.. pa cemo pricekati jos malo.. po ovoj cijeni ce se dati i poslije prodati..
Iz famoznog članka…
S obzirom na to da na velikom energetskom tržištu ima malo velikih kompanija, tako mala okretna kompanija, smatraju u EIG-u, može naći prostor za sebe. U prilog mu ide i to da Hrvatska nema dovoljnu količinu vlastite energije, a s pristupanjem EU rastu i zahtjevi da se u ukupnoj količini proizvedene energije poveća proizvodnja energije dobivena na ekoloških prihvatljiv način.
Direktorica naglašava da, iako je EIG počeo ulagati u Mađarskoj, namjerava iskustvo pretočiti i u projekte u Hrvatskoj. Hrvatsko se tržište tek odnedavno počelo otvarati i deregulirati, a u pokretanju projekata čiste energije u Hrvatskoj trebao bi pomoći tarifni sustav koji je ljetos stupio na snagu, a kojim se propisuje cijena struje iz obnovljivih izvora i kogeneracije.
– Pratimo zbivanja i kontaktiramo s partnerima. Od srpnja je malim kompanijama omogućeno da se pojave na tržištu i kao proizvođači i kao prodavači struje. I dok je u Hrvatskoj taj proces počeo nedavno, u Mađarskoj traje već dulje – kaže Rakvin dodajući da će EIG partnere tražiti među manjim potrošačima energije i da je privatizacija HEP-a u kontekstu otvaranja i deregulacije tržišta, gdje će se otvoriti prostor za EIG. Budućnost EIG-a, prema direktoričinim riječima, svijetla je
A onda ova vijest sa poslovnog…., pa…., kad krenu projekti u RH biti će svega….
http://www.poslovni.hr/58369.aspx
Strpljenja…., strpljenja, nagrada će uslijediti…., pozdrav i “nestrpljivima” [smiley7] koji poklanjaju dionicu po 130,01 kn…., sad već po okruglih 130…
Sad mi je malo žao što nisam bio strpljiviji na kupnji jer sam se mogao podebljati po znatnijem diskontu…, no kad krene biti će to potpuno sporedna stvar….
Definitivno jedna od najzanimljivijih dionica na sceni. Prvo ulet Zefa u top 10, sad ovaj članak… Bit će svega.
Definitivno jedna od najzanimljivijih dionica na sceni. Prvo ulet Zefa u top 10, sad ovaj članak… Bit će svega.
Konačno je i onima iz top 10 postalo u interesu da ova dionica krene up. Nakon ovoga i FI, slijedi domino efekat. Za sada su kockice još uvijek jeftine. Tko želi da zaigra u ritmu EIG-a?[smiley2]
sto mislite da li je usao u TOP10 na temelju fundamentalne analize, tehnicke analize, citanja postova na forumu, ili je u pitanju nesto cetvrto??
topalov5:
”
”
sto mislite da li je usao u TOP10 na temelju fundamentalne analize, tehnicke analize, citanja postova na forumu, ili je u pitanju nesto cetvrto??
Mislim da Zefi najbolje leži fundamentalna analiza [smiley1]
topalov5: ” Definitivno jedna od najzanimljivijih dionica na sceni. Prvo ulet Zefa u top 10, sad ovaj članak… Bit će svega. ” sto mislite da li je usao u TOP10 na temelju fundamentalne analize, tehnicke analize, citanja postova na forumu, ili je u pitanju nesto cetvrto??
sumnjam da misli izgubit na ovoj dionici, prije da će to poduplat.
Ono sto je dobro je izlazak u javnost sa ovim detaljima o vlasnickim odnosima. Da sam ja na mjestu gazde, isao bi (u doglednoj buducnosti) na dokapitalizacije i SPOe jer je njihov core business kao stvoren za expanziju. Ne vidim razlog zasto se ide u partnerstva sa stranim ulagacima kod ovakve pregrijanosti burze.
Na kraju krajeva, vecinski ima velikih 73% koji mu garantira mnogo toga u buducnosti. Nije im valjda to malo.
Bar sam se tome nadao. Vidjet cemo.
Ali kljucni preduvjeti za to su: privlacenje ulagaca, prikazivanje dobiti te barem privremeno zatvaranje spine rashoda. POUZDANO ZNAM da su njihovi energetski projekti visoko profitabilni. O tome sam pisao ranije. A Maja je rekla: “… dodala da su u prvih šest mjeseci četiri energane u EIG-ovu većinskom vlasništvu ostvarile prihod od prodaje od otprilike 34 milijuna kuna, a energana u manjinskom vlasništvu 21 milijun kuna”
!!
Polje primjene je skoro pa neograniceno.
Pocetkom godine smo cayman i ja prognozirali cijenu od cca 3 booka. Clanak spominje 500 kuna. To bi bila normalna cijena. Al samo uz pristojnu profitnu stopu